Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Η Καλαμάτα και ο υπόγειος πόλεμος Κίνας - ΗΠΑ για τη Huawei

Με απλά λόγια και σύντομα, πράγματα που δύσκολα θα διαβάσετε αλλού:

Ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς των ΗΠΑ είναι η Κινεζική κρατική Huawei, ένας τεχνολογικός κολοσσός, που ανέπτυξε το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας 5G. Η Huawei είναι πρωτοπόρος, οι "δυτικοί" ενοχλήθηκαν σφόδρα και "συστήνουν" ευγενικά σε "φίλους" (όπως η Ελλάδα), να "κόψουν παρτίδες" με τον Κινέζικο κολοσσό. Όταν λέμε "συστήνουν", ξέρετε εσείς: χρησιμοποιούν όλο το οπλοστάσιο και την τεχνογνωσία που έχουν αποκτήσει και θα φτάσουν μέχρι καμιά "εξέγερση της νεολαίας ...της γενιάς των 700 ευρώ" κι άλλα γνωστά που συμβαίνουν στον πλανήτη, όταν η νέα τάξη θέλει να προστατέψει τα συμφέροντά της.

Έτσι, η Huawei απλώνει την εγκατάσταση του δικτύου 5G σε όλο τον πλανήτη, οι Ευρωπαίοι δείχνουν απρόθυμοι να την εμποδίσουν (δείτε εδώ) και οι Αμερικανοί βγάζουν από τη ντουλάπα, όλα τους τα όπλα, τα οποία εσείς γνωρίζετε.

Κάπως έτσι, έφτασε και στην Καλαμάτα η Huawei , όπου ...βρήκε τοίχο!

Επιτροπή πολιτών, που ανησυχεί για την υγεία των Καλαματιανών  απαίτησε απ’ το δημοτικό συμβούλιο να σταματήσει η εγκατάσταση κεραιών 5G. Το οποίο (δημοτικό συμβούλιο) συμμορφώθηκε.

Σύμφωνα με το cnn greece, το οποίο παρακολούθησε φυσικά το θέμα:

…Ουσιαστικά οι 16 σύμβουλοι που ψήφισαν [υπέρ της διακοπής του προγράμματος δοκιμών] αποδέχτηκαν ότι στην Καλαμάτα γινόταν «πείραμα με πειραματόζωα τους Καλαματιανούς» και ότι είναι μη αποδεκτές οι επιστημονικές μετρήσεις του «Δημόκριτου» που καταμετρούν ακτινοβολία πολύ μικρότερη του επιτρεπτού ορίου (0,2 volt με όριο 47).

Επιπλέον, στο κείμενο που διάβασαν οι εκπρόσωποι των αντιδρώντων πολιτών στο δημοτικό συμβούλιο, χαρακτηρίζεται «επικίνδυνη» η ακτινοβολία από τα δίκτυα 2G, 3G και 4G, ενώ αναφέρεται – μεταξύ άλλων – ότι υπάρχει σχέδιο… στείρωσης των Καλαματιανών, με παράλληλη εισροή μεταναστών, ώστε να αλλάξει η δημογραφική σύνθεση της πόλης.

Ακόμη και όταν υπάλληλος του δήμου Καλαμάτας παρέθεσε τα στοιχεία των επιστημονικών μετρήσεων, σύμφωνα με τα οποία η ακτινοβολία από τις κεραίες είναι εντυπωσιακά μικρότερη από τα όρια ασφαλείας, οι περισσότεροι σύμβουλοι τα αγνόησαν επιδεικτικά και ψήφισαν να διακοπούν οι δοκιμές, και το δίκτυο 5G να λειτουργήσει στην Καλαμάτα όταν θα λειτουργήσει και στην υπόλοιπη Ελλάδα.


ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ:


Ο δήμαρχος Καλαμάτας σχολίασε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να σταματήσει την πιλοτική εφαρμογή του 5 G στην πόλη που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104.6 και στην εκπομπή Πρωινές Διαδρομές.

Θανάσης Βασιλόπουλος στο ΘΕΜΑ 104.6 για την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για να σταματήσει η πιλοτική εφαρμογή του 5G στην πόλη:
Σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες και τακτικισμούς οφείλεται η απόφαση, η οποία είναι προϊόν της απλής αναλογικής

Ο δήμαρχος Καλαμάτας σχολίασε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να σταματήσει την πιλοτική εφαρμογή του 5 G στην πόλη που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104.6 και στην εκπομπή Πρωινές Διαδρομές. Όπως είπε ο κ. Βασιλόπουλος "η προσπάθεια για τεχνολογική πρόοδο δεν σταματά, εμείς συνεχίζουμε ως Δημοτική Αρχή, συνεχίζουμε την προσπάθεια, δεν θεωρούμε ότι σταματάει η εξέλιξη μετά από αυτή την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που δυστυχώς ήταν αποτέλεσμα της απλής αναλογικής, εγώ έχω εννέα δημοτικούς συμβούλους εκλεγμένους από τους 41και με τις συνεργασίες που υπάρχουν φτάνουν στους 16, οπότε προφανώς υπάρχει έλλειψη ελέγχου και πλειοψηφίας μέσα στις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου΄΄.
Πρόσθεσε δε ότι υπάρχει το βαν του Δημόκριτου στην Καλαμάτα το οποίο έχει πραγματοποιήσει μετρήσεις και οι μετρήσεις αυτές έχουν παρουσιαστεί και στο δημοτικό συμβούλιο, τονίζοντας ότι τα επίσημα χείλη δεν χρειάζεται να κινδυνολογούν , περιμένοντας τα αποτελέσματα των μετρήσεων που είναι σε εξέλιξη.
Απέδωσε σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες και τακτικισμούς την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ενώ ο ίδιος όπως είπε αντιλαμβάνεται τις ανησυχίες των πολιτών για το λόγο αυτό είχε προγραμματιστεί και η ημερίδα για να δοθούν απαντήσεις.
Σχολιάζοντας το επιχείρημα ότι οι Καλαματιανοί κινδυνεύουν από στείρωση ο κ. Βασιλόπουλος είπε: ΄΄ βέβαια αυτή η κουβέντα δεν ειπώθηκε από δημοτικό σύμβουλο΄΄.


ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Επειδή η Ελλάδα είναι αποικία των ΗΠΑ, δύσκολα θα φάει ψωμάκι η Huawei...