Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

35χρονος πέθανε ξαφνικά μέσα στην πισίνα του Κολυμβητηρίου Καλαμαριάς

 Στο ανοιχτό κολυμβητήριο Καλαμαριάς, ένας άνδρας γύρω στα 35 ετών έπαθε ανακοπή καρδιάς, μέσα στην πισίνα και κατέληξε.

Ο άτυχος άνδρας κολυμπούσε στην τρίτη διαδρομή της πισίνας και ξαφνικά έχασε τις αισθήσεις του. Κολυμβητές που βρισκόταν εκείνη την ώρα στον χώρο της πισίνας και το προσωπικό του κολυμβητηρίου, τον είδαν να επιπλέει και τον βγάλανε από το νερό, στη συνέχεια, προσπάθησαν να τον επαναφέρουν και παράλληλα κάλεσαν το ΕΚΑΒ. Το πλήρωμα του ΕΚΑΒ επίσης του παρείχε τις πρώτες βοήθειες και ακολούθως τον μετέφερε στο νοσοκομείο Παπανικολάου όπου από τους γιατρούς διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατέληξε από ανακοπή καρδιάς. Το περιστατικό περιέγραψε στην Parallaxi, αυτόπτης μάρτυρας, σύμφωνα με τον οποίο, υπήρξε ολιγωρία στην παροχή βοήθειας στον άτυχο κολυμβητή. Όπως ανέφερε, “δύο κυρίες οι οποίες κολυμπούσαν στην πισίνα τον είδαν και φώναξαν για βοήθεια, ωστόσο το προσωπικό του κολυμβητηρίου, άργησε να εμφανιστεί και οι δυο κυρίες τον έβγαλαν εκτός νερού”. Όπως υποστήριξε ο αυτόπτης μάρτυράς, “ναυαγοσώστης δεν υπήρξε στην πισίνα, εργαζόμενοι του κολυμβητηρίου έδωσαν στον άτυχο άνδρα τις πρώτες βοήθειες, χωρίς όμως να ανταποκρίνεται σε αυτές, με αποτέλεσμα να καλέσουν το ΕΚΑΒ το οποίο και έφτασε περίπου μετά από 20 λεπτά”. Ο αυτόπτης μάρτυρας δηλώνει πως “κανένας από το προσωπικό του κολυμβητήριου δεν ήταν παρών στην πισίνα, όταν ο άνδρας φέρεται να έπαθε ανακοπή καρδιάς. Έφτασαν στο σημείο λίγο μετά, και τον βρήκανε να επιπλέει”. Τονίζει επίσης πως όσο καιρό επισκέπτεται το κολυμβητήριο, η έλλειψη του ναυαγοσώστη στον χώρο της πισίνας είναι φανερή.




Θ. Γιαννακός: Υπήρχε ναυαγοσώστης




Διαφορετική είναι η προσέγγιση και η αφήγηση των γεγονότων από την πλευρά του αντιδημάρχου Αθλητισμού Καλαμαριάς, Θάνου Γιαννακού, ο οποίος τόνισε στην Parallaxi, πως το περιστατικό αντιμετωπίστηκε έγκαιρα, με τους πλέον κατάλληλους τρόπους και μέσα. Κατά τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού, όταν συνέβη το περιστατικό, στο κολυμβητήριο υπήρχε πιστοποιημένος ναυαγοσώστης όπως και νοσηλεύτρια, οι οποίοι άμεσα έσπευσαν και έδωσαν τις πρώτες βοήθειες στον άτυχο κολυμβητή. Επίσης, ανέφερε ότι η εγγραφή του συγκεκριμένου κολυμβητή στο κολυμβητήριο, έγινε σύμφωνα με όλες τις διαδικασίες που προβλέπει κι επιβάλλει ο νόμος, δηλαδή κατέθεσε τα απαραίτητα έγγραφα, μεταξύ των οποίων ήταν και γνωματεύσεις γιατρών όπως και καρδιολόγου. Όσον αφορά τον χρόνο άφιξης του ΕΚΑΒ, υποστήριξε ότι το ΕΚΑΒ, μετά την κλήση, βρέθηκε στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμαριάς μέσα σε 6 λεπτά. “Έγιναν δύο προσπάθειες να επαναφέρουν τον άτυχο κολυμβητή και με απινιδωτή και με τη χορήγηση οξυγόνου αλλά δυστυχώς ο άνδρας δεν επανήλθε.” τόνισε ο αντιδήμαρχος Καλαμαριάς κ. Γιαννακός, σημειώνοντας παράλληλα πως το κολυμβητήριο Καλαμαριάς διαθέτει και το κατάλληλο προσωπικό και τα απαραίτητα μέσα, όπως απινιδωτή και φιάλη οξυγόνου για τέτοια περιστατικά.
https://parallaximag.gr/epikairotita/kolymvitis-epathe-anakopi-kardias-kai-pethane-sto-dimotiko-kolymvitirio-kalamarias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου