Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

Ύμνοι από τα διεθνή εβραϊκά ΜΜΕ για τη Θεσσαλονίκη

 
Η αναβίωση της "Le Madre de Israel", όπως αποκαλούν τη Θεσσαλονίκη οι εβραίοι, με χιλιάδες επενδύσεις Ισραηλινών επιχειρηματιών στο Real estate, αλλά και επενδύσεις εβραϊκών κολοσσών, όπως η Pfizer, η Cisco κλπ, φέρνει την πόλη, ξανά, στο.... διεθνές προσκήνιο και ανακτά όλο και περισσότερες ψηφίδες από το ένδοξο παρελθόν της.

Ύμνος από το αμερικανικό περιοδικό TIME για τη Θεσσαλονίκη – Τα 2 σημεία που ξεχωρίζει στην πόλη

Υπόκλιση στη Θεσσαλονίκη από το διάσημο αμερικανικό περιοδικό TIME, ιδιοκτησίας της Εβραϊκής Meredith corporation και του δαιμόνιου εβραίου δισεκατομμυριούχου Marc Benioff, το οποίο δημοσιεύει λίστα με τα 50 καλύτερα μέρη στον κόσμο για το 2022. Η λίστα με τους 50 καλύτερους προορισμούς του κόσμου για το 2022 δημιουργήθηκε με βάση τις προτάσεις του διεθνούς δικτύου ανταποκριτών και συνεργατών του δημοφιλούς εντύπου.

Το αποτέλεσμα ήταν 50 τοποθεσίες, από τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο της Αυστραλίας μέχρι την πόλη της Σεούλ. Πολλοί από τους προορισμούς ακολουθούν μια πορεία προς την οικονομική ανάπτυξη.

Ανάμεσα στους προτεινόμενους προορισμούς βρίσκεται η Θεσσαλονίκη με το περιοδικό να αποκαλεί την πόλη ένα «μαγειρικό χωνευτήρι», ενώ κάνει λόγο και για δύο νέες «αφίξεις», τις οποίες προτρέπει τους αναγνώστες να επισκεφτούν όταν ανοίξουν. Ο λόγος για το πεντάστερο ξενοδοχείο MonAsty της εβραϊκής Marriott International, στην Βασιλέως Ηρακλείου, αλλά και την εβραϊκή Στοά Μοδιάνο που έχει «εγκαίνια» ανακαινισμένη τον Σεπτέμβριο, από τον ελληνοεβραίο επιχειρηματία Σάμυ Φάις!



Πιο αναλυτικά, το TIME γράφει τα εξής:


«Η δεύτερη πιο πολυπληθής μητρόπολη της Ελλάδας, η Θεσσαλονίκη, προσελκύει εδώ και καιρό τους καλοφαγάδες, οπότε δεν ήταν έκπληξη το γεγονός ότι έγινε πρόσφατα η πρώτη ελληνική πόλη που προστέθηκε στο δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας της UNESCO. Μείνετε κοντά σε όλη τη δράση στο MonAsty, Θεσσαλονίκη, Autograph Collection, ένα νέο ξενοδοχείο πέντε αστέρων, το οποίο βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από την πλήρως ανακαινισμένη Αγορά Μοδιάνο.

Η μεγαλύτερη αγορά της πόλης στεγάζεται σε ένα κτήριο σε στυλ βασιλικής και εξυπηρετεί τους επισκέπτες από το 1925. Όταν ανοίξει ξανά τον Σεπτέμβριο, η αγορά θα φιλοξενεί φεστιβάλ γαστρονομίας, αλλά και καταστήματα pop – up, εκτός από τα σταθερά της καταστήματα με φαγητό.

Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από έναν απόγονο Σεφαραδίτικων Εβραίων, η Μοδιάνο αποτελεί απόδειξη της πολυπολιτισμικότητας της πόλης. Χριστιανικός, μουσουλμανικός και εβραϊκός πολιτισμός συνυπάρχουν στη Θεσσαλονίκη εδώ και αιώνες».




Δείτε αναλυτικά την λίστα με τους 50 προορισμούς (το δημοσίευμα του TIME για τη Θεσσαλονίκη ΕΔΩ).
Ρας αλ-Καϊμά – Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Park City – Γιούτα
Νησιά Γκαλαπάγκος
Dolni Morava – Τσεχία
Σεούλ
Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος – Αυστραλία
Ντόχα – Κατάρ
Ντιτρόιτ
Κεράλα – Ινδία
Η Αρκτική
Αχμπανταμπάντ -Ινδία
Ναϊρόμπι
Βαλένθια – Ισπανία
Κουίνσταουν – Νέα Ζηλανδία
Hwange National Park – Ζιμπάμπουε
Historic Silk Road Sites – Ουζμπεκιστάν
Σάο Πάολο
Trans Bhutan Trail – Μπουτάν
Ντέβον – Αγγλία
Μπαλί – Ινδονησία
Διεθνής Διαστημικός Σταθμός
Κιούσου – Ιαπωνία
Rapa Nui – Χιλή
Σάλτα – Αργεντινή
Portree – Σκωτία
Τοφίνο – Βρετανική Κολομβία
Μπορακάι – Φιλιππίνες
Μαδέιρα – Πορτογαλία
Φράνσεκ – Νότια Αφρική
Μαϊάμι
Ελ Τσαλτέν – Αργεντινή
Μπογκοτά
Αλεντέχο – Πορτογαλία
Πάρκο Lower Zambezi – Ζάμπια
Κάουνας – Λιθουανία
Νησιά Σετούτσι – Ιαπωνία
Καλαβρία – Ιταλία
Σαν Φρανσίσκο
Σκελεφτέα – Σουηδία
Κοπεγχάγη
Μασσαλία
Θεσσαλονίκη
Κωνσταντινούπολη
Ilulissat – Γροιλανδία
Τζαμάϊκα
Φρεμάντλ – Αυστραλία
Τορόντο
Κιγκάλι – Ρουάντα
Ριβιέρα Ναγιαρίτ – Μεξικό
Πόρτλαντ – Όρεγκον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου