Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

Η τελευταία επίσκεψη Μέρκελ στην Τουρκία


Η πιο ισχυρή γυναίκα του κόσμου, επέλεξε να κλείσει την πολιτική με την αποχαιρετιστήρια επίσκεψη στην αιώνια, μεγάλη φίλη και σύμμαχο της Γερμανίας, Τουρκία.

Κοινή συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν η Άνγκελα Μέρκελ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Κωνσταντινούπολη, έπειτα από την κατ’ ιδίαν συνάντησή τους, που ...διήρκεσε μία ώρα. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της αποχαιρετιστήριας επίσκεψης της Μέρκελ στην Τουρκία, έπειτα από σχετική πρόσκληση που της είχε απευθύνει ο Ερντογάν.




Ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι ο ρατσισμός, η ισλαμοφοβία, η ξενοφοβία και οι διακρίσεις παραμένουν τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζει η τουρκική κοινότητα στην Ευρώπη και συμπλήρωσε ότι “η τουρκική κοινότητα στη Γερμανία αποτελεί τον κοινό μας πλούτο”.

Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα ότι η Άνγκελα Μέρκελ θα συνεχίσει να συμβάλλει στη φιλία μεταξύ των δύο εθνών μετά την αποχώρησή της από την Καγκελαρία. Διατύπωσε επίσης την ευχή το “επιτυχημένο έργο” που έφεραν σε πέρας με την απερχόμενη Γερμανίδα καγκελάριο να συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο και από την νέα γερμανική κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου