Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Ωραία η φωτογραφία, αλλά το μωρό δεν γεννήθηκε στην Ειδομένη

Έτσι κι αλλιώς, οι εικόνες από την καθημερινή ζωή των προσφύγων, που ξέμειναν στη χώρα μας -τη μοναδική χώρα στον κόσμο που τους περιθάλπει με αγάπη και σεβασμό, επειδή...
κατοικείται από καλούς ανθρώπους- είναι συγκλονιστικές.

Οπότε δεν χρειάζεται να φορτίζουμε το θέμα με ψέμματα. Το μωρό γεννήθηκε στο νοσοκομείο Κιλκις όπως διαβεβαίωσαν οι γιατροί και επέστρεψε στη σκηνή του, όπου τραβήχθηκε η φωτογραφία.

Το ζήτημα όμως, δεν είναι να συγκινείται η κοινή γνώμη, αλλά αυτοί που καθορίζουν τις τύχες των λαών. Έτσι κι αλλιώς, ο απλός κόσμος συνδράμει από το υστέρημά του. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι μπορεί να λύσει το πρόβλημα της προσφυγιάς. 

Αυτό, μπορεί να το λύσει μόνο ο Νετανιάχου, ο Ομπάμα, ο Ερντογάν και ο Πούτιν. Ο καθένας τους ξέρει τι να πρέπει να κάνει.

Υ.Γ. Για την ιστορία: το μωρό γεννήθηκε στο νοσοκομείο Κιλκίς 10 μέρες πριν, τη φωτογραφία τράβηξε για λογαριασμό του Reuters ο φωτορεπόρτερ της Μακεδονικής Εκτυπωτικής Αλέξανδρος Αβραμίδης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος ΔΕΝ είπε ποτέ ότι το μωρό γεννήθηκε στον καταυλισμό. Παρ΄όλα αυτά πολλά ΜΜΕ επιμένουν να "πουλάνε" την είδηση έτσι, απλά επειδή είναι πιο ....πιασάρικη. Τι να κάνουμε, τα πάντα στη δεκαετία μας καθορίζει το "πιασάρικον" ενός θέματος, που έχει γίνει αυτοσκοπός της δημοσιογραφίας. Μπροστά στην ευκαιρία για ένα "πιασάρικο" θέμα,παραμερίζονται όλες οι αρχές και αξίας της έντιμης δημοσιογραφίας. Καλή η έντιμη δημοσιογραφία, αλλά δεν γεμίζει το στομάχι. Ενώ οι μούφες και τα πιασάρικα πουλάνε και γεμίζουν πορτοφόλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου