Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017

"Προκλητική χρήση χημικών εναντίων των αγροτών"

EΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ


ΠΡΟΣ τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
(υπόψη του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη)

ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΡΗΤΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ»
Κατά τη συζήτηση στη βουλή της με αριθμό 8/3.10.2016 επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσα στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου για τη ρήψη χημικών σε συνταξιούχους, πριν από έναν μόλις μήνα, στις 6 Φεβρουαρίου, δεσμευθήκατε ότι θα απέχετε εφεξής από τη χρήση χημικών σε εργαζόμενους και συνταξιούχους διαδηλωτές. Στο χθεσινό συλλαλητήριο αγροτών που ήθελαν να επιδώσουν ψήφισμα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και τις τιμές των αγροτικών προϊόντων, αθετήσατε προκλητικά τη δέσμευσή σας και απαντήσατε για μια ακόμη φορά με εκτεταμένη χρήση χημικών, προπηλακισμούς και ξυλοδαρμούς. Λαμβάνοντας υπόψη ότι, στα δύο χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αμέτρητα τα θλιβερά περιστατικά χρήσης χημικών σε διαδηλωτές εργαζόμενους όλων σχεδόν των κοινωνικών τάξεων που επιχειρούν κάθε φορά να επιδώσουν απλώς ένα ψήφισμα στην κυβέρνηση σε σχέση με τα αντιλαϊκά της μέτρα, ερωτάται ο αρμόδιος κ. υπουργός:
- Για ποιο λόγο παραβιάσατε την πρόσφατη ρητή εντολή της κυβέρνησης για απαγόρευση χρήσης χημικών ουσιών σε διαδηλωτές;
- Σκοπεύουν τελικά η κυβέρνηση και το υπουργείο σας να απέχουν από επικίνδυνες «τακτικές» που παραπέμπουν σε άλλες εποχές ή μήπως η μόλις προ μηνός δέσμευσή σας για την απαγόρευση χρήσης χημικών σε εργαζόμενους και συνταξιούχους διαδηλωτές είναι άλλη μια απάτη της «αριστερής» κυβέρνησης;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ (ΣΤΑΘΗΣ) ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ


Τα ΜΑΤ της αριστεράς ψεκάζουν και δέρνουν καλύτερα από τα ΜΑΤτης δεξιάς

Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.