Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

Κάτι πρέπει να κάνετε κυρία Κεραμέως

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Από την τηλεοπτικώς μεταδοθείσα διαδικασία ταφής τής Φώφης Γεννηματά ακούστηκαν πλείστα όσα μαργαριτάρια.  Σωστός πάντως ο χαρακτηρισμός ως εξοδίου ακολουθίας αντί τελετής που ακούγαμε στην ταφή τού Μίκη.

Οι δημοσιογράφοι μάς ενημέρωναν, ότι τιμές θα αποδώσουν αγήματα από τα τρία σώματα των ενόπλων δυνάμεων, όχι όπλα. Και ότι θα ριχτούν τρεις πυροβολισμοί αντί βολές.

Ότι κάποιος θα φέρει τα παράσημα που...

είχαν αποδοθεί, όχι απονεμηθεί, στη θανούσα.

Ότι η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού θα παίζει και δεν θα  παιανίζει.

Ότι σε λίγο θα δεχθεί τη Φώφη η Ελλάδα και όχι η Αττική γή.

Ότι το άγημα με επικεφαλή ...

Ενόψει της επετείου της 28.10 άκουσα προχθες σε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή τον εκφωνητή να αναφέρεται τρις στους μελανοχιτώνες του Μουσολίνι.

Πάντως, τα παιδιά της Φώφης διάβασαν τους σπαρακτικούς  επικήδειούς τους, όπως αρμόζει σε επικήδειους, ενώ ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Χριστοδουλάκης τον εκφώνησε από στήθους, λες και μιλούσε από προεκλογικό μπαλκόνι. Αχ, αυτό το πωλητικό κουσούρι.

Σε διαφημιστικά διαλείμματα έβλεπα τη φράση «η μέθοδος είναι απολύτως ασφαλείς».

Τέλος, κυρία υπουργέ, μετά τη μαθητική παρέλαση στην Αθήνα άκουσα τόσον εσάς όσο και τον πρωθυπουργό, να λέτε, ότι «σήμερα τιμούμε», ενώ η ΠτΔ από τη Θεσσαλονίκη ορθώς είπε «τιμάμε».

Άκουσα, βέβαια, και για τα έργα που εκτελούνται πέριξ του Φαληρικού ορμού, αλλά και για τους αστυνομικούς που πλησίασαν τους κακοποιούς με παρατεταμένα τα όπλα.

Σώτος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου