Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Βρέχει σε όλη την Ελλάδα

 Η κακοκαιρία “Μπάλλος” μέχρι αύριο θα “σφυροκοπά” τη χώρα, με δυνατές βροχές και καταιγίδες, γεγονός που έχει θέσει σε κατάσταση συναγερμού τον κρατικό μηχανισμό. Ήδη.... λίγο μετά τις 6:00 ξεκίνησαν οι πρώτες καταιγίδες στη Θεσσαλονίκη.

Από το βράδυ μέσω του “112” εστάλη μήνυμα στους κατοίκους πολλών περιοχών, στην Ήπειρο, τα Ιόνια Νησιά, τη Δυτική Στερεά Ελλάδα και τη Δυτική Πελοπόννησο, προκειμένου να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και τις περιοχές που έχουν πλημμυρίσει ή που μπορεί να πλημμυρίσουν. Παράλληλα, δίνεται η σύσταση να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.


Ανάλογα μηνύματα του “112” αναμένεται να σταλούν καθ’ όλη τη διάρκεια του νέου κύματος κακοκαιρίας στους κατοίκους εκείνων των περιοχών που πρόκειται να “χτυπηθούν” από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με τα τελευταία μετεωρολογικά στοιχεία, η κακοκαιρία “Μπάλλος” θα επηρεάσει αρχικά το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Στερεά και σταδιακά θα επεκταθεί στην υπόλοιπη χώρα. Εκτός από τις έντονες βροχές και τις καταιγίδες, αναμένονται χαλαζοπτώσεις, χιονοπτώσεις, θυελλώδεις άνεμοι αλλά και πτώση της θερμοκρασίας.

Στην τελευταία φάση, η κακοκαιρία “Μπάλλος” αναμένεται να κινηθεί και προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Με εξαίρεση τη Βορειοδυτική Ελλάδα όπου θα έχει περισσότερο κρύο και λιγότερο έντονα καιρικά φαινόμενα, πολλές περιοχές της χώρας είναι “υποψήφιες” για να δεχτούν μεγάλα ύψη βροχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου