Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017

Με κατάληψη απαντούν οι καθηγητές ΤΕΕ για την εγγραφή μαθητών μέσω taxisnet

ΕΛΤΕΕ Ανατ. & Δυτ. Θεσ/νίκης
Θεσσαλονίκη, 12-6-2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΕΛΜΕ – ΕΛΤΕΕ στον Περιφερειακό Δ/ντή για τις εγγραφές TAXISNET των ΕΠΑΛ

Στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας συγκεντρώθηκαν οι εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των ΕΛΜΕ που υποστήριξαν οι ΕΛΤΕΕ. Διαμαρτυρήθηκαν για τη διακριτική μεταχείριση σε βάρος των μαθητών των ΕΠΑΛ με την αιφνιδιαστική θεσμοθέτηση ηλεκτρονικών εγγραφών TAXISNET μόνο σε αυτούς. Ο Περιφερειακός επικοινώνησε με το Υπουργείο και μετέφερε στους εκπαιδευτικούς το μήνυμα ότι αυτοί επιμένουν στην επιλογή τους, αλλά …μπορούν να παραταθούν οι εγγραφές …για μερικές μέρες τον Ιούνιο και τις αρχές …Ιουλίου, ίσως και το …Σεπτέμβρη. Τα παραπάνω θα ανακοινωθούν με …Δελτίο Τύπου (!) του ΥΠΠΕΘ αύριο Τρίτη 13/6 και την Παρασκευή, τελευταία εργάσιμη ημέρα πριν από τις εγγραφές, θα εκδοθεί η ….Υ.Α. των εγγραφών….!
Σύσσωμοι οι εκπαιδευτικοί απάντησαν ότι ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ τη διαπραγμάτευση της τιμής και της υπόληψης των ΕΠΑΛ, με διαδικασίες που μυρίζουν «Αρβανιτόπουλο» και το βρώμικο ‘13 των διαθεσιμοτήτων και ζήτησαν:
1. Να αποσυρθούν ΑΜΕΣΑ και ΣΥΝΟΛΙΚΑ οι παράνομες και αυθαίρετες εγκύκλιοι για ηλεκτρονικές εγγραφές «TAXISNET» στα ΕΠΑΛ
2. Να εφαρμοστεί στα ΕΠΑΛ η ΙΔΙΑ (ισχύουσα) νομοθεσία για ΟΛΑ τα ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.
3. Το Υπουργείο να στείλει ΑΜΕΣΑ τις οδηγίες που οφείλει για τις εγγραφές μαθητών στη Γ΄ τάξη (απόφοιτοι των παλαιών τύπων ΕΠΑΛ).

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ
την ΤΕΤΑΡΤΗ 14-6-2017 και ώρα 13:00
ΚΑΤΑΛΗΨΗ
των ΓΡΑΦΕΙΩΝ της ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΚΤΗΡΙΟ «ΖΕΤΑ» - ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.