Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Για το Γυμνάσιο και Λύκειο Παλιννοστούντων

1 Δεκεμβρίου 1997, το Γυμνάσιο και Λύκειο Παλιννοστούντων μεταστεγάστηκε από το κέντρο της Θεσσαλονίκης σε ένα παλιό ιδιωτικό νηπιαγωγείο στην Πυλαία, απομονωμένο, κτισμένο ανάμεσα σε...
δύο Πυλώνες της ΔΕΗ και που στη συνέχεια προέκυψε ότι και η στατικότητα του κτηρίου ήταν προβληματική.
Το κτήριο θεωρήθηκε εντελώς ακατάλληλο από τους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές και διαμαρτυρήθηκαν με κάθε νόμιμο τρόπο για αυτήν την αδικία σε βάρος της υγείας τους. Ερωτήσεις στη Βουλή, ανακοινώσεις συνδικαλιστικών φορέων, δημοσιεύματα στον ΤΥΠΟ, επιστολές στους αρμόδιους φορείς, συναντήσεις μαθητών με Νομάρχη, Αντινομάρχη, Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού, Ψηφίσματα από τους μαθητές, ανάρτηση ΠΑΝΟ έξω από το σχολείο, μέτρηση του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου από Καθηγητή Πανεπιστημίου και τέλος πορεία από τους μαθητές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Εμείς που ζήσαμε τα γεγονότα εκείνα, που αποτελέσαμε τον πυρήνα των σχολικών κινητοποιήσεων και τέλος που διοργανώσαμε μια μεγαλειώδη πορεία μέσα στην Θεσσαλονίκη την ημέρα της μεταστέγασης, συναντηθήκαμε σήμερα μετά από 17 χρόνια για να τα ξαναφέρουμε στη μνήμη μας αναζητώντας ακόμη απαντήσεις για ποιους λόγους δεν αποδόθηκαν ποτέ ευθύνες στους υπεύθυνους της τοπικής Αυτοδιοίκησης και στα εμπλεκόμενα στελέχη του Υπουργείου Παιδείας.

Θεσσαλονίκη 29 Νοεμβρίου 2014
απόφοιτοι – γονείς