Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Τζάκρη: "λαϊκίστικη πολιτική δύναμη και πολιτική απάτη ο ΣΥΡΙΖΑ»

Στον απόηχο των δηλώσεων Μητρόπουλου, πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βγει αυτοδύναμος στις εκλογές μπορεί να ακολουθήσει μνημονιακές πολιτικές, η Θεοδώρα Τζάκρη φώναξε «παρούσα» και μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τόνισε:


«Τάσσομαι υπέρ της άμεσης προσφυγής στις κάλπες με σκοπό τη δημιουργία μιας νέας, ισχυρής, προοδευτικής κυβέρνησης, καθώς η παρούσα Βουλή δεν μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η παρούσα κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει λύση στα αδιέξοδα της χώρας. Θεωρώ λοιπόν πατριωτικό καθήκον μου την ενίσχυση του προοδευτικού χώρου με σκοπό μια ευρεία, πλειοψηφική και αυτοδύναμη νίκη».

Η Θεοδώρα Τζάκρη, εκλέγεται βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ από το 2004, ενώ το 2009 ήταν υφυπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Παπανδρέου. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι πρόκειται για βουλευτή που έχει δώσει... μάχες στο πλάι του κινήματος, ψηφίζοντας μεταξύ άλλων και τα τρία μνημόνια.

Αξίζει να σημειωθεί πως ένα χρόνο πριν, όταν οι πρώτες φήμες για ενδεχόμενη ένταξη της κ. Τζάκρη στην αξιωματική αντιπολίτευση, η οργάνωση Γιαννιτσών του ΣΥΡΙΖΑ, έγραφε σε ανακοίνωσή της: «Απεγνωσμένα προσπαθούν οι μικρές και μεγάλες μονταζιέρες είτε να "γυαλίσουν" το προφίλ πολιτικών προσώπων, όπως της Θ. Τζάκρη, ή/και να προεξοφλήσουν συμμαχίες και συνεργασίες [...] Το σχέδιο της κεντροαριστερής ανασύστασης που προσπαθεί να προωθήσει το μνημονιακό κατεστημένο φαίνεται να βαλτώνει».

Η νυν στρατευμένη με την υπόθεση της κυβέρνησης της Αριστεράς κ. Τζάκρη, έλεγε κάποτε: «Μέσα από αυτή τη διαφαινόμενη απαξίωση του πολιτικού συστήματος ξεπήδησε μια νέα λαϊκίστικη πολιτική δύναμη, ο ΣΥΡΙΖΑ».

ΙΔΟΥ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "Οδεύοντας προς τις εκλογές"

Μέσα απ’ αυτήν τη διαφαινόμενη απαξίωση του πολιτικού συστήματος ξεπήδησε μια νέα λαϊκιστική πολιτική δύναμη, ο ΣΥΡΙΖΑ. Ένας πολιτικός σχηματισμός που διατείνεται ότι είναι Ευρωπαϊκός, αλλά τα δυο τελευταία χρόνια δεν ψήφισε καμία Ευρωπαϊκή οδηγία, ούτε καν αυτές που αφορούσαν την προστασία του περιβάλλοντος. Ένας πολιτικός σχηματισμός που με την εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης ανά χείρας συνομιλούσε με ακροαριστερές πολιτικές οργανώσεις. Ένας πολιτικός σχηματισμός που επικαλείται τις πραγματικές δυσχέρειες της πατρίδας μας και επενδύει στο φόβο, μετατρέποντάς τον σε ελπίδα για μικροπολιτικούς λόγους. Ένας πολιτικός σχηματισμός που υποστηρίζει πως το πρόβλημα της χώρας μας δεν είναι συστημικό-οικονομικό, αλλά πολιτικό. Δηλαδή, πως με το κατάλληλο πολιτικό προσωπικό θα γυρίσουμε στην προ κρίσης κατάσταση, χωρίς να χρειαστεί να κάνουμε πολλά. Ωστόσο, όλοι μας γνωρίζουμε πως αυτό δεν είναι παρά μια μεγάλη πολιτική απάτη.