Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Το μήνυμα της 25ης Μαρτίου

Του Δαμιανού Βασιλειάδη, εκπαιδευτικού, συγγραφέα
Αθήνα, 25.3.2016
Το έθνος αποτελεί “μια ιδιαίτερη ενότητα αναπαραγωγής του συνόλου των κοινωνικών σχέσεων πολύ πριν από τον καπιταλισμό».

Νίκος Πουλαντζάς

Το μήνυμα του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, καλυμμένα πλην σαφώς
αφήνει να διαφανεί ότι το ελληνικό έθνος δεν υπήρχε πριν από την ελληνική επανάσταση και την ίδρυση του ελληνικού κράτους το 1830. Εξ ου και το «λογικό» συμπέρασμα: Το ελληνικό έθνος είναι δημιούργημα του κράτους. Είναι η γνωστή θεωρία ότι τα κράτη δημιουργούν τα έθνη και όχι αντίστροφα. Αυτή είναι η θεωρία όσων τάσσονται με την αποδόμηση του ελληνικού έθνους, τους λεγόμενους εθνομηδενιστές. Οπότε για παράδειγμα το κράτος των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία δημιουργεί και έθνος και γλώσσα και ιστορική «μακεδονική» παράδοση.
Δηλαδή για να φέρουμε ένα άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα που αφορά τους Εβραίους. Πριν συσταθεί το 1947 το εβραϊκό κράτος, δεν υπήρχε εβραϊκό έθνος. Αυτό το έθνος, όπως και το ελληνικό προέκυψε στα μυαλά κάποιων λογίων ή πολιτικών, όπως υπαινίσσεται ό ανεκδιήγητος υπουργός Α-παιδείας, που κάποια στιγμή αποφάσισαν ότι θα δημιουργήσουν από Τούρκους ή Αλβανούς ή Σλάβους ή Βούλγαρους, παραδείγματος χάρη, κάποιους Έλληνες, εμφυσώντας τους ελληνική συνείδηση, όπως κατά κάποιον τρόπο ο θεός δημιούργησε από χώμα τους πρωτόπλαστους. Βασικά δηλαδή ισχυρίζονται όλοι αυτοί (αυτής της σχολής) ότι το ελληνικό έθνος και ο ελληνικός λαός προέκυψε από παρθενογένεση ή από μετάπλαση. Υπόψη ότι ο Νίκος Φίλης εκφράζει όλη την κυβέρνηση: ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝ.ΕΛ.
Η ανωτέρω διαπίστωση μας αναγκάζει να κάνουμε ορισμένες διαπιστώσεις και να βγάλουμε ορισμένα συμπεράσματα, τελείως επιγραμματικά.

1. Η κύρια αντίθεση στην περιοχή μας που εκτείνεται από την βαλτική έως την Μέση Ανατολή αποτελεί η αντίθεση Αμερικής –Ρωσίας και των συμμάχων της καθεμιάς. Αυτή είναι η κύρια αντίθεση.
2. Στην σφαίρα επιρροής της Αμερικής, που καθορίστηκε από τη συμφωνία της Γιάλτας η Ελλάδα παραχωρήθηκε στην Δύση. Η συμφωνία αυτή παραμένει ενεργή.
3. Οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής αυτής της συμφωνίας από οποιαδήποτε χώρα, σημαίνει καταστροφή της. Αυτό αφορά τις χώρες που ανήκουν στην σφαίρα επιρροής της Δύσης ως ζωτικός χώρος της Δύσης, με προεξάρχουσα ηγεμονική χώρα τις ΗΠΑ. Εξ ου και η καταστροφή με τον εμφύλιο.
4. Όλες τις κυβερνήσεις και την σημερινή ανέδειξαν στην Ελλάδα οι Αμερικανοί, μηδέ μιας κυβέρνησης εξαιρουμένης. Η μόνη που αλληθώρισε προς την Ρωσία εκπαραθυρώθηκε (βλ. Καραμανλή). Κόμματα που ήθελαν να την προσεγγίσουν εξαφανίστηκαν από το πολιτικό στερέωμα (βλ. ΛΑΕ).
5. Προληπτικά οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ κατέστρεψαν όλες τις χώρες με τον ένα ή τον άλλο τρόπο που εθεωρείτο ότι προσέγγισαν ή θα μπορούσαν να επιχειρήσουν προσέγγιση προς την Ρωσία. Παραδείγματα: Κύπρος (Κάστρο της Μεσογείου), Ιράκ, πρώην Γιουγκοσλαβία, Λιβύη, Συρία (εδώ παρενέβη δυναμικά η Ρωσία και άλλαξε τις ισορροπίες) και τέλος Ελλάδα.
6. Την Ελλάδα αποφάσισαν οι Αμερικανοί με τους συμμάχους τους Τούρκους, Άγγλους και Γερμανούς, (με εμπροσθοφυλακή τους Γερμανούς, όπως και στην πρώην Γιουγκοσλαβία) να την στραγγαλίσουν οικονομικά, να στηρίξουν τον εδαφικό της ακρωτηριασμό της από τους γείτονές της και να την ισλαμοποιήσουν, ώστε να αποφευχθεί στο μέλλον ο κίνδυνος να συμβεί πάλι μια περίπτωση, όπως αυτή που επιχειρήθηκε με τον εγκληματικό εμφύλιο ή κάτι παρόμοιο, όπου ο Ζαχαριάδης ήθελε να δωρίσει την Ελλάδα στην μητέρα Ρωσία, γεγονός που ερχόταν σε κατάφορη αντίθεση με τις συμφωνίες.
7. Ο Γιώργος (Τζέφρυ) Παπανδρέου προγραμματίστηκε, ως τελικός καταλύτης, σε διατεταγμένη αμερικανική υπηρεσία, να δημιουργήσει από την Ελλάδα μια πολυπολιτισμική, πολυεθνική, πολυφυλετική, πολυθρησκευτική χώρα, δια της ΒΙΑΣ, με ανοιχτά σύνορα.
8. Τόσο ο ιμπεριαλισμός των Αμερικανών, όσο και ο κοσμοπολίτικος «διεθνισμός» της συγκεκριμένης Αριστεράς, πρώην και νυν, ταυτίζονται απόλυτα, στο πνεύμα και το γράμμα που έχει χαράξει ο Γιώργος Παπανδρέου κατ’ εντολήν των Αμερικανών ιμπεριαλιστών.
Την πολιτική αυτή από άλλη αφετηρία αλλά με την ίδια στρατηγική (δύο όψεις του ίδιου νομίσματος), κλήθηκε να υλοποιήσει η συγκεκριμένη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. και αυτός είναι ο λόγος που την ανέδειξαν στην κυβέρνηση.
9. Η επόμενη φάση θα είναι η κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη, στα πλαίσια του εξαρτημένου αστικού δικομματικού κοινοβουλευτικού συστήματος στην Ελλάδα. Οπότε μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.
10. Αν δεν αναδειχτεί το συντομότερο δυνατό ένα γνήσιο πατριωτικό κίνημα για να ανατρέψει την κατάσταση αυτή η πορεία της καταστροφής είναι προδιαγεγραμμένη. Η Ελλάδα θα χάσει πλήρως την εθνική της ανεξαρτησία, θα ακρωτηριαστεί εδαφικά, θα ισλαμοποιηθεί και θα μεταβληθεί σε ένα προτεκτοράτο των Αμερικανών, που μαζί με την Τουρκία και τις άλλες πρώην σοβιετικές χώρες θα αποτελεί ανάχωμα προς την Ρωσία, η οποία στα πλαίσια του πολυπολικού κόσμου και της παγκοσμιοποιημένης αγοράς αποτελεί τον κύριο κίνδυνο της Δύσης, όπως ήταν στον παλαιό και τον Νέο Ανατολικό Ζήτημα.
Καλούμε για το λόγο αυτό και όποιον πονάει πραγματικά τους Έλληνες και την Ελλάδα σε μια πανστρατιά όλων των διάσπαρτων πατριωτικών δυνάμεων.
Κατωτέρω το κάλεσμα.
ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Η περίοδος της μεταπολίτευσης μετά από αναρίθμητα εγκληματικά λάθη, εξοργιστικές παραλήψεις και σκοπιμότητες και παράλληλα την λεηλασία του δημόσιου πλούτου της χώρας και της περιουσίας των πολιτών έκλεισε, έχοντας κληροδοτήσει στον τόπο μια πρωτοφανούς κλίμακας οικονομική κρίση και στον Ελληνισμό τεράστια εθνικά προβλήματα.
Ένα σαθρό πολιτικό-ιδεολογικό οικοδόμημα κατασκευασμένο από ψευτοδιεθνιστικές, πολυπολιτισμικές ιδεοληψίες και από ανίκανες κυβερνήσεις και πολιτικούς σε συνεργασία με μια συμβιβασμένη ή άφωνη διανόηση, μετάλλαξε τον Έλληνα και τον κατέστησε έρμαιο του υπερκαταναλωτισμού, οπαδό του ωχ-αδελφισμού, της ελάσσονος προσπάθειας, του ανέξοδου και ατομικού δρόμου προς την επιτυχία.
Ο πατριωτισμός, η χωρίς ανταλλάγματα αγάπη για την πατρίδα και τις εθνικές αρετές, η έννοια της εθνικής, συλλογικής ταυτότητας απαξιώθηκαν και τείνουν να ποινικοποιηθούν. Η ιστορία ξαναγράφεται σε εθνομηδενιστική βάση. Η χώρα με τα φοβικά σύνδρομα πολιτικών ολοκλήρου του πολιτικού φάσματος οδηγείται σταθερά και με συνέπεια σε δορυφοριοποίηση από την Τουρκία, και ανυποληψία από φίλους και εχθρούς.
Ο Ελληνισμός συρρικνώνεται με επιταχυνόμενο ρυθμό. Η έλλειψη προοπτικής οδήγησε σε επικίνδυνα μεγέθη το πλέον ταλαντούχο τμήμα της νεολαίας στην μετανάστευση, τα δημογραφικά στοιχεία, αν η τάση δεν αναστραφεί, σηματοδοτούν εξαφάνιση του Ελληνικού πληθυσμού στο μη μακρινό μέλλον και σταδιακή υποκατάσταση του από αλλογενείς, αν οι ανεξέλεγκτες ροές των μεταναστευτικών ρευμάτων δεν διακοπούν. Το τελευταίο γεωπολιτικό ανάχωμα του Ελληνισμού, η Κύπρος, βρίσκεται στα πρόθυρα της οριστικής απώλειας. Νομοτελειακά, θα ακολουθήσουν η Θράκη, η Μακεδονία και το Αιγαίο. Η Βόρειος Ήπειρος αποψιλώνεται από τον γηγενή ελληνικό της πληθυσμό.
Η πολιτική της οικονομίας των μνημονίων οδήγησε την χώρα να γίνει αποικία χρέους χωρίς προοπτική εξόδου. Η τελευταία κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επέτεινε τα αδιέξοδα αντί να τα περιορίσει και έδωσε την χαριστική βολή στην τελευταία ελπίδα του λαού για μια άλλη εναλλακτική λύση. Κατά συνέπεια, η απογοήτευση και η μοιρολατρία συνέθλιψαν τα τελευταία απομεινάρια μαχητικότητας και αντιστασιακής διάθεσης. Αν κάτι δεν αλλάξει άμεσα, η κατάρρευση μπορεί να είναι αναπόφευκτη και να γίνει αμαχητί.
Δεν αποτελεί κινδυνολογία ότι η Πατρίδα βρίσκεται σε θανάσιμο κίνδυνο και η σωτηρία της, όπως σε όλες τις παρόμοιες καταστάσεις, εναπόκειται στον πατριωτισμό των Ελλήνων. Οι περιστάσεις απαιτούν πανστρατιά για την ενότητα του δημοκρατικού πατριωτικού χώρου, όσο είναι ακόμη καιρός.
Η πρόταση μας είναι απλή: αφού ξεκαθαρίσουμε ότι δεν έχουμε καμία σχέση με αρνητές του έθνους - κράτους, παγκοσμιοποιημένους πολυπολιτισμικούς κύκλους από δεξιά και αριστερά, ακροαριστερούς αναρχικούς καθώς και σταλινικούς ολοκληρωτιστές, ότι δεν έχουμε καμία σχέση με ακροδεξιούς φασίστες, ναζιστές, χρυσαυγίτες, τάγματα ασφαλείας, Εθνικό Μέτωπο, νοσταλγούς της χούντας, κατάλοιπα του παλαιοκομματισμού, που μας οδήγησαν σ’ αυτή την κατάντια, και τους θιασώτες του νεοφιλελεύθερου ιδεολογήματος, προχωράμε σε προσκλητήριο για την ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ, ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
Όσοι βάζουν την Ελλάδα πάνω από το κομματικό συμφέρον είναι πατριώτες!
Ο άμεσος στόχος είναι να ιδρυθεί Πανεθνικό Κίνημα Πατριωτικής Σωτηρίας από όλα τα φυσικά πρόσωπα που μπορούν να βρεθούν, τα οποία δικαιούνται εκτός της συμμαχίας να συμμετέχουν ελεύθερα σε όποια κίνηση, ομάδα ή ότι άλλο σχήμα θέλουν, αλλά θα εντάσσονται σαν μονάδες ανεξάρτητα από τον αριθμό ατόμων που θα φέρουν μαζί τους.
ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΜΟΝΟ ΩΣ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ όχι ως κόμματα στην συμμαχία.
Επειδή όλες οι προσπάθειες για ενότητα απέτυχαν, λόγω ατομικών φιλοδοξιών και αρχηγικών εμμονών, η λύση που προτείνουμε είναι: Συλλογική Ηγεσία που θα αναδειχθεί με αξιοκρατικά χαρακτηριστικά και διαδικασίες για να αποφύγουμε τον κίνδυνο να αυτοαναιρεθεί το εγχείρημα από ανθρώπους και κινήματα που μπορούν να μας οδηγήσουν στην απαξίωση και την αφερεγγυότητα.
Η παραπάνω πρωτοβουλία-κάλεσμα ξεκινά από την οργάνωση ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ που οι βασικές της αρχές επισυνάπτονται στην πρόσκληση. Εξυπακούεται ότι αυτή η ενέργεια δεν συνιστά πρόθεση για πρωτοκαθεδρία και ότι όποια άλλη παράλληλη κίνηση προς την ίδια κατεύθυνση είναι ευπρόσδεκτη και αποδεκτή.
ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ
Ποτέ ο Ελληνισμός στην υπέρ τρισχιλιετή ιστορία του δεν αντιμετώπισε ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ όμοια με την σημερινή, στο βαθμό και την έκταση που η ιστορική συγκυρία της εποχής διαμορφώνει. Σήμερα δεν κινδυνεύει μόνον η εθνική ανεξαρτησία και η εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας, αλλά η ίδια η ύπαρξή και επιβίωσή της (Αιγαίο, Θράκη, Μακεδονικό, Ήπειρος κ.α.), συνάμα και η ύπαρξη του Ελληνισμού (Κύπρος, Βόρειος Ήπειρος κ.α.). Η απειλή δεν προέρχεται μόνο από εξωτερικούς κινδύνους, αλλά και από τον εκπατρισμό χιλιάδων νέων μας και όχι μόνο, από την γιγάντωση του δημογραφικού προβλήματος κ.λπ.
Αναγκαία κατά συνέπεια είναι η ενεργοποίηση των δυνάμεων στα πλαίσια μιας ευρείας Πατριωτικής Συσπείρωσης, για τη δημιουργική αναμόρφωση και ανασυγκρότηση της χώρας σε όλα τα επίπεδα: ηθικά, πνευματικά, κοινωνικά, πολιτικά, πολιτιστικά.
Δύο είναι οι πυλώνες, πάνω στους οποίους στηρίζεται ο αγώνας μας:
1. Τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, δηλαδή τα εθνικά θέματα.
2. Τα οικονομικά, κοινωνικά, παιδείας, πολιτικά και πολιτιστικά.
Αυτοί οι δύο στόχοι αποτελούν την εθνική στρατηγική, όπως τη διατυπώνει ο Παναγιώτης Κονδύλης: «Η εθνική στρατηγική δεν είναι ούτε “δεξιά” ούτε αριστερή”, ούτε “εθνικιστική”, ούτε “διεθνιστική”. Είναι τα πάντα, ανάλογα με τις επιταγές της συγκεκριμένης περίστασης. Αλίμονο στη χώρα και την πολιτική της ηγεσία, αν ερμηνεύει την συγκεκριμένη κατάσταση με “δεξιές” ή “αριστερές” προτιμήσεις».
Στο ανωτέρω πνεύμα εντάσσονται οι ακόλουθες αρχές:
1.Διαφύλαξη της Πατρίδας και του Ελληνισμού.
Πιστεύουμε στον δημοκρατικό πατριωτισμό. Οι εθνικιστικές, ρατσιστικές και σοβινιστικές πρακτικές δεν έχουν καμιά σχέση με τον πατριωτισμό.
2. Σεβασμός και στήριξη του θεσμού της Οικογένειας και των θρησκευτικών πεποιθήσεων του κάθε πολίτη, όπως αυτές προβλέπονται και καθορίζονται από το Σύνταγμα της Ελλάδας.
Σεβόμαστε και στηρίζουμε το θεσμό της οικογένειας γιατί θεωρούμε ότι είναι η βάση για μία σταθερά δομημένη και υγιή κοινωνία. Αποδεχόμαστε συνάμα την διαφορετικότητα των θρησκευτικών αντιλήψεων, μέσα σε πλαίσια αλληλοσεβασμού και προστασίας της προσωπικότητας ενός εκάστου.
3. Προώθηση της κλασικής Ελληνικής παιδείας.
Προωθούμε τις αρχές της ελληνικής παιδείας, πιστεύοντας ότι πλάθει συνειδητοποιημένους και υπεύθυνους Έλληνες πολίτες.
4. Σεβασμός στις αρχές που εμπεριέχονται στη Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ
Πιστεύουμε στις διαχρονικές και πανανθρώπινες αξίες όπως διατυπώθηκαν στη Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ και απαιτούμε τον σεβασμό στους κανόνες που θεσπίστηκαν στα πλαίσια του Διεθνούς Δικαίου και αφορούν στην ειρηνική συνύπαρξη των λαών.
5. Αληθινή και γνήσια Δημοκρατία
Αγωνιζόμαστε για μία Πολιτεία που θα σέβεται το Σύνταγμα , θα νομοθετεί και θα εφαρμόζει νόμους για την ευημερία των πολιτών.
6. Διακριτός και ουσιαστικός διαχωρισμός των τριών εξουσιών (Νομοθετικής, Εκτελεστικής, Δικαστικής)
Αξιώνουμε το διακριτό και ουσιαστικό διαχωρισμό των τριών εξουσιών (Νομοθετικής, Εκτελεστικής, Δικαστικής) γιατί είναι η βάση για την εύρυθμη λειτουργία του Δημοκρατικού Πολιτεύματος.
7. Κοινωνική ,πολιτική ευαισθητοποίηση και δικαιοσύνη.
Λειτουργούμε και ενεργούμε, αφουγκραζόμενοι τα προβλήματα και τις ευαισθησίες των συνανθρώπων μας και στηρίζουμε όλα τα μέτρα και τις δράσεις που στοχεύουν στην διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, στην προστασία των αδυνάτων, την κοινωνική δικαιοσύνη και την δημιουργία πνεύματος αλληλεγγύης και οικολογικής συνείδησης.
Βασιζόμενοι σε αυτές τις αναλλοίωτες και διαχρονικές αρχές και αξίες διακηρύσσουμε ότι οργανωτικά:
1. Είμαστε κινήσεις πολιτών και συμμετέχουμε ως πρόσωπα που συντονίζονται με ανοικτές διαδικασίες (κάθετη και οριζόντια ενημέρωση), δίχως εγγραφές και διαγραφές. Οι πόρτες είναι ανοικτές για το δημοκρατικό πατριωτικό χώρο.
2. Η διακριτή και διακριτική σχέση αλληλοσεβασμού και συνύπαρξης, δεν οδηγούν την ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ σε λογικές μετεξέλιξης σε κομματικό φορέα, αλλά σε εκλογική και κινηματική συμπόρευση με όλα τα πατριωτικά κινήματα διατηρώντας την ανεξαρτησία μας.
3. Στους προβληματισμούς δεν υπάρχει αποκλεισμός σε κανέναν, ούτε φυσικά σε εκείνους που ανήκουν σε κόμματα ή οργανώσεις. Συστεγαζόμαστε και πραγματοποιούμε τις συσκέψεις της Πατριωτικής Συσπείρωσης, όπου μας δίνεται η δυνατότητα και δεν μας δημιουργεί εξαρτήσεις. Διατηρούμε αυστηρά την ανεξαρτησία μας.
4. Οι συντονιστικές επιτροπές της Πατριωτικής Συσπείρωσης ανά γεωγραφική ενότητα της χώρας δεν είναι διοικητικά όργανα, αλλά συνεδριάζουν ανοικτά μπροστά σε όλους και αναλαμβάνουν την υλοποίηση των συλλογικών αποφάσεων. Δεν εκλέγονται αλλά ορίζονται και προκύπτουν από την εθελοντική προσφορά των στελεχών των κινημάτων. Δεν έχουμε ιεραρχία, πρόεδρο, γραμματέα κλπ μεταξύ των συντονιστικών επιτροπών, αλλά ισότιμη συμμετοχή όλων ανεξαιρέτως.
Οι ανωτέρω διακηρύξεις στόχο έχουν:
1. Να είμαστε σε εγρήγορση, προκειμένου να αποτρέψουμε τους μεγάλους εθνικούς κινδύνους, που αντιμετωπίζει η χώρα σε όλα τα εθνικά και κοινωνικά μέτωπα. Οφείλουμε να είμαστε ευαίσθητοι δέκτες των μηνυμάτων της κοινωνίας και άμεσοι μετασχηματιστές της δράσης στην πολιτική συγκυρία, μέσω των ενωμένων δυνάμεων μας.
2. Να προτάσσουμε όλα όσα μας ενώνουν, να έχουμε ανεξάρτητη κρίση και άποψη και να τροφοδοτούμε με ό,τι πιο χρήσιμο απορρέει από τη σχέση μας με τους πολίτες, σύμφωνα με το αριστοτελικό ρητό: «Πολίτης δ’ απλώς ουδενί των άλλων ορίζεται μάλλον ή τω μετέχειν κρίσεως και αρχής».
3. Να μετασχηματίζουμε το λαϊκό αίσθημα σε ορθή πολιτική πρόταση, που θα εξυπηρετεί αποκλειστικά το συμφέρον του ελληνικού λαού και έθνους.
Ενωμένοι, καλόπιστοι, υπεύθυνοι, ώριμοι, αποφασιστικοί, είμαστε σε θέση να επιτύχουμε τους σκοπούς μας: Να ανακτήσουμε και να εδραιώσουμε την Εθνική Ανεξαρτησία και την Λαϊκή Κυριαρχία στο πνεύμα της εθνικής στρατηγικής.
Έμπνευσή μας και οδηγός μας εν κατακλείδι είναι το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος: «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία».
Για την Πατριωτική Συσπείρωση
Δαμιανός Βασιλειάδης, εκπαιδευτικός, συγγραφέας
Ηλεκτρ. Διεύθυνση: patriot_sispyr@yahoo.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου