Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

Ένα ψιλόβροχο και βούλιαξε η Θεσσαλονίκη από κίνηση εξαιτίας των ηλίθιων

 Εφιαλτική ήταν η κίνηση σήμερα Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, καθώς από το μεσημέρι και μετά, κάθε μισάωρο γινόταν και μια καραμπόλα. Η Περιφερειακή οδός, αναστέναξε από πολύωρα μποτιλιαρίσματα κι όπως γίνεται πάντα, όταν... κολλάει η Περιφερειακή, γέμισαν αμέσως και όλες οι πιθανές δίοδοι διαφυγής, δηλαδή οι κόμβοι Τριανδρίας, Τούμπας, κ.λπ., από οδηγούς, που νομίζουν ότι αν φύγουν από την κολλημένη περιφερειακή, θα ....περάσουν καλύτερα!

Η αιτία ήταν, είναι και θα είναι μία: Οι ΗΛΙΘΙΟΙ οδηγοί, που, ενώ βρέχει, ο κίνδυνος για "τράκα" εκατονταπλασιάζεται, τρέχουν ως αυτό που είναι: ΗΛΙΘΙΟΙ. Ο ΗΛΙΘΙΟΣ τρέχει με 90 εκεί που πρέπει να πάει με 40.

Βρέχει, μειώνεται η ορατότητα και ο ΗΛΙΘΙΟΣ σε κολλάει στα 10 εκατοστά, αντί να κρατά απόσταση 10 μέτρων! Κορνάρει, μουντζώνει, αναβοσβήνει φώτα, βρίζει, κάνει σλάλομ δεξιά, αριστερά, σαν να θέλει να πηδήξει με το αμάξι του από πάνω σου! ΖΩΑ! Αν το σταματήσεις το ΖΩΟ και το πλακώσεις στα χαστούκια, να σου εξηγήσει γιατί βιάζεται τόσο, δεν έχει καμία πειστική δικαιολογία. Στην πραγματικότητα ΔΕΝ ΒΙΑΖΕΤΑΙ! Ε, οδήγα σαν άνθρωπος βρε ζώο, γιατί είσαι ουρακοτάγκος;

Ο ΗΛΙΘΙΟΣ δεν παίρνει με τίποτε το γκάζι από το πόδι! 90 χλμ είναι το όριο στην περιφερειακή, με 190 τρέχει ο ΗΛΙΘΙΟΣ αν "τον παίρνει".  Με 20 πρέπει να πάει αν βρέχει καταρρακτωδώς κι έχει πολλή κίνηση, με 80 πάει ο ΗΛΙΘΙΟΣ. Στα παπάρια του τα όρια και οι νόμοι. 

Κι έτσι, κάθε φορά που βρέχει, βογγάει όλη η πόλη και γεμίζει καυσαέριο από το σταμάτα-ξεκίνα.


Κάποιος πρέπει να τους το πει!

Κάποιος πρέπει να πει στους ΗΛΙΘΙΟΥΣ που δεν αφήνουν το γκάζι από το κωλοάμαξό τους, ότι είναι ΗΛΙΘΙΟΙ, μπας και οδηγούν σαν άνθρωποι, προσαρμοζόμενοι στις συνθήκες κάθε στιγμής. Ένα βήμα για αλλαγή συμπεριφοράς ενός ΗΛΙΘΙΟΥ, είναι να καταλάβει ότι οι άλλοι, κατάλαβαν ότι είναι ΗΛΙΘΙΟΣ!

Μόνο αν τους το λέμε ότι ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΞΕΚΟΛΛΗΣΟΥΝ ΤΟ Γ*ΜΗΜΕΝΟ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΚΑΖΙ, υπάρχει περίπτωση να μειωθούν οι καραμπόλες στην περιφερειακή, που βυθίζουν στο χάος όλη την πόλη.

Αυτά, γιατί κάποιος πρέπει να πει στους ηλίθιους, πως είναι ηλίθιοι.

Φώτης Μακρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου