Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Οικολόγοι-Πράσινοι: στηρίζουμε τον Μουζάλα

Είναι δείγμα έλλειψης πολιτικής σοβαρότητας, δύο μέρες πριν την Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό, να ζητείται η παραίτηση του Υπουργού μετανάστευσης για ένα γλωσσικό ολίσθημα. Εν μέσω της πρωτοφανούς ανθρωπιστικής κρίσης την οποία...
βιώνουμε, όπου χρειάζονται άμεσες δράσεις, μία αλλαγή Υπουργού θα ήταν καταστροφική.

Αυτή την στιγμή το πρόβλημά μας με την πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) δεν αφορά στο όνομα, αλλά στα κλειστά σύνορα, και το θέμα αυτό χρειάζεται συνεργασία σε Ευρωπαϊκό επίπεδο χωρίς να ανοίγουμε παράλληλα άλλες πληγές.

Αυτή την στιγμή το κυριότερο πρόβλημα είναι το έλλειμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην υποστήριξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην κυνική κατηγοριοποίηση σε πρόσφυγες και παράτυπους μετανάστες, σε Σύριους από την Δαμασκό και σε Σύριους από τη Χόμς, και σε άλλα κριτήρια που μόνο ρατσιστικά μπορούν να χαρακτηριστούν και καμία σχέση δεν έχουν με την Σύμβαση του Ο.Η.Ε για τους Πρόσφυγες.

Από πλευράς μας, στηρίζουμε την πολιτική κατεύθυνση που έχει ακολουθήσει μέχρι στιγμής ο κ. Μουζάλας και καλούμε τον κ. Καμμένο να αναλογιστεί και τις δικές του ευθύνες για τις καθυστερήσεις στη διαχείριση του προσφυγικού.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου