Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Φωτογραφίζοντας τη Θεσσαλονίκη

Εγκαίνια έκθεσης «Φωτογραφίζοντας την πόλη μου»
Με τη σύμπραξη τριών σχολείων της Θεσσαλονίκης


Η Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας και ζωγραφικής μαθητών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κωφών-Βαρηκόων Πανοράματος και του Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου ΕΑΕ Κωφών και Βαρηκόων Θεσσαλονίκης, η οποία εγκαινιάζεται την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου στις 2:00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» (Εθν. Αμύνης 1).
Μετά τα εγκαίνια θα ακολουθήσει μουσικοχορευτική εκδήλωση των μαθητών των δύο σχολείων σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστεί σύντομο χορευτικό από ομάδα κοριτσιών του Ειδικού Δ.Σ. Κωφών-Βαρηκόων και του Γυμνασίου Κωφών και Βαρηκόων. Κατόπιν, θα ακουστούν τραγούδια από ομάδα μαθητών του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης τα οποία θα αποδοθούν και στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. (ΕΝΓ) από τα σχολεία Κωφών και Βαρηκόων.
Τέλος, θα προβληθεί βίντεο της μουσικής εκδήλωσης του Ειδικού Γυμνάσιου-Λύκειου ΕΑΕ Κωφών και Βαρηκόων Θεσσαλονίκης, το οποίο πραγματοποιήθηκε κατά το Μάιο του 2014 στο «Φεστιβάλ Πολυγλωσσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης» σε συνεργασία με τη Δημοτική Χορωδία Fons musicalis του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού (ΔΕ Αιγινίου).
Διάρκεια έκθεσης: 20 Νοεμβρίου 2014- 10 Δεκεμβρίου 2014
Συμμετέχοντες φωτογραφικής έκθεσης:
ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΔΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ, ΜΙΤΡΟΛΛΑΡΗ ΕΛΕΝΗ, ΤΣΙΠΛΑΚΗ ΖΩΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, ΜΠΟΤΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ, ΜΑΓΑΛΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ, ΓΚΟΥΤΖΕΡΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, ΤΣΙΟΥΚΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΧΑΤΖΗΑΒΑΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΜΗΤΡΟΛΑΡΗΣ ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ, ΛΕΚΑ ΜΙΡΓΙΑΝ.