Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

Ερντογάν: "Θα στείλουμε στρατό στη Λιβύη, θα κλείσουμε τις Αμερικανικές βάσεις, θα αναγνωρίσουμε τη Γενοκτονία των Ινδιάνων" !"


Και μια αποκάλυψη για το τι είπε στον κ.Μητσοτάκη.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να χορηγήσει στην Τρίπολη οποιαδήποτε στρατιωτική βοήθεια έχει ανάγκη, μετά την υπογραφή στρατιωτικής συμφωνίας ανάμεσα στην Αγκυρα και την ....
κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης, ενώ απείλησε ότι θα κλείσει δύο στρατηγικής σημασίας στρατιωτικές βάσεις που χρησιμοποιούνται από τις ΗΠΑ, «εάν είναι αναγκαίο».

«Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα της Λιβύης και της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας σε κοινή συνέντευξή του σε 5 τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά δίκτυα (A TV, A Haber TV, κ.λπ.). «Είμαστε απολύτως έτοιμοι να δώσουμε οποιαδήποτε αναγκαία βοήθεια στην Λιβύη» και "ενημέρωσα πρόσφατα στη σύνοδο του ΝΑΤΟ τον κ.Μητσοτάκη και την ελληνική αντιπροσωπεία, πως η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα συμφέροντά της στη Μεσόγειο".

Ο Χαλίφα Χάφταρ «δεν είναι νόμιμος ηγέτης…και εκπροσωπεί μία παράνομη δομή», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης εθνικής ενότητας της Λιβύης Φάγεζ αλ-Σάρατζ σήμερα στην Κωνσταντινούπολη.

Η Τουρκία φυσικά θα απαντήσει σε τυχόν αμερικανικές κυρώσεις προειδοποίησε ο Ταγίπ Ερντογάν , προσθέτοντας ότι έχει την δυνατότητα να κλείσει την αεροπορική βάση του Ίντσιρλικ, καθώς και την νατοϊκή βάση των ραντάρ στο Κιούρεντσικ, εάν το κρίνει αναγκαίο.

"Θα αναγνωρίσουμε τη Γενοκτονία των Ινδιάνων"

Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας, αφού καταδίκασε την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από το Κογκρέσο, δήλωσε πως και η το Τουρκικό Κοινοβούλιο θα μπορούσε να αναγνωρίσει την εξολόθρευση των Ιθαγενών της Αμερικής, ως Γενοκτονία!

"Αν δεν θέλει η Ε.Ε. και η Ελλάδα πρόσφυγες, θα πληρώσουν"

Ο Τ. Ερντογάν σχολίασε επίσης το μεταναστευτικό, λέγοντας πως αύριο Δευτέρα στις 4μμ, θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με την κ.Μέρκελ, στην οποία θα τονίσει πως "οι μετανάστες πρέπει να ζήσουν στις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο και ...την Ελλάδα" και πως αν αυτές οι χώρες θέλουν να τους επιστρέψουν στην Τουρκία, θα πρέπει να πληρώσουν.

makpress