Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

Θοδωρή παιδί μου πού ζης;

 Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης 

         Σε είδα να κλαις μετά την αποτυχία σου στους Ολυμπιακούς τού Τόκυο και σπάραξε η καρδιά μου. Η οικονομική ανέχεια δεν σου επέτρεψε να.....

προετοιμασθείς, όπως θα ήθελες. Και δεν βρέθηκε ένας χορηγός [σπόνσορας που λένε οι μορφωμένοι], να σε συνδράμει.

         Μόλις δήλωσες, ότι εγκαταλείπεις το άθλημα απογοητευμένος, έσπευσε να σου τηλεφωνήσει ο Αυγενάκης, επί των αθλητικών υπουργός, και να κινητοποιηθούν απλοί πολίτες, για να συνεισφέρουν οικονομικά στις προσπάθειές σου.

        Αυτό το «χορηγός» το άκουσα και για τον ολυμπιονίκη Στέφανο Ντούσκο. Και αυτός χωρίς χορηγό, αλλά τα κατάφερε.

       Χορηγός λοιπόν. Ιδιώτης χορηγός. Εκεί που μόνον το κράτος έπρεπε να είναι χορηγός.

      Ντρέπομαι που ομολογώ πως δεν είχα ακούσει το όνομά σου ρε Ιακωβίδη. Δεν είχα παρακολουθήσει τους κόπους σου. Κάθε μέρα βομβαρδίζομαι από τα σόσιαλ μύδια για το εκπληκτικό σπίτι της Μενεγάκη, για τη βόλτα του Κικίλια με τον γιό του, για την κορμάρα [τρομάρα της] της παρουσιάστριας Δάφνη Μπάρκα, για τα $15 εκ. του Χωριστσίπα, τον πόνο του Τοσοδούτσικου που νοσηλεύεται, για την προφυλάκιση του Φιλιππίδη, βλέπω τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων  να πανηγυρίζουν που η Ολυμπιακάρα πήρε τον τάδε παίκτη με τόσα εκατομμύρια, την Παοκάρα που πήρε προπονηταρά, ενώ τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων κοσμούνται από το πόσο πιο γρήγορα θα συνταξιοδοτηθεί κάποιος, στα 60, στα 58, στα 56 κ.λπ., ώστε να μπορεί να παίρνει τη σύνταξη και ταυτόχρονα να δουλεύει [αυτή τη στιγμή που σου γράφω βλέπω το πρωτοσέλιδο του Ελεύθερου Ρύπου «Ποιοι και πότε παίρνουν σύνταξη πριν τα 62»].

       Χορηγός λοιπόν. Σκέφτομαι πως ίσως να είχες λύσει το πρόβλημά σου, αν ήσουν γραμμένος σε κάποιο κώμα. Τότε μάλλον θα είχες βρει την άκρη, διότι μεγαλύτερος χορηγός από το κώμα δεν υπάρχει. Δες πώς πρόκοψαν όλοι οι αποτυχόντες βουλευτές που βολεύτηκαν σε κάποια θεσούλα. Δες πώς διορίζονται οι παρατρεχάμενοι και εισπράττουν από το Πρυτανείον.       

       Τουλάχιστον αν είχες υποβάλει ένα γραπτό αίτημα στον Αυγενάκη να σε στηρίξει. Ή στον προκάτοχό του. Κάποιο κονδύλι θα είχε βρεθεί. Αν το είχες κάνει, ίσως να έβρισκες ανταπόκριση. Κι’ αν δεν έβρισκες, δεν θα είχε μούτρα να βγει τώρα ο υπουργός, να μας πει ότι μίλησε μαζί σου και ότι μετά την παρέμβασή του είπες πως θα το ξανασκεφθείς, αν θα εγκαταλείψεις τον αγώνα για το αγώνισμά σου.

        Ξέρεις  Θοδωρή, στην Ελλάδα μας που τόσο επάξια εκπροσωπείς, όπως και τόσοι άλλοι, θέλει γραπτό αίτημα. Να υπάρχει. Με αριθμό πρωτοκόλου, ώστε καμμία κουφάλα να μην μπορεί να πει πως δεν ήξερε.     

       Δεν σου λέω να ξεφτιλιστείς, όπως η κυρία στη φωτογραφία που, όπως σίγουρα θυμάσαι, εμφανίστηκε σε μία παρέλαση και διακωμώδησε μία από τις σημαντικότερες εθνικές εορτές, αλλά μετά έγινε πρώτη μούρη και έχει λόγο στα μύδια. Άννα Ελεφάντη τη λένε και το μόνο που είχε να πει για τη Σάκκαρη είναι πως προβάλλεται από την ΕΡΤ, επειδή έχει σύντροφο τον γιο του πρωθυπουργού.

      Μπορείς, όμως, να προσφέρεις κάτι άλλο στην πατρίδα. Θα άκουσες τον ντόρο που έγινε με τη μη παρασημοφόρηση του διασώστη τών λαθρομεταναστών Ιάσονα, ο οποίος θεωρεί πως είμαστε κράτος απάνθρωπο που δεν καλωσορίζουμε κάθε απρόσκλητο καρυδιάς καρύδι. Πήγαινε, λοιπόν, σπίτι του και πες του: «Φιλοξένησέ με μερικά χρονάκια σε ένα δωμάτιο, ώστε να εξοικονομήσω το νοίκι, για  να μπορώ να πληρώνω τον φυσικοθεραπευτή μου και να μην ντρέπομαι να τον επισκέπτομαι, επειδή δεν μου παίρνει λεφτά. Γίνε και συ πονόψυχε χορηγός μου, όχι μόνον ο φυσικοθεραπευτής».   

Σώτος  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου