Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Βροχή μηνύσεων εναντίον κάποιου "Στέλιου Σφακιανάκη" για τη "λίστα πολιτικών που έβγαλαν λεφτά έξω"

Στο ηλεκτρονικό γραμματοκιβώτιο  βουλευτή έφτασε η γνωστή επιστολή, που υπογράφεται από κάποιον Στέλιο Σφακιανάκη και η οποία έχει τίτλο "Οι 174 έλληνες βουλευτές που έβγαλαν τα λεφτά τους στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ"

Η λίστα δεν έχει καμία σχέση με "εξαγωγή χρημάτων από το εξωτερικό", είναι απλά το πεδίο "Καταθέσεις στις τράπεζες", με τα ποσά που δήλωσαν έτσι κι αλλιώς στο προπερυσινό πόθεν έσχες οι βουλευτές, δημοσιοποιήθηκε, αναρτήθηκε στο site της Βουλής κλπ.
Εκμεταλλευόμενοι κάποιοι την οικονομική κρίση που οδηγεί κάποιους απελπισμένους να βλέπουν παντού "λαμόγια και προδότες" και να γίνονται ευεπίφορα θύματα λαϊκιστών, διακινούν τη λίστα με πράγματα που έχουν δημοσιευθεί ήδη παντού.
Μόνο που, η "είδηση" , πως "'έβγαλαν τα λεφτά τους στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ", δεν έμεινε αναπάντητη. Έτσι, ομάδα βουλευτών προσέφυγε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με το e-mail στο χέρι, για να διακριβωθεί η ταυτότητα του διακινητή και στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω.

Φυσικά, οι διακινητές, δεν είχαν σκοπό να σώσουν την πατρίδα, αλλά να τσιμπήσουν κλικς με τον πιασάρικο τίτλο. Ποιός μπορεί να αντισταθεί στην περιέργεια να διαβάσει για "τα λαμόγια που βγάζουν τα λεφτά στο εξωτερικό όταν ο λαός πεινάει" στις εποχές του παρανοϊκού λαϊκισμού που ζούμε, εξαιτίας της δυσκολίας των (εκάστοτε) κυβερνώντων να πραγματοποιήσουν υποσχέσεις;

Πετάς έναν μονομάχο στην αρένα και δυό λιοντάρια και ταϊζεις τον κόσμο θέαμα, αφού δεν έχεις τίποτε άλλο να του δώσεις....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου