Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Αν ο ΠτΔ εκλεγόταν από το λαό, θα ψήφιζε την κ.Σακελλαροπούλου

Ο ρόλος των πολιτικών και διαφόρων αντιπροσώπων του λαού, στις “δημοκρατικές” μας κοινωνίες, είναι το ακριβώς αντίθετο, απ΄αυτό που υποτίθεται ότι είναι. Θεωρητικά, ο λαός ψηφίζει αντιπροσώπους του, για να ....
μεταφέρουν στη νομοθετική και εκτελεστική εξουσία, τη βούληση του. Δημοκρατία, θεωρητικά είναι το πολίτευμα, όπου οι λαοί δείχνουν στους εκπροσώπους τους, τι θέλουν απ΄αυτούς.

Στην πραγματικότητα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο: οι πολιτικοί, μόλις πάρουν το ρόλο, σταματούν να κοιτούν προς τα κάτω, και κοιτούν μόνο προς τα πάνω. Αντί να παίρνουν τις εντολές του λαού και να τις μετατρέπουν σε νόμους, παίρνουν τις εντολές της παγκοσμιοποίησης και τις ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ στο λαό. ΚΑΝΕΝΑΣ απλός άνθρωπος δεν έχει σε πρώτη προτεραιότητα την “κλιματική αλλαγή”.

Οι πολιτικοί όμως, λειτουργώντας ως “εγώ ξέρω το καλό σας, εσείς είστε χαϊβάνια δεν το ξέρετε”, θέλουν να επιβάλουν αυτά που ορίζουν ως προτεραιότητες τα διάφορα ιερατεία. Σε πρώτη προτεραιότητα στην Ελλάδα του 2020, ο λαός έχει τους μετανάστες. Η πίεση που δέχεται η ελληνική κοινωνία, είναι τεράστια. Ούτε ένας που έχει εξουσία όμως, δεν μεταφέρει από κάτω προς τα πάνω τις ανησυχίες του λαού. Κάνουν το ακριβώς αντίθετο. ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ με άγρια επίθεση εναντίον του λαού, τις εντολές που παίρνουν “από πάνω”.

Το ίδιο συνέβη και με τη Συμφωνία των Πρεσπών π.χ. Η ελίτ ήθελε τη συμφωνία, που την ήθελαν τα ιερατεία του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. και άλλων νεοταξίτικων ιδρυμάτων και οι πολιτικοί, αντί να ρωτήσουν το λαό και να κάνουν αυτό που προστάζει (σωστό ή λάθος), περιορίστηκαν στο να ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ με κάθε τρόπο, με κάθε πίεση, αυτό που έγραφε το μπιλιετάκι που πήραν.

Όλοι οι πολιτικοί αισθάνονται ότι τους παρακολουθούν “από πάνω”, ότι βρίσκονται σε διαρκή αξιολόγηση “από πάνω” κι όχι απ΄το λαό. Κάθε τους κουβέντα, κάθε τους απόφαση, λαμβάνεται με γνώμονα να ικανοποιήσουν τα ιερατεία κι όχι να αφουγκραστούν τους υπηκόους. Θέλουν να χειραγωγήσουν το λαό κι όχι να τον εκφράσουν.

Οι οποιοσδήποτε διαδικασίες, δήθεν “ελεύθερης επιλογής” του λαού (εκλογές, δημοψηφίσματα, κ.λ.π.) είναι επίφαση δημοκρατίας. Ο λαός κατευθύνεται εκεί που θέλουν τα ιερατεία των σοφών κι αν δεν πειστεί και πρόκειται να επιλέξει διαφορετικά απ΄τα αφεντικά, δεν του δίνεται το δικαίωμα (για αυτό δεν έγινε δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών), κι αν του δοθεί λόγος σε ένα κρίσιμο ζήτημα και επιλέξει κάτι άλλο, απ΄αυτό που θέλουν τα αφεντικά, το “άλλο” απαξιώνεται (π.χ. δημοψήφισμα Τσίπρα).

Ο μηχανισμός χειραγώγησης των μαζών, ώστε να συμφωνούν με τις επιλογές της ελίτ, είναι πανίσχυρος. Κι επειδή, μερικοί ανυποψίαστοι απλοί άνθρωποι, λένε αφελώς “να εκλέγεται από το λαό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας”, να τους πω ότι και με εκλογές, ο λαός θα "πειθόταν" να ψηφίσει την ίδια κυρία! 

Για να απελευθερωθεί ο άνθρωπος από την τεράστια πλύση εγκεφάλου που υφίσταται, χρειάζεται πολλή, πολλή, μόρφωση και ψυχική αντοχή.
....
....

σχόλιο (...τι σχόλιο; ολόκληρο μανιφέστο έγραψε) του flash εδώ