Τρίτη 7 Απριλίου 2015

«Κουλτούρα να φύγουμε!»

[Χάρρυ Κλυνν –κάποτε σε μία επιθεώρηση]
Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης


«Δεν είναι της κουλτούρας μου η αστυνόμευση» δήλωσε ο υπερ-υπουργός Εσωτερικών, στον οποίον ανήκει και ο τομέας της δημόσιας τάξης. Δηλαδή; Όταν σου ανεκοίνωσε ο πρωθυπουργός ...
ότι αναλαμβάνεις το συγκεκριμένο υπουργείο, του είπες κ. Βούτση ότι δεν μπορείς την αστυνόμευση; Μου μοιάζει σαν να αποδέχθηκες τη θέση χειρουργού σε νοσοκομείο και μετά δήλωσες ότι δεν αντέχεις τα αίματα.
«Κακώς ο Καμμένος υπέγραψε σύμβαση με τις ΗΠΑ για την αναβάθμιση πολεμικών ανθυποβρυχιακών αεροσκαφών αντί € 500 εκ., τη στιγμή που ο λαός στενάζει». Κάπως έτσι τού την έπεσαν άπαντες, οι οποίοι θυμήθηκαν, επί τέλους, τον λαό. Όταν, όμως ο Μπαλάφας είχε πει τον Απρίλιο του 2012 ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φρενάρει ως κυβέρνηση τους εξοπλισμούς, ρωτήθηκε: «Και τί θα κάνετε με τους απέναντι;». «Θα το διακινδυνεύσω» απήντησε ο Μπαλάφας και εχλευάσθη δεόντως.
Ο Βαρουφάκης λέει ότι το χρέος είναι κατά πάντα νόμιμον, ο Σταθάκης έχει πει ότι το χρέος είναι νόμιμο κατά 95%, άλλοι λένε ότι το χρέος δεν είναι νόμιμο και η Ζωή το ψάχνει με Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου. Γενικώς υπάρχει μία σταθερότητα στις απόψεις. Το μόνο βέβαιον είναι ότι θα πληρώσουμε όλα τα κερατιάτικα μέχρις ενός ευρώ, και μάλιστα εις το διηνεκές, όπως είπε ο Γιάνης, αυτή τη φορά μη υψώνων τον μέσον δάκτυλον προς του Γερμανούς, κατά το αγγλοσαξωνικόν σύστημα, αλλά κάμπτων αυτόν εις ορθήν γωνίαν προς τους Έλληνες κατά τον ελληνικόν παραδοσιακόν τρόπον. Ίσως δε [ίσως λέω] να μάθουμε ποιός μας φόρτωσε όλο αυτό το χρέος και με ποιά σκοπιμότητα. Πλάκα θα έχει να καταλήγει το πόρισμα της Επιτροπής με την ατάκα «Τα φάγαμε όλοι μαζί»!
Η κ. Κατριβάνου εθίγη τα μέγιστα από την παρέλαση των ΟΥΚ την 25η Μαρτίου 2015, εξ ου και δήλωσε: «Μαθαίνω για τα συνθήματα των ΟΥΚ στη χθεσινή παρέλαση. Μου φαίνεται εξαιρετικά ανησυχητικό και αδιανόητο να μείνει χωρίς τιμωρία. Είναι δυνατόν; Στην παρέλαση, μονάδες του ελληνικού στρατού, φωνάζουν «Και το όνειρο μας είναι, στην Πόλη εμείς να μπούμε, σημαία να υψώσουμε, τον ύμνο εμείς να πούμε»; Είναι ευθεία πρόκληση για τη δημοκρατία. Και μας θυμίζει πόσο επείγον είναι το ζήτημα της κάθαρσης του στρατού από τους φασιστικούς και ακροδεξιούς θύλακες που παραμένουν ισχυροί. Η ατιμωρησία (και σε αυτή την περίπτωση) τους εκτρέφει».
Αλήθεια, προσέβαλαν οι ΟΥΚ τη Δημοκρατία της Τουρκίας και δεν το κατάλαβα;
Και κάτι ακόμη: κάποιος να πει στην κ. Κατριβάνου ότι μέχρι πέρυσι οι ΟΥΚ τραγουδούσαν το «Νιάου-νιάου βρε γατούλα με τη ροζ μυτούλα», αλλά φέτος απεφάσισαν να το γυρίσουν στο ιμπεριαλιστικό, για να της τη σπάσουν. Επίσης, να της πει κάποιος να συστήσει στη συνάδελφό της κ. Βάσω Λέβα ότι δεν είναι πρέπον να επισκέπτεται δολοφόνους νοσηλευόμενους στο νοσοκομείο Λαμίας. Είπαμε πως βιώνουμε ανθρωπιστική και όχι υπ-ανθρωπιστική κρίση! Δεν είναι δυνατόν ο Αλέξης και η Ζωή να προσκυνούν στα Φυλακισμένα Μνήματα και η κ. Λέβα να επισκέπτεται τον ασθενούντα Κουφοντίνα.
Οι σημερινοί συγκυβερνήτες εξοβέλιζαν το PSI του 2012 που γονάτισε νοσοκομεία, πανεπιστήμια, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες, ασφαλιστικές επιχειρήσεις και μικρομολογιούχους, αλλά τώρα προέβησαν σε αναγκαστικό δανεισμό των αποθεματικών των περιφερειών και διάφορων οργανισμών, για να πληρωθεί το ΔΝΤ. Θα υπάρχει χρήμα, για να επιστραφεί το δάνειο, ή θα έχει την τύχη του κατοχικού γερμανικού δανείου; PSI ήταν κι’ εκείνο.
Ο υπερπατριώτης Κυριάκος προτρέπει μέσω Frankfurter Allegemeine τους δανειστές να μη μας δώσουν ούτε ένα ευρώ μέχρις ότου επέλθει συμφωνία δανειστών-κυβέρνησης και έλθει αυτή στη Βουλή προς ψήφιση, οπότε θα καταψηφισθεί από μεγάλη μερίδα κυβερνητικών βουλευτών και, έτσι, θα πέσει η κυβέρνηση. Ερωτηθείς σχετικώς εδήλωσε ότι παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις του. Αχ αυτή η παρερμηνεία, πανταχού παρούσα σε κάθε ουρανομήκη παπάρα. Πάντως τα ΜΜΕ μούγκα στη στρούγκα. Σιγά μην έπαιζαν τη συγκλονιστική αυτή είδηση επί ημέρες, όταν είχαν να ασχοληθούν με το σοβαρότατον όλων θέμα της «απόδρασης» της κ. Σταμάτη.
Ο κ. Μηλιαράκης, νομικός παραστάτης της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδος του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι η κυβέρνηση έκανε SWAP ύψους € 49,2 δισ. τους τελευταίους δύο μήνες. Τελικώς εξήγησε και αυτός ότι παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις του. Εγώ, πάντως, εξακολουθώ να μην έχω καταλάβει. Έγινε ή δεν έγινε SWAP;
Ο Βενιζέλος, ως Μέγας Τοποτηρητής του Συντάγματος, απευθύνει ερώτημα στον ΠτΔ διαπορών πώς αυτός τόλμησε να παραστεί στην Επιτροπή για το έλεγχο του χρέους, τη στιγμή που την εν λόγω Επιτροπή δεν συγκρότησε η Βουλή, αλλά μόνη της η Ζωή. Σωστός, όπως πάντα, ο Ευάγγελος. Μια ζωή ευλαβικός προσκυνητής του Συντάγματος παραδίδει μαθήματα ήθους και συνταγματικού δικαίου.
Οι ξένοι έχουν λυσσάξει να απαιτούν συγκυβέρνηση Σταυραλεξευάγγελου. Λυπούνται τον ελληνικό λαό που έκανε τέτοια κακή επιλογή. Και δεν μιλάει κανείς. Ουδείς απαντά «Μην ανακατεύεστε στα του οίκου μας». Η σιωπή των αχαμνών.
Και πάνω στον γενικό χαμό, βγαίνει η Ένωση Αθέων και ζητεί να καταργηθεί η μεταφορά του Αγίου Φωτός με τον δαπανηρό τρόπο που γίνεται κάθε χρόνο επί τόσα χρόνια. Εποχή λιτότητος γαρ. Άντε και στα Χριστούγεννα να μη στήνονται δέντρα και φωταγωγούνται οι δρόμοι και οι φάτνες.
Στα σκαριά η Εξεταστική για το πώς φτάσαμε στα Μνημόνια και όλοι παίζουν την κολοκυθιά. «Γιατί μόνον η περίοδος 2009-2015;», «Και ποια περίοδο θέλετε;», «Θέλουμε και 2000-2009», «Και γιατί να μη θέλετε περίοδο 1981-2015;». Λες και όταν αρχίσει και αυτό το πανηγύρι, δεν θα φθάσουμε μοιραίως στο 1981. Θα εξετάζεται π.χ. ένας μάρτυς και την ώρα που θα λέει «Ξέρετε, όμως, αυτό το ομόλογο χρονολογείται από το 1986, τότε που ο ……..» θα πετάγεται ο Πρόεδρος της Επιτροπής και θα του αντιλέγει «Παρακαλώ να μην παραφέρεσθε αναφερόμενος στην προ του 2009 περίοδο»; Μα είναι σοβαρά αυτά τα πράγματα;
Και μετά έρχεται ο Νικολούδης και μας λέει πόσο δύσκολο είναι να ελεγχθεί η λίστα Lagarde. Αυτό έλεγαν και οι άλλοι κ. υπουργέ, ενώ εσύ έλεγες στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ότι μπορείς να μαζέψεις € 2-2,5 δισ. από τη λίστα αυτή και μόνον. Κανένας, όμως, δεν έχει εξηγήσει ποτέ γιατί δεν πρόκειται να βγει τίποτε όσες λίστες και αν ελεγχθούν. Άντε να την πληρώσουν αυτοί που έβγαλαν € 50.000 από το εφ’ άρπαξ τους. Οι μεγάλοι με τα μύρια θα αναπαύονται στο χρήμα και δεν θα τους κουνάει κανείς. Μαζί και όλοι αυτοί που πήραν δάνεια για επιχειρηματικούς σκοπούς, αλλά τα ακούμπησαν στην Ελβετία. Αρκεί να αναφερθώ στους νόμους 3312/2005 και 3363/2005, με τους οποίους μετουσιώθηκε σε ελληνικό δίκαιο η Οδηγία 2003/28/ΕΚ και η συμφωνία ΕΕ-Ελβετίας για τη φορολόγηση των τόκων των καταθέσεων και μόνον που γεννώνται σε άλλο κράτος μέλος ή στην Ελβετία. Πάντως, γεγονός είναι ένα: όταν γεννάται τόκος από κατάθεση σε ελβετική τράπεζα, η τράπεζα παρακρατεί 15% για φόρο, τον οποίο στέλνει στην Ελλάδα, εφ’ όσον ο Έλλην κάτοχος του λογαριασμού δηλώνει τον τόκο στην ελληνική δήλωσή του φόρου εισοδήματος. Αν ο καταθέτης έχει δηλώσει ότι δεν γουστάρει να ξέρει κανείς τί και πόσα έχει, άρα δεν περιλαμβάνει τον τόκο των εκεί καταθέσεών του στην ελληνική φορολογική δήλωση, η ελβετική τράπεζα παρακρατά το 35% του τόκου για φόρο, η Ελβετία συγκεντρώνει όλα αυτά τα 35% και τα δίνει στο Ελληνικό Δημόσιο χωρίς να δηλώνει από ποιους λογαριασμούς τα παρακράτησε. Έτσι μου είπε ένα πουλάκι. Πάντως, για να αντιληφθεί κανείς τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα κράτος για να φορολογήσει τα κεφάλαια που έχουν εξαχθεί στο εξωτερικό, ας διαβάσει το συνημμένο άρθρο των κ.κ. Μπώλου και Arnold και θα καταλάβει, αν καταλάβει, πόσο έχουν περιπλέξει οι ιθύνοντες νόες το θέμα, ώστε να μη βγαίνει άκρη.
Η όλη κατάσταση, πάντως, μού θυμίζει το ανέκδοτο με την παρτούζα. Σε ένα πάρτυ, κατόπιν ακατάσχετης κατανάλωσης οινοπνεύματος σβήνουν τα φώτα και αρχίζει το αχαλίνωτο σεξ. Μετά από μισή ώρα σηκώνεται ένας και ανάβει τα φώτα. Αρχίζουν τις διαμαρτυρίες οι άλλοι, οπότε τους λέει ο τύπος: «Τί θα γίνει ρε, θα οργανωθούμε; Έχω φάει πέντε και δεν έχω ρίξει κανένα». Το ονοματεπώνυμο αυτού που άναψε τα φώτα είναι «Ελληνικός Λαός». Οι άλλοι είναι οι επώνυμοι-άγνωστοι.

Σωτήριος Καλαμίτσης
Ταπεινός, πλην ακροδεκσιός, γραφιάς πάσχων ανιάτως από εσχάτως διαγνωσθείσα ακράτεια εμπαθείας και λαϊκισμού, επιστήθιος, όμως, φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και επισκέπτης του εις οίκον ευγηρίας δι’ απόρους λόγω επαπειλούμενης εξώσεώς του από την ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος, όπου κατοικεί επ’ ενοικίω, Ιεράν τινά δηλονότι Μονήν του Αγίου ΄Ορους [Μεγάλη η Χάρη της]


Υ.Γ. http://filonoi.gr/2015/04/06/gia-na-kybernhsoyn-prepei-na-toys-eyloghsoyn/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου