Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

"Σκληρός" ο νέος αθλητικός νόμος;

Γράφει ο Στάθης Γεωργιάδης

"Σκληρός" ο νέος αθλητικός νόμος!!! Έλα να κλαίνε τα γατάκια που χάνουν την εξουσία μέσα από τα χέρια τους!!! Αυτοδιοίκητο; Ποιο αυτοδιοίκητο ρε παιδιά!!!Μας δουλεύετε; Είναι βέβαιο και αποδεδειγμένο ότι ...
το λεγόμενο <<αυτοδιοίκητο>> του ποδοσφαίρου έχει αποτύχει παταγωδώς στην Ελλάδα!!!

Είναι επίσης αποδεδειγμένο ότι αυτός ο συγκεντρωτισμός ισχυροποίησε την ΕΠΟ και τα παρακλάδια της που διοικούν στην πλειοψηφία τους με αλαζονεία και τα αποτελέσματα είναι γνωστά σε όλους!!! Το ποδόσφαιρο έκανε βήματα πίσω....Δεν μπορεί ένας φορέας να κάνει κουμάντο στα πάντα!!!
Οι διάφοροι φορείς ποδοσφαίρου υποτίθεται ότι λειτουργούν για να δημιουργήσουν ένα υγείες και δίκαιο περιβάλλον στον χώρο για να <<ρολάρουν>> οι διοργανώσεις και για να πάρουν όλα αυτά τα παιδιά που διψούν για ποδόσφαιρο να πάρουν όλα εκείνα τα υγιή εφόδια για το μέλλον.Ε,μόνο αυτό δεν γίνεται σήμερα!!! 

 Είναι σίγουρο ότι τα μεγάλα η μικρά συμφέροντα θα προσπαθήσουν να διεισδύσουν και να αλλοιώσουν τον τρόπο σκέψης και λειτουργίας των ανθρώπων που είναι στα διάφορα όργανα!!!Αυτό έγινε μέχρι σήμερα....αυτό θα γίνει αν η κατάσταση παραμείνει ως έχει!!!
Για να μην παρεξηγηθώ ότι γίνονταν στην ΕΠΟ τα ίδια ακριβώς γίνονται και στις Ενώσεις χωρίς καμία διαφορά.Έρχεται λοιπόν τώρα ο νόμος που μπαίνει σε διαβούλευση που είναι πολύ <<σκληρός>> για κάποιους και αλλάζει πολλά από αυτά που ξέραμε λόγω του <<αυτοδιοίκητου>> που μόνο στα χαρτιά παραμένει!!!
Έρχεται λοιπόν και ανοίγει το <<παιχνίδι>> σε μια σειρά πραγμάτων που αφορούν το ποδόσφαιρο!!!Μπαίνουν σε τάξη πολλά σε ότι αφορά τους φορείς και τα σωματεία.Κυρίως όμως δίνει μεγαλύτερη ισχύ και δύναμη στα σωματεία που πλέον θα έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν τα ίδια το ανώτατο όργανο που θα τους διοικεί και όχι οι κατά τόπους ΕΠΣ!!! 
Επίσης, καθοριστικό είναι το άρθρο που προβλέπει ότι θα έχουν κώλυμα ενασχόλησης με τον αθλητισμό όποιοι καταδικαστούν αμετάκλητα ή ασκηθεί ποινική δίωξη για οποιοδήποτε κακούργημα, αλλά και όσοι καταδικαστούν αμετάκλητα για πλημμέλημα που τελέστηκε από δόλο, σε ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξι (6) μηνών. 
Ε,σας πληροφορώ ότι από σήμερα ένα ολόκληρο σύστημα θα ξεσηκωθεί και θα αρχίσει να καταγγέλλει <<το κράτος που θέλει να ελέγξει το ποδόσφαιρο>> και διάφορες τέτοιες αρλούμπες!!! Από σήμερα κιόλας θα αρχίσουν οι καταγγελίες στην Παγκόσμια Ομοσπονδία για <<καταστρατήγηση του αυτοδιοίκητου>>.
Θα αρχίσουν οι <<επαγγελματίες>> παράγοντες τις γνωστές ανούσιες συνεντεύξεις για να υποστηρίξουν ότι κακώς διευρύνεται το εκλογικό σώμα που πλέον θα τους εκλέγει!!!Εμ βέβαια!!!Άλλο να ελέγχεις 50 <<πρόβατα>> και άλλο 2000..... 
Σημασία έχει αγαπητοί μου ότι έτσι όπως λειτούργησε μέχρι σήμερα το <<αυτοδιοίκητο>> είναι μια αποτυχία και μια πρόκληση και θα πρέπει να γίνουν αλλαγές!!! Το διεφθαρμένο ποδόσφαιρο με τις διάφορες αληλοεξαρτήσεις πρέπει να τελειώσει!!! 
Τώρα όμως!!!Γιατί αύριο θα είναι αργά.....