Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

Συναγερμός στα σύνορα με τα Σκόπια - Ετοιμάζονται για εμφύλιο;

Το σημαντικότερο είναι, ότι ακόμη κι αν γίνει σύρραξη στα Σκοπια, η Ελλάδα ΔΕΝ θα κερδίσει τίποτε, όπως ...
δεν κέρδισε ποτέ τα τελευταία χρόνια. Ακόμη κι αν διαλυθούν τα Σκόπια, σε Αλβανική και Σλαβική περιοχή, οι Σλάβοι πάλι Μακεδονία θα το ονομάζουν το κράτος τους. Ακόμη κι αν συγχωνευθούν με άλλο κράτος και πάλι "Μακεδόνες" θα λένε ότι είναι και πάλι θα έχουν όνειρα για "Μεγάλη Μακεδονία". Το μόνο που θα γίνει, είναι να έχουμε μερικές χιλιάδες ακόμη προσφύγων, από τους οποίους οι περισσότεροι θα θεωρούν -παρά την άριστη φιλοξενία μας- ότι ...τους κλέψαμε το όνομα και θα ονειρευονται ανεξάρτητη "Μακεδονία" με πρωτεύουσα τη Σόλουν. Δεν βγαίνει απ΄το DNA των Σκοπιανών η ιδέα αυτη.
Βλακωδώς λοιπόν χαίρονται, όσοι χαίρονται (και είναι δυστυχώς πολοί οι αφελείς, μάλλον η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων), με το ενδεχόμενο εμφυλίου στα Σκόπια. Η Ελλάδα θα χάσει (και πάλι) και από αυτή την εξέλιξη.Συναγερμός στα σύνορα με τα Σκόπια: Σε επιφυλακή τέθηκε η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία

Σήμα για επιφυλακή έχουν λάβει οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας αλλά και η ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή κοντά στα σύνορα με τα Σκόπια, λόγω του ότι υπάρχει φόβος για απρόβλεπτες αντιδράσεις στη γειτονική χώρα εξαιτίας της πολιτικής αναταραχής που απειλεί να εξελιχθεί σε ανοιχτή σύγκρουση.

Είναι χαρακτηριστικό πως -σύμφωνα με πληροφορίες....της εφημερίδας "Έθνος"- η ειδική μονάδα του Στρατού, η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία, μια εκ των κορυφαίων μονάδων της χώρας έχει λάβει εντολή επιφυλακής.

Συγκεκριμένα οι εντολές λένε ότι πρέπει εντός δύο ωρών να είναι σε θέση να κινηθούν οι Ειδικές Δυνάμεις ενώ εντός έξι ωρών θα πρέπει να είναι σε θέση να κινηθούν τα άρματα μάχης.

Η συγκεκριμένη μονάδα ήταν αυτή που έκανε διαρκείς ασκήσεις τόνωσης και του ηθικού των ακριτών στα σύνορα κατά τη διάρκεια της έντασης λόγω του προσφυγικού στην περιοχή.

Ανάλογες είναι οι εντολές που έχουν λάβει στο σύνολό τους οι μονάδες του Στρατού στις περιοχές Κοζάνης και Φλώρινας, αλλά και οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Στα Σκόπια οι εντάσεις είναι καθημερινές. Το εθνικιστικό κόμμα του Γκρουέφσκι αν και ήρθε πρώτο στις εκλογές δεν κατάφερε να σχηματίσει κυβέρνηση ενώ ο πρόεδρος της χώρας δεν επέτρεψε τον σχηματισμό κυβέρνησης με τη συμμετοχή των τριών κομμάτων των αλβανόφωνων των Σκοπίων.

Η ένταση μεταξύ σλαβόφωνων και αλβανόφωνων βρίσκεται και πάλι σε κορύφωση και πολλοί είναι εκείνοι που βλέπουν προσπάθεια αποσταθεροποίησης στην περιοχή.

Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.