Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

Λιγνάδης είναι, θα περάσει..

 Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Την προσοχή μου στην ως άνω σαχλογραφία επέσυρε ο κ. Χ. Τζιβανόπουλος με το ωραιότατο....

άρθρο του.

https://365meres.wordpress.com/2022/07/19/otan_ginetai-epaggelma_h_satira_genna_satyroys/

          Εγώ δεν θα τον ακολουθήσω, εξ ου και αναπαρήγαγα την αλητογραφία. Διότι γνωρίζω το ποιόν και το ήθος όλων των πωλητικών ανεξαιρέτως.  Θα πω απλώς πως και αυτή η  βρωμερή υπόθεση θα ξεχαστεί, όπως ξεχάστηκαν οι υποθέσεις

-Novartis  

-Siemens

-Lagarde list

-Panama papers

- Κοσκωτάς

-καλαμπόκι

-ΑΓΕΤ Ηρακλής

-αρχαιολογική συλλογή Μητσοτάκη

    και τόσες άλλες, ων ουκ έστιν αριθμός. Με την αγαστή συνεργασία δικαστικής και εκτελεστικής εξουσίας συνεπικουρούσης της 4ης και πιο σιχαμερής.  Αδυνατώ, να εκτιμήσω πόσα θα ‘ κονόμαγε ο Τράγκας, για να μην καταφερθεί κατά του Λιγνάδη.

     Πάντως, εκείνο που δεν θα περάσει ποτέ είναι οι απ’ ευθείας αναθέσεις. Μακάρι οι καλλιτέχνες να εκφωνούσαν σε κάθε παράσταση ένα μήνυμα κατά του ακατάπαυστου και βάρβαρου βιασμού τού ελληνικού λαού από το εργολαβοπωλητικό σύμπλεγμα. Δυστυχώς, όμως, και αυτοί είναι του δόγματος «μακρυά   απ’ τον κώλο μας κι’  όπου να ΄ναι». 

     Ευτυχώς που δεν θα περάσει ποτέ το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Έστω και αν πλείστοι όσοι συνάδελφοι, όπως ο Αλέξης Στεφανάκης, το υποτιμούν με σχόλια ως το κατωτέρω: 

 

«Ήρθε επιτέλους αυτή η υπέροχη Παρασκευή που μπορώ να φύγω από το γραφείο και να πάω από το πρωί στις αγαπημένες μου Σπετσες κ έτσι ταξιδεύοντας μπορώ να γράψω κάποιες σκέψεις: Στη δικηγορική μου διαδρομή η ζωή μου φέρθηκε γενναιόδωρα και μου έδωσε την τύχη να υπάρξω συνήγορος κατηγορουμένων σε σημαντικές υποθέσεις και έτσι συνεργάστηκα, αντιδίκησα και υπήρξα στα έδρανα των συνηγόρων με σπουδαίους δικηγόρους όπως ο αείιμνηστος Θανάσης Βαρλάμης, ο Θόδωρος Μαντάς, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλο , ο Άρης Τζανετής , ο Ηλίας Αναγνωστόπουλος, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο Σάκης Βέρρας στην Κρήτη, ο Κώστας Ντάλτας, ο Γιαννίδης, ο Μυλωνοπουλος, ο Χαραλαμπάκης, από τους νεότερους ο αδερφός μου Δημήτρης Γκαβέλας, ο Πέτρος Πανταζής, η Βάσω Πανταζή , ο Μάνος Ροδουσάκης και πολλοί ακόμα και σίγουρα ο Αλέξης Κούγιας .

Η υπόθεση Λιγνάδη είναι μια προσωπική του επιτυχία, την πάλεψε, την δούλεψε, την πίστεψε και έδωσε ένα κομμάτι της ψυχής του όπως αρμόζει σε έναν σπουδαίο υπερασπιστή. Δεν έχει ανάγκη τα δικά μου καλά λόγια γιατί το όνομα του το έχει φτιάξει μέσα από τις μεγάλες επιτυχίες του, αλλά ο αγώνας να σταματήσουμε το τέρας που λέγεται το <<κοινό περί δικαίου αίσθημα>> είναι κοινός και είναι ένας αγώνας όλων μας. Και κατά τούτο η απόφαση της συγκεκριμένης δίκης είναι σημαντική» .

       Α, και κάτι άλλο δεν πρόκειται να περάσει ποτέ. Οι πυρκαγιές που εξαφανίζουν ζωές και περιουσίες. Λόγω διαχρονικής έλλειψης επαρκούς ετοιμότητας των αρμοδίων Υπηρεσιών, αδιάλειπτης αυθαίρετης δόμησης και εμμονικού μη καθαρισμού των οδών από κομμένους κορμούς και κλαδιά δέντρων μερίμνη των αυτοδιοικητικών Αρχών και Αρχιδίων.  Αλλά και για τον λόγο, ότι όλως παραδόξως οι εμπρηστές  ασχημονούν πάντοτε εξ αμελείας, ήτοι ηλιθιότητος, και ποτέ εξ αμέσου ή, έστω, ενδεχόμενου δόλου, με αποτέλεσμα να μην πηγαίνουν φυλακή εις πείσμα του τέρατος που λέγεται «κοινό περί δικαίου αίσθημα».

 

Σώτος - τερατολάγνος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου