Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Πάλεψε ο "Θρύλος", αλλά γύρισε με ντόρτια

-Αυτός ο τροχονόμος που παριστάνει τον τερματοφύλακα, έχει ακόμη σηκωμένα τα χέρια;
Η Μπεσίκτας των 10 παικτών από το 41΄ διέλυσε με 4-1 τον Ολυμπιακό στην ...
Πόλη και προκρίθηκε πανηγυρικά στους προημιτελικούς του Europa League.
Μπορεί το τελικό αποτέλεσμα να είναι πολύ «βαρύ» για την ελληνική ομάδα, ωστόσο, έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να προκριθούν στους «8» της διοργάνωσης για πρώτη φορά στην Ιστορία τους.
Η ρεβάνς του 1-1 του Καραϊσκάκη έδειξε τις πολλές και τρανταχτές αδυναμίες του Ολυμπιακού σε όλες τις γραμμές. Η κακή βραδιά των περισσότερων παικτών του και κυρίως του Λεάλι, που φέρει ακέραια ευθύνη για τα δύο γκολ που δέχτηκε από τον Μπάμπελ έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος, που έδωσε στους Τούρκους το «εισιτήριο» για να βρεθούν στην αυριανή κλήρωση των προημιτελικών.
Συνολικά 80 λεπτά με παίκτη παραπάνω έπαιξε ο Ολυμπιακός και στο διάστημα αυτό είχε μόλις μία καλή φάση για να ισοφαρίσει. Η έξοδος του Καμπιάσο στο 67΄ «έκοψε στα δύο» τους Πειραιώτες, που δέχτηκαν δύο γκολ μέσα σε 10 λεπτά και επιστρέφουν στην Ελλάδα άπρακτοι και με κακή ψυχολογία ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό.
Στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι δεδομένο κι εκεί που φαίνεται να διαμορφώνεται μία κατάσταση, μέσα σε λίγα λεπτά όλα μπορούν να αλλάξουν. Πιο τρανταχτό παράδειγμα ήταν το πρώτο 45λεπτο της σημερινής αναμέτρησης.
Στα πρώτα 30 λεπτά η Μπεσίκτας φαινόταν ότι θα είχε πάρα πολύ εύκολο έργο και θα έφτανε άνετα στην πρόκριση, μετά το 2-0 που προηγήθηκε στα πρώτα 22 λεπτά. Οι Τούρκοι με τα γκολ των Αμπουμπακάρ (10΄) και Μπάμπελ (22΄) έδειχναν ότι θα έκαναν... περίπατο απέναντι στην ελληνική ομάδα που μέχρι το 30΄ ήταν... αόρατη.
Στα επόμενα 15 λεπτά, όμως, το σκηνικό άλλαξε άρδην. Οι «ερυθρόλευκοι» στην πρώτη επίσκεψή τους στα καρέ της Μπεσίκτας ευτύχησαν να μειώσουν σε 1-2 με το εξαιρετικό γκολ του Ελιουνούσι μετά τη σέντρα του Σισοκό. Η ομάδα του Βασίλη Βούζα πήρε ψυχολογία, πίεσε ακόμη περισσότερο και έγινε κυρίαρχη στο γήπεδο, με τον Καμπιάσο να κάνει μεγάλο ματς.
Οι γηπεδούχοι ξαφνικά οπισθοχώρησαν και σα να μην έφτανε αυτό το γήπεδο «πάγωσε» ακόμη περισσότερο στο 41΄. Ενώ η μπάλα παιζόταν κάτω από τη μεσαία γραμμή, ο Αμπουμπακάρ χτύπησε εκτός φάσης τον Ντα Κόστα, ο βοηθός είδε την παράβαση και ο Μάικλ Όλιβερ απέβαλε τον Αφρικανό στράικερ. Όλα ήταν υπέρ των Πειραιωτών, που προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση στα τελευταία λεπτά, χωρίς, όμως, να τα καταφέρουν.
Όπως γίνεται αντιληπτό στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός πίεσε πάρα πολύ για την ισοφάριση από τα πρώτα λεπτά. Έχασε μία μεγάλη ευκαιρία με τον Ελιουνούσι στο 48΄, αλλά όσο περνούσε η ώρα οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να μπουν με αξιώσεις στην περιοχή της Μπεσίκτας.
Το παιχνίδι κύλησε έτσι μέχρι το 75΄, όταν οι γηπεδούχοι κατάφεραν να σκοράρουν έστω και με παίκτη λιγότερο. Ο Μπάμπελ έπιασε το σουτ από πλάγια κι ενώ η μπάλα κατευθυνόταν και πάλι στα χέρια του Λεάλι, ο Ιταλός αιφνιδιάστηκε κι έτσι έγινε το 3-1. Σα να μην έφτανε αυτό, στο 84΄ ο Τοσούν δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο ματς πλάσαρε υποδειγματικά και διαμόρφωσε το τελικό 4-1 μέσα σε αποθέωση.