Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

ΜΟΥΦΑ: "Ανακοίνωση από το Καναδικό Υπουργείο Υγείας για τον ιό της Κίνας"

Άρχισε να κυκλοφορεί σήμερα στο facebook, μια μούφα (hoax) με τίτλο:
Καναδικό Υπουργείο Υγείας Δελτίο: οικογένειες, συγγενείς και φίλους
η οποία αναφέρει:


Η ανώτερη αναπνευστική μόλυνση που επηρεάζει την Κίνα είναι αρκετά σοβαρή. Ο ιός που προκαλεί αυτό είναι πολύ ισχυρός και είναι ανθεκτικός στα υπάρχοντα αντιβιοτικά.

(ο ιός δεν είναι βακτηριακή λοίμωξη και συνεπώς δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με αντιβιοτικά).

Η μέθοδος πρόληψης είναι τώρα να κρατήσετε το λαιμό σας υγρό, μην αφήστε το λαιμό σας να στεγνώσει. Μην κρατάτε λοιπόν τη δίψα σας, γιατί μόλις στεγνώσει η μεμβράνη στο λαιμό σας, ο ιός θα εισβάλει στο σώμα σας μέσα σε 10 λεπτά. Πιείτε 50-80cc ζεστό νερό, 30-50cc για τα παιδιά, ανάλογα με την ηλικία. Κάθε φορά που αισθάνεστε ότι ο λαιμός σας είναι ξηρός, μην περιμένετε, κρατήστε το νερό στο χέρι. Μην πίνετε άφθονο σε μια στιγμή, καθώς δεν βοηθά? Αντίθετα, συνεχίστε να κρατάτε το λαιμό υγρό. Μέχρι το τέλος Μαρτίου, μην πάτε σε πολυσύχναστους χώρους, φορέστε μάσκα όπως απαιτείται, ειδικά σε τρένο ή μέσα μαζικής μεταφοράς.

Αποφύγετε τα τηγανητά ή πικάντικα τρόφιμα και φορτίστε τη βιταμίνη C.

Τα συμπτώματα / περιγραφή είναι:

1. Επαναλαμβανόμενος υψηλός πυρετός.
2. Παρατεταμένος βήχας μετά από πυρετό.
3. Τα παιδιά είναι πιο επιρρεπή.
4. Οι ενήλικες συνήθως αισθάνονται άβολα, κεφαλαλγία και κυρίως αναπνευστική ασθένεια.

Αυτή η ασθένεια είναι εξαιρετικά μεταδοτική. Ας συνεχίσουμε να προσευχόμαστε και να περιμένουμε για περαιτέρω ειδοποίηση σχετικά με τη μόλυνση.

Παρακαλώ μοιραστείτε.

......
Nα το πούμε απλά για τους ηλίθιους του facebook:
1. Ο Καναδάς δεν έχει Υπουργείο Υγείας! Ναι, δεν υπάρχει τέτοιος τίτλος υπουργείου. Έχει Υπουργό για την Υγεία (την κυρία Patty Hajdu), αλλά δεν έχει υπουργείο. Έχει "Public Health Agency of Canada", αλλά αυτό έχει μικρή σημασία.

2. Στον ιστότοπο του "υπουργείου" https://www.hc-sc.gc.ca/ (ή https://www.canada.ca/en/public-health.html ), φυσικά και δεν υπάρχει τέτοια ανακοίνωση. Υπάρχει ειδικό site με συνεχή ενημέρωση για τον Κορονοϊό https://www.ontario.ca/page/2019-novel-coronavirus-2019-ncov και φυσικά δεν αναφέρει τις μπούρδες για λαιμούς και ζεστά νερά.

3. Πόσο ηλίθιος μπορεί να είναι κανείς, για να πιστέψει ότι οι παραπάνω μπούρδες, έχουν δοθεί από υπουργείο σοβαρής χώρας; Άκου "αποφύγετε τα τηγανητά", "Η μέθοδος πρόληψης είναι τώρα να κρατήσετε το λαιμό σας υγρό", "Ας συνεχίσουμε να προσευχόμαστε".