Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Οργή του Oliver Stone για τον αποκλεισμό του Ιράν από τις ΗΠΑ

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών αποκάλυψε την περιφρόνησή της για το ανθρώπινο πόνο  και την παγκόσμια αλληλεγγύη, αρνούμενη να άρει τις δρακόντειες κυρώσεις στο Ιράν και...
τη Βενεζουέλα, κατά τη διάρκεια της κρίσης του Covid-19, υποστήριξε ο σκηνοθέτης Oliver Stone.

"Το Ιράν μπορεί να έχει εκατομμύρια νεκρούς, όσο το έχουμε περικυκλωμένο από ξηρά, θάλασσα και αέρα"

Το Ιράν έχει πληγεί πάρα πολύ από τον ιό, όπως σημειώνει ο Stone στην εφημερίδα New York Daily News  της Νέας Υόρκης, αλλά λόγω των κυρώσεων των ΗΠΑ, η Ισλαμική Δημοκρατία είναι "η μόνη χώρα στον κόσμο που δεν μπορεί να αγοράσει φάρμακα που απαιτούνται για την καταπολέμηση της πανδημίας. "

Ο αληθινός θρύλος του Χόλιγουντ καταδίκασε επίσης την απόφαση της Ουάσιγκτον να διατηρήσει - και σε ορισμένες περιπτώσεις - την οικονομική ασφυξία σε χώρες όπως η Κούβα, η Βενεζουέλα και η Νικαράγουα.

Στην περίπτωση της Βενεζουέλας, ο αμερικανικός "εξαναγκασμός" οδήγησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) να αρνηθεί το αίτημα του κράτους της Νότιας Αμερικής για δάνειο ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την καταπολέμηση της πανδημίας, δήλωσε ο Stone.

Οι ΗΠΑ έχουν ασκήσει πιέσεις στο Καράκας εν μέσω της παγκόσμιας κρίσης για την υγεία, κατηγορώντας την κυβέρνηση για διακίνηση ναρκωτικών και ζητώντας την παραίτηση του Nicolas Maduro.και την αντικατάστασή του από μια «μεταβατική κυβέρνηση».

Την έκκληση να σταματήσουν οι εγκληματικές κυρώσεις εναντίον του Ιραν, της Κούβας και της Βενεζουέλας, κάνει επίσημα και η Ισπανία, η οποία μπήκε σε καθεστώς βαθιάς αμφισβήτησης του δυτικού κόσμου, ο οποίος εμφανίζεται απάνθρωπος, με μόνη έγνοια να υπηρετήσει τα "γεράκια του Πενταγώνου", που λατρεύουν τα σκληρά μέτρα εναντίον φανταστικών εχθρών των ΗΠΑ (οι οποίοι δεν έχουν καμία δυνατότητα να πλήξουν τις ΗΠΑ), για "να τους δώσουν ένα μάθημα".
https://www.hispantv.com/noticias/ee-uu-/463114/coronavirus-iran-venezuela-cuba

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο φιλόσοφος Noam Chomsky,
https://www.hispantv.com/noticias/ee-uu-/463087/chomsky-coronavirus-trump
καταγγέλλει ότι "η Ουάσιγκτον εξακολουθεί να επιβάλλει παράνομες κυρώσεις στο Ιράν, σε μια εποχή που η περσική χώρα αγωνίζεται ενάντια στον νέο κορωναϊό."