Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

"Ρατσιστικές" βρήκαν τις δηλώσεις Μπουτάρη οι Σκοπιανοί της Αυστραλίας

Στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Μελβούρνη, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, παρεχώρησε συνέντευξη στην ομογενειακή εφημερίδα Νέος Κόσμος. 
Στη συνέντευξη αυτή, υπογράμμισε ότι η καταγωγή της οικογενείας του (από τη μια πλευρά) είναι από το Κρούσεβο, που σήμερα
βρίσκεται στα γεωγραφικά σύνορα των Σκοπίων.

«Δεν μου πάει με τίποτα να πω αυτή την περιοχή Μακεδονία. Πρέπει να βρεθεί όμως μια λύση. Να κάνουμε ένα συμβιβασμό».
Αναφερόμενος στο σημερινό πρόεδρο των Σκοπίων, Ν. Γκρουέφσκι, τον κατηγόρησε για σφετερισμό των ελληνικών συμβόλων.
«Αναγνωρίζω», είπε, «ότι οι άνθρωποι πρέπει να αποκτήσουν μια ταυτότητα. Να είναι κάτι. Να μην ξεχνάμε ότι είναι Βούλγαροι. Δεν υπάρχει γλώσσα Μακεδονική. Όλα αυτά τα δημιούργησε ο Τίτο. Λέω, λοιπόν, ότι το θέμα πρέπει κάποια στιγμή να λυθεί. Να λυθεί με μια συμβιβαστική λύση και ξέρω ότι αυτό θα είναι οδυνηρό για μας».

Οι παραπάνω δηλώσεις, προκάλεσαν την αντίδραση των Σκοπιανών της Αυστραλίας, που σφετερίζονται την ιστορία και το όνομα της Μακεδονίας. Έτσι, μια ΜΚΟ, η αυτοαποκαλούμενη "Αυστραλομακεδονική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων" (AMHRC),  χαρακτήρισε "ρατσιστικές" τις δηλώσεις Μπουτάρη, ο οποίος είπε τα αυτονόητα: ότι δεν υπάρχει "Μακεδονική γλώσσα" -η γλώσσα που ομιλούν οι "Σλαβομακεδόνες" είναι Βουλγαρική με Σερβικές προσμείξεις και ότι οι Σκοπιανοί είναι Βούλγαροι. Άλλωστε οι ίδιοι θεωρούν Γενάρχη τους τον Τσάρο Σαμουήλ και τα τελευταία 22 χρόνια "ανακάλυψαν" ότι τελικά είναι απόγονοι και του Μ.Αλεξάνδρου, τον οποίο κατατάσσουν στην ίδια φυλή με τον Τσάρο Σαμουήλ, τον σπουδαιότερο Βούλγαρο Βασιλέα, τον "Βασιλέα των Βουλγάρων Βασιλέων" !