Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Εντάξει; Αρχίσαμε να διαλύουμε εθνικούς μύθους, που δημιουργεί το σύστημα;

Αρκετοί αναγνώστες ενοχλούνται από πικρές αλήθειες που γράφουμε και διαλύουμε εθνικούς μύθους όπως "πανίσχυρες συμμαχίες με Ισραήλ, Αίγυπτο κ.λ.π.", "ισχυρή στήριξη των Ευρωπαίων και Αμερικανών συμμάχων μας", "ασπίδα προστασίας με την κατασκευή του East Med", κι άλλες ΤΡΙΧΕΣ! Σαν τον "φιλέλληνα ναύαρχο", που θα βύθιζε τα τουρκικά πλοία τα οποία, ούτε ...γλάρο δεν συνάντησαν στο δρόμο τους! 
Ποτέ στην ιστορία, δεν ωφελήθηκε η Ελλάδα, ζώντας....

εθνικούς μύθους. Να ξέρουμε πού πατάμε, ποιοί είμαστε και μέχρι πού μπορούμε να απλώσουμε τα πόδια μας, γιατί αλλιώς θα μας τα κόψουν ηρωικά και θα ΄χουμε νέο 1922 και νέα "η Σμύρνη μάνα καίγεται". Μήπως θυμάται κανείς τι έκαναν οι μεγάλες δυνάμεις όταν οι Τσέτες μπήκαν στη Σμύρνη και ξεκοίλιαζαν τις γιαγάδες μας και έκαιγαν τα πάντα;

Αν δεν το ξέρετε, η πρώτη κίνηση που έκαναν, ήταν να τραβήξουν πιο μέσα τα αραγμένα πλοία τους, για να μην ορμήσει το φοβισμένο πλήθος να σωθεί στα καράβια τους. Αλλά, καλά λόγια για μας έγραφαν και τότε οι διάφοροι Χόρτον. Έμειναν στις διαπιστώσεις για τη "Μάστιγα της Ασίας", αλλά κανείς τους δεν έριξε μια τουφεκιά εναντίον Τούρκου. Βιβλία γράφανε και ανταποκρίσεις στις εφημερίδες τους και τα μόνα κορμιά που θάφτηκαν ήταν Ρωμιών.

Να σταματήσουμε λοιπόν να είμαστε ανόητοι που πιστεύουν ότι ένας γραφικός Λίβυος Ναύαρχος χωρίς καράβια κι ένας στρατάρχης (Χαφτάρ), που σε λίγο θα τον αδειάσουν όλοι, θα ανέτρεπαν το status quo της Μεσογείου υπέρ ....της Ελλάδας. 


makpress

ΥΓ 1. Τι έγινε Ναύαρχε; Βούλωσε η τουαλέτα;
ΥΓ 2. Εκεί στη Real, δεν αισθάνεστε άβολα, που πανηγυρίζατε μ' αυτές τις μπούρδες;