Ελλάδα – Η χώρα των θαυμάτων – Η μόνη παγκοσμίως όπου όταν κάνει "ισχυρό σεισμό" τον καταλαβαίνουμε 30 μήνες μετά – Διότι τόσος χρόνος χρειάστηκε μετά την παραγγελία του εισαγγελέα Πεπόνη, για να ελεγχθούν οι πρώτες 30 τραπεζικές καταθέσεις – Από 65 cd αρχεία! - Κατά τα λοιπά, ο Γκίκας, μετά τον Στουρνάρα, αμφότεροι με εντολή Σαμαρά κι επιθυμία Βενιζέλου, συνεχίζουν να γλυκοκοιτάζουν την παχυλή σύνταξη του παππού – Είναι κρίσιμες οι ώρες, παππού, και οι δανειστές είναι λάμιες – Είναι κι ο ΣΥΡΙΖΑ, παππού, που θα σου πάρει το σπίτι...
Γράφει ο Θάνος Τάκης
Στην ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος, δημοσιεύεται το ακόλουθο φρέσκο άρθρο, με το εντυπωσιακό τίτλο «Τα 65 CD προκαλούν σεισμό». Θα σας ζητήσω να το διαβάσετε:
«Σεισμό προκαλούν τα στοιχεία που ανακαλύπτονται από τα
65 CD που έστειλαν όλες οι εγχώριες τράπεζες στον οικονομικό εισαγγελέα Π.
Αθανασίου και αφορούν τραπεζικές καταθέσεις πάνω από 300.000 ευρώ. Ήδη άνοιξαν
οι πρώτες 30 καταθέσεις (σε τυχαίο δείγμα) και οι ελεγκτές δεν πίστευαν στα
μάτια τους με αυτά που βρήκαν. Για να είστε πρώτοι ενημερωμένοι σας πληροφορώ
ότι δημόσιος υπάλληλος (σε οικονομικό υπουργείο) το 2008 είχε στην τράπεζα
καταθέσεις 114.000 ευρώ. Το 2009 οι καταθέσεις του αυξήθηκαν στα 9,2 εκατ. ευρώ
χωρίς ακόμα να μπορέσει να δικαιολογήσει πως. Να σημειωθεί ότι το συνολικό ποσό
των καταθέσεων του εν λόγω δημοσίου υπαλλήλου βρέθηκε σε περισσότερες από δύο
τράπεζες. Θέλετε και άλλο παράδειγμα; Εμπορικός αντιπρόσωπος το 2004 είχε
καταθέσεις 298.000 ευρώ. Τις είχε «παρκαρισμένες» στον λογαριασμό του για
αρκετά χρόνια και ξαφνικά το 2008 βρέθηκε να έχει καταθέσεις 11,5 εκατ. ευρώ.
Αμ, το άλλο; Συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος και υπερήλικας από 71.000 ευρώ που
βρέθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς του, όταν βγήκε σε σύνταξη, εμφανίστηκε
να έχει καταθέσεις το 2010 (κρατείστε την αναπνοή σας) 14 εκατ. ευρώ. Πού τα
βρήκε; Αυτά ακριβώς ελέγχουν και διασταυρώνουν οι οικονομικοί εισαγγελείς.
***
Και πιστέψτε με, οι οικονομικοί εισαγγελείς, ακόμα βρίσκονται στην αρχή. Αυτή τη φορά όμως είναι πολύ πιο οργανωμένοι και πιο προσεκτικοί. Γιατί αφενός απέκτησαν ειδικευμένο επόπτη ελεγκτή εφοριακό, τον Π. Βεργαρή ( οποίος έχει πέσει με τα μούτρα στη δουλειά) και αφετέρου καμιά δεκαριά νέα παιδιά που γνωρίζουν πολύ καλά τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αλλά και τον οικονομικό έλεγχο καθώς και τα διεθνή χρηματιστήρια».
Ωραία, κατά το κλισέ, το νερό μπήκε στο αυλάκι, οπότε τίποτε το επιλήψιμο, σωστά;
Λάθος.
Διότι στο άρθρο, δεν υπάρχουν οι απαραίτητες ημερομηνίες οι οποίες θα δικαιολογούσαν τις τεκτονικές κινήσεις του σεισμού.
Διότι μόλις τις αναγνώσετε, θα αντιληφθείτε περί του (βολικού) δεινοσαύριου νευρικού συστήματος της Συγκυβέρνησης, το οποίο προσπαθεί με νύχια και δόντια να κρύψει τα αφανέρωτα.
Διότι ο σεισμός έγινε πριν χρόνια. Δυόμισι, για την ακρίβεια. Και τώρα κάποιοι ένιωσαν το κούνημα. Και το κεραμίδι της στέγης κανείς, ακόμη.
Διότι μόλις τις αναγνώσετε, θα αντιληφθείτε περί του (βολικού) δεινοσαύριου νευρικού συστήματος της Συγκυβέρνησης, το οποίο προσπαθεί με νύχια και δόντια να κρύψει τα αφανέρωτα.
Διότι ο σεισμός έγινε πριν χρόνια. Δυόμισι, για την ακρίβεια. Και τώρα κάποιοι ένιωσαν το κούνημα. Και το κεραμίδι της στέγης κανείς, ακόμη.
Διότι ήταν η 8η Ιουνίου του 2012 η ημέρα που έγινε ο σεισμός και διασαλεύθηκε ο βόρβορος με την σχετική παραγγελία του τότε επικεφαλής του οικονομικού εγκλήματος, εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη.
Διότι ο κ. Πεπόνης, ζήτησε από τις τράπεζες να αποστείλουν όλες τις κινήσεις λογαριασμών, καταθέσεων και εμβασμάτων, όλων των φυσικών προσώπων, για την χρονική περίοδο από 2000 μέχρι και 2012. Οι κινήσεις αυτές αφορούσαν σε καταθέσεις που υπερέβαιναν κατ΄ έτος τις 300.000 ευρώ και σε αποστολή εμβασμάτων στο εξωτερικό, επίσης κατ΄ έτος, ύψους 100.000 ευρώ.
Διότι ήδη από το φθινόπωρο του 2012 όλες οι τράπεζες άρχισαν να διαβιβάζουν σταδιακά στο ΣΔΟΕ (του Υπουργείο Οικονομικών – ξέρετε αυτό που ψάχνει να βρει λεφτά) τα ηλεκτρονικά τους αρχεία. Και πλέον, απαριθμούνται 65 cd!
Και μαζεύτηκαν τόσα, διότι με δεδομένο το γεγονός ότι από το 2000 και για πολλά χρόνια αργότερα κανένας έλεγχος γινόταν για τον εντοπισμό τυχόν ύποπτων καταθέσεων και εμβασμάτων (παρά την πρόβλεψη του νόμου και παρά την ευθύνη της Τράπεζας της Ελλάδος) αντιλαμβάνεται κανείς τι ποσού και μεγέθους θησαυρούς περιέχουν τα συγκεκριμένα αρχεία τόσο σε σχέση με φοροδιαφυγή αλλά και διακίνηση μαύρου χρήματος όσο και με την ταυτότητα των προσώπων που βρίσκονται από πίσω. Πάντως το δικό μου όνομα δεν θα το βρείτε στα 65 cd. Ίσως αυθαιρετώ, αλλά ισχυρά πιθανολογώ, ούτε το δικό σας...
Διότι για τη διερεύνηση των αρχείων συνεστήθη τον Απρίλιο του 2013 μια επιτροπή από ελαχιστότατους τον αριθμό υπαλλήλους του ΣΔΟΕ, η οποία έκτοτε συνεκλήθη μόνο δύο φορές, χωρίς να προχωρήσει στον επιβαλλόμενο έλεγχο. Λόγω πραγματικής αδυναμίας.
Διότι στις 20 Μαΐου του 2013, οι Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης αντικαταστάθηκαν.
Διότι μόλις στις αρχές Δεκεμβρίου 2013 οι αντικαταστάτες τους, εισαγγελείς Παναγιώτης Αθανασίου και Γαληνος Μπρής, πληροφορήθηκαν για την αδράνεια του ΣΔΟΕ του Υπουργείου Οικονομικών, και αμέσως, στις 4 Δεκεμβρίου 2013 παρήγγειλαν προκαταρκτική εξέταση, για να μην υπάρξει παραγραφή, για τη διακρίβωση των εγκλημάτων της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα μαύρου χρήματος) την οποία και ανέθεσαν στις επίκουρες αντεισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος, Αγγελική Κουρινιώτη και Ελένη Μιχαλοπούλου.
Διότι στις 16 Δεκεμβρίου 2013, οι εισαγγελείς απέστειλαν στο Υπουργείο Οικονομικών έγγραφο με το οποίο ζητούσαν την ανάλογη βοήθεια, όπως 10-12 υπαλλήλους με εξειδικευμένες γνώσεις, προκειμένου σε εύλογο χρόνο να ξετινάξουν όλα τα αρχεία, στα οποία περιλαμβάνονται οι πάντες, ώστε να εντοπίσουν όλες τις περιπτώσεις φοροδιαφυγής και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
Διότι σήμερα, ο αρθρογράφος του Βήματος περιγράφει ότι «...οι οικονομικοί εισαγγελείς, ακόμα βρίσκονται στην αρχή. Αυτή τη φορά όμως είναι πολύ πιο οργανωμένοι και πιο προσεκτικοί». Άρα, μέχρι σήμερα, οι εισαγγελείς ήταν ανοργάνωτοι και απρόσεκτοι. Να ο ένοχος, ο Πεπόνης φταίει!
Αλήθεια, πόσο δύσκολο είναι να ελέγξει το Υπουργείο Οικονομικών, το προφανές; Εφόσον έχει ηλεκτρονικά αρχεία με τα δηλωθέντα εισοδήματα ενός εκάστου από το 2000, έχει πλέον και τα αρχεία καταθέσεων και εμβασμάτων, πόσος χρόνος χρειάζεται για να γίνει μια αντιπαραβολή; Δευτερόλεπτα; Λεπτά; Ώρες; Μήπως μέρες;
Μπορείτε φυσικά, αν είστε Υπουργός Οικονομικών να απαντήσετε αυτό που τελικά ισχύει:
Ότι χρειάζονται 29 μήνες και μερικές ημέρες, ώστε να ελεγχθούν 30 φυσικά πρόσωπα, από μία ηλεκτρονική βάση δεδομένων, υποθέτω, εκατοντάδων χιλιάδων.
Εσύ αναγνώστη, συνέχισε να φοβάσαι τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει αξιόλογα στελέχη, που δεν έχει οικονομολογάρες, σαν τους σημερινούς.
Και φρόντισε να πληρώσεις εγκαίρως την επόμενη δόση ΕΝΦΙΑ.
Διότι το κράτος δεν έχει λεφτά.
Εξάλλου, μαζί τα φάγαμε, αναγνώστη.
Απλά ορισμένοι κράτησαν και λίγο φαΐ στο ψυγείο τους.
Και είναι αγένεια να ανοίγεις το ψυγείο σε ξένο σπίτι, με δασκάλευε μικρό, η μάνα μου...
ΕΦΣΥΝ, Σκάνδαλο 65 μεγατόνων!:
ΒΗΜΑ, 65 CD προκαλούν σεισμό: