Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

Με € 258 εκ. 15.000 παιδάκια σε παιδικούς σταθμούς, με € 2,5 δισ. πόσα;

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Το ΣτE εν Ολομελεία απεφάνθη ότι δεν είναι συνταγματικώς ανεκτόν να παρατείνεται αενάως η προθεσμία παραγραφής τού δικαιώματος του Δημοσίου να ελέγχει τους φορολογουμένους και ....
να επιβάλει φόρους. Σωστόν. Η λεπτομέρεια: εξ αφορμής υπόθεσης εταιρείας εμπορίας πετρελαιοειδών που της είχε επιβληθεί το 2002 φόρος € 4 εκ. με προσαυξήσεις € 11 εκ.

Το συγκεκριμένο νομικό ζήτημα είχε απασχολήσει επανειλημμένως το ΣτΕ, το οποίο αποφαινόταν κατ’ εξακολούθηση μονότονα ότι λόγοι δημοσίου συμφέροντος επιβάλλουν την παράταση αυτή, αρκεί η παράταση να ψηφίζεται πριν εκπνεύσει η προθεσμία παραγραφής, αρχική ή κατά παράταση.

Αναμενόμενη παρά ταύτα η απόφαση της Ολομέλειας μετά τις λίαν πρόσφατες προειδοποιητικές αποφάσεις των Τμημάτων. Για να το χωνέψουμε αργά-αργά, μη μας πέσει βαρύ. Όπως τα Μνημόνια. Πάνε και οι λίστες Lagarde, Μπόργιανς κ.λπ. Θα γίνει επανάληψη της δίκης του Ποπάι, τώρα που το ΣτΕ απεφάνθη ότι και να ήθελε δεν μπορούσε να κάνει τίποτε με τη λίστα, οπότε η διαγραφή των συγγενών του απ’ αυτήν ήταν άνευ σημασίας;
Καημένε Νικολούδη που ήσουν έτοιμος να εισπράξεις € 2,5 δισ. Τώρα εξηγείται γιατί αναδομήθηκες.

Ο Πάγκαλος δικαιώνεται για μία ακόμη φορά. Για όλα φταίει ο τυροπιτάς που δεν κόβει απόδειξη. Κι’ ο καστανάς, κι’ ο περιπτεράς, κι’ ο βαρκάρης, κι’ ο λαχειοπώλης, κι’ ο κουλουράς.
Η κ. Όλγα της Αριστεράς θα μας πει πόσα παιδάκια δεν θα πάνε σε παιδικούς σταθμούς μετά από αυτή την απόφαση; Πόσοι νοσηλευτές δεν θα προσληφθούν; Εγώ ήξερα ότι η θεία Όλγα ξέρει. Όπως ήξερε τότε που το ΣτΕ ακύρωσε τον διαγωνισμό της πλάκας για τηλεοπτικές άδειες.
Ο κ. Παπασταύρου θα ζητήσει τώρα πίσω τα λεφτά του; Ο κ. Μπόμπολας;
Ο κ. Σάμπι Μιονής θα κοιμάται ήσυχος.

Ανησυχώ που σοσιαλιστές, κεντρώοι και σοσιαλδημοκράτες δεν συμμαχούν με τους κεντροαριστερούς για μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη σε μακρόπνοο σχέδιο ανάταξης της οικονομίας με θετικό προοδευτικό πρόσημο.

Τι έχουν αυτές οι ρημάδες οι επενδύσεις και δεν έρχονται; Τόσα ταξίδια στο εξωτερικό έχουν κάνει γι’ αυτό το λόγο οι υπουργάρες μας. Κι’ οι επενδυτές που συνωθούνται στην πόρτα του πρωθυπουργού, γιατί δεν μπαίνουν μέσα ρε γαμώ το;

Με απασχολεί, πάντως, η εξέλιξη της υπόθεσης της φίλης της κ. Στουρνάρα, η οποία μαγνητοσκοπούσε τη δίκη Βαξεβάνη. Παρά τον νόμο; Ποιό νόμο; Οι συνεδριάσεις των δικαστηρίων είναι δημόσιες. Γιατί να μην μαγνητοσκοπούνται; Στις αστικές δίκες τουλάχιστον μαγνητοφωνούνται. Στις ποινικές γιατί όχι;

Ανακαλύψαμε και το σκάνδαλο «Ερρίκος Ντυνάν». Εκεί να δεις παραγραφή που θα πέσει.
Τα πράγματα είναι προφανή. Απλή αριθμητική των τριών όρχεων. Και οι φοιτητές του ΑΠΘ να απαιτούν από τον Πρύτανη να τους πει τη γνώμη του για το ΝΑΤΟ, ενώ οι αστυνομικοί διαδηλώνουν αύριο στα Εξάρχεια και τα πρακτοράκια στον μπιντέ.

Μη ρωτάτε τί θα πει «βαθύ κράτος» και την πέφτετε στην Τουρκία. Το βαθύ κράτος είναι παντού. Κι’ όταν ξεσαλώνει, του ξεφεύγουν μερικοί πόντοι, για να μας θυμίζει ποιός είναι το αφεντικό. Μη δίνετε σημασία σe Noor1, Siemens, C4-I, Νovartis, Depuis, στα υποβρύχια, στον Μαντέλη, στον Γιάννο, στον Άκη. Είναι για ξεκάρφωμα. Πετάμε σαβούρα, για να συνεχίσουμε το ταξίδι. Μέχρι τις επόμενες εκλογές που θα διορισθούν οι παλαιοί διαχειριστές ή θα επαναδιορισθούν οι νέοι.

Σώτος


Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.