Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

Τί σου είναι ο άνθρωπος!

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Η Ουκρανία πνέει τα λοίσθια αιμάσσουσα. Οι σημαντικότερες πόλεις της έχουν ισοπεδωθεί. Δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες, οι...

χιλιάδες των νεκρών. Εκατομμύρια Ουκρανών έχουν καταφύγει σε άλλες χώρες. Και το προεδρικό ζεύγος φωτογραφίζεται χασκογελών και συνεντευξιαζόμενο  για περιοδικό μόδας.

Ο μέχρι προχθές απεργός πείνας Μιχαηλίδης καταδικάσθηκε για ληστεία. Εκτίων πολυετή ποινή κάθειρξης απέδρασε των φυλακών και διέπραξε νέα ληστεία στη διάρκεια της απόδρασης. Συνελήφθη εκ νέου και επιζητεί απόλυση υπό όρους, Για να εκβιάσει, αρνείται να λάβει τροφή. Όπως έκανε και ο διαβόητος αρχιδολοφόνος Κουφιοντίνας. Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Φίλης, ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, ισχυρίζεται ότι ουδέποτε υπήρξε γενοκτονία των Ποντίων, αλλ’ απλή εθνοκάθαρση,  αγορεύον εις τον Ναόν της Δημοκρατίας απηύθυνε έκκληση να απολυθεί υπό όρους ο Μιχαηλίδης, ώστε η χώρα μας να μη στιγματισθεί από τον θάνατο ενός απεργού πείνας για πρώτη φορά μετά τον θάνατο του Μπόμπι Σάντς.

 Ο Σαντς, μέλος του IRA, ξεσήκωσε όλους τους φυλακισμένους συναγωνιστές του σε απεργία πείνας με στόχο να θεωρούνται πολιτικοί και όχι κοινοί κρατούμενοι.  Απεβίωσε λόγω της απεργίας αυτής. Τώρα, τί σχέση μπορεί να έχει ο ΙRΑ που αγωνιζόταν για την απεξάρτηση της Βόρειας Ιρλανδίας από τη βρετανική κυριαρχία και τη συνένωση με τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, αλλά και την ισότητα προτεσταντών και καθολικών,  με  τον αναρχισμό [;] τού Μιχαηλίδη, μόνον ένας Φίλης μπορεί να εξηγήσει. Οποία ιεροσυλία! Διάβασα και ότι κάποιος από τους συνεργούς τού Μιχαηλίδη εκμυστηρεύθηκε, για να εξάρει το μεγαλείο  τής ψυχής τού Μιχαηλίδη, ότι βρέθηκαν στη φυλακή για να σώσουν μία ανθρώπινη ζωή, ήτοι τη ζωή του ομήρου που κρατούσαν όμηρο και κινδύνευε να σκοτωθεί από τα πυρά των αστυνομικών. Για να μη σκοτωθεί ο όμηρός τους από τα πυρά των αστυνομικών δέχθηκαν να συλληφθούν. Όχι για να σώσουν τα τομάρια τους. Οποίος αλτρουϊσμός.     

Αστυνομικός τις ονόματι Λεωτσάκος, Πρόεδρος κάποιας ένωσης ποδοσφαιρικών ομάδων, αλλά και μέλος της φρουράς Αντώνη Σαμαρά, ο υιός του οποίου, επίσης αστυνομικός, μετέχει στη φρουρά Θεοδωρικάκου, παρέθεσε πολυτελή δεξίωση στο ΓΚΟΛΦ Γλυφάδας. Τιμώμενο πρόσωπο ο υπουργός του, ο οποίος παρέστη στη δεξίωση, αλλά δεν έχει χρόνο να δεχθεί σε ακρόαση τη χήρα τού δολοφονημένου από αγνώστους ακόμη Καραϊβάζ, όπως κατήγγειλε η τελευταία.    

Και επειδή περί αξιοπρεπείας ο λόγος, αξίζει να διαβάσει κανείς τούτο.

https://www.documentonews.gr/article/o-giannis-mpostantzogloy-apanta-meso-toy-docville-ston-alexi-koygia-kalinyxta-toys/ 

Εμπεριστατωμένο, σύντομο, αλλά μεστό. Χαρά στο κουράγιο του Μποσταντζόγλου.

Σώτος

 

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου