Χρόνια τώρα το θέμα απασχολεί την Πανεπιστημιακή κοινότητα (και την κοινωνία που εμπιστευεται τα παιδιά της συτο Πανεπιστήμιο) με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Η κυβέρνηση της ΝΔ υποσχέθηκε... δια στόματος υφυπουργού παιδείας να βάλει τέλος στις πρακτικές αυτές καθώς όπως δήλωσε «Η πιο βασική προϋπόθεση για την αναβάθμιση του Ελληνικού Πανεπιστημίου είναι οι αξιοκρατικές εκλογές των καθηγητών»
Αυτά στα λόγια. Στην πράξη η κατάσταση διαφέρει. Ως μέλος τριμελούς εισηγητικής επιτροπής έζησα μια στημένη εκλογή. Η απάντηση από το Υπουργείο στις αναφορές που έκανα για τις μεθοδεύσεις ήταν πως το αίτημα μου «για διενέργεια ελέγχου νομιμότητας κατά των ως άνω άγονων εκλογών -ελλείψει εννόμου συμφέροντος- δεν μπορεί να γίνει δεκτό». Οι νομικοί της λίστας πως το βλέπουν αυτό; Δηλαδή έχουμε την Πολιτεία να στερεί από τον πολίτη το δικαίωμα στην διαφύλαξη της Νομιμότητας; Μήπως τελικά αυτό μετατρέπει την Πολιτεία σε συνεργό στις μεθοδεύσεις αυτές;
Προσωπικά εξελαβα την αντιμετώπιστη της υπόθεσης από το Υπουργείο ως ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όποιον διανοηθεί να αντιδράσει σε τέτοιες πρακτικές.
Σας κοινοποιώ την ανοικτή επιστολή μου προς την κ. Κεραμέως και θα ήθελα τα σχόλια σας. Εγώ νοιώθω προδομένος!
Κλεάνθης Θραμπουλίδης
--
Kleanthis Thramboulidis
Prof. of Software and System Engineering
Electrical & Computer Engineering
University of Patras, GREECE
URL: https://sites.google.com/site/thramboulidiskleanthis/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου