Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Οι θλιβερές απόψεις Γαβρόγλου και των ομοίων του

Ο Υπουργός της Παιδείας κ. Γαβρόγλου, απαντώντας στην κραυγή απελπισίας 471 φοιτητών της Πολυτεχνικής σχολής του Αριστοτέλειου, που....
αρνούνται να παρακολουθήσουν τα μαθήματα γιατί φοβούνται για τη σωματική τους ακεραιότητα, καθώς το Πανεπιστήμιο τους έχει μετατραπεί άντρο του υποκόσμου και των διακινητών ναρκωτικών, είπε πως η αστυνομία δεν έχει καμιά δουλειά μέσα στο χώρο ασύλου του πανεπιστημίου!

Και άκουσον -άκουσον από τα χείλη ενός πρώην πανεπιστημιακού που τώρα έχει και το ρόλο του υπουργού της Παιδείας εκστομίστηκε πως: “Η κατάσταση μπορεί να ομαλοποιηθεί μόνο αν αναπτυχθεί ένα ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα”!

Μα,πάνε καλά αυτοί οι άνθρωποι; Ένας γιατρός να τους κοιτάξει δεν υπάρχει;

471 φοιτητές και φοιτήτριες, ενυπογράφως κα όχι με κουκούλες ,καταγγέλλουν βαρύτατα ποινικά αδικήματα που συντελούνται μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου και όχι πέριξ αυτού και ο αρμόδιος υπουργός που κατά τα άλλα νοιάζεται για τη μόρφωση των παιδιών και ανάλωσε τη ζωή του στα πανεπιστημιακά έδρανα, τους γυρίζει την πλάτη και εκφέρει, παγκόσμιας πρωτοτυπίας αρλούμπες.

Κι εσύ δύσμοιρε φοιτητή που αγωνίστηκες τόσο σκληρά όλα τα προηγούμενα χρόνια για να καταφέρεις να εισαχθείς σε μια πανεπιστημιακή σχολή, με βάση την αλλόκοτη και ανόητη θεωρία Γαβρόγλου, πρέπει να οργανωθείς, να πάρεις το στειλιάρι και να συγκρούεσαι με τους εμπόρους ναρκωτικών και τα πρεζόνια που κατέλαβαν το χώρο μόρφωσης σου!

Κι εσύ γονιέ που αγωνίστηκες σκληρά να δεις το παιδί σου σε κάποιο πανεπιστήμιο, πρέπει να συνηθίσεις -με βάση την άποψη Γαβρόγλου- στην ιδέα πως το καμάρι σου που δεν φρόντισες να του μάθεις και πολεμικές τέχνες, πρέπει τώρα να γίνει σεκιουριτάς και φυσικά με όλους τους κινδύνους που συνεπάγεται μια τέτοια δουλειά!Μην ξεχνάμε και τους δύο νεκρούς μέσα στο ΑΠΘ!

Σε μια εποχή ραγδαίων εξελίξεων στο χώρο της παιδείας και της μόρφωσης,την παγκόσμια ψηφιακή επανάσταση κι ενώ τα ελληνικά πανεπιστήμια υποβαθμίζονται συνεχώς από τις διαχρονικές αγκυλώσεις της αριστεράς, ο αριστερός πρώην πανεπιστημιακός και υπουργός, συμβουλεύει να μην φωνάζουμε για αυτά τα θέματα γιατί τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα κινδυνεύουν να χάσουν κι άλλα rates στην παγκόσμια κατάταξη!

Κι αυτός ο κύριος, συνεχίζει να είναι υπουργός και από τις αποφάσεις του εξαρτώνται χιλιάδες νέοι με όνειρα τα οποία δυστυχώς δεν συμπίπτουν με τις ονειρώξεις του.

Καθότι ο κ. Γαβρόγλου και μια μεγάλη πλειοψηφία πανεπιστημιακών δασκάλων με τις ίδιες ιδεοληψίες και αγκυλώσεις, για το μόνο που νοιάζονται είναι να κρατήσουν τα πανεπιστήμια βιλαέτια τους , να λειτουργούν ανεξέλεγκτοι μέσα στο άβατο τους, να συναλλάσσονται με τις ψήφους των φοιτητών τους και να πορεύονται με την ασυλία τους (προσωπική και πανεπιστημιακή) εις το διηνεκές.

Αδιαφορώντας βέβαια, τι επιστήμονες βγάζουν οι σχολές τους, αδιαφορώντας για τη σύνδεση των σπουδών με την αγορά και τις επιχειρήσεις, αδιαφορώντας για τα άχρηστα πτυχία που υπογράφουν και κυρίως αδιαφορώντας για τον ανταγωνισμό και τις συγκρίσεις με ομοειδή ιδρύματα στη διεθνή πανεπιστημιακή κοινότητα.

Και μπορεί να αδιαφορούν γι αυτά γιατί καμιά κυβέρνηση διαχρονικά δεν τόλμησε να συγκρουστεί μαζί τους και να επαναπροσδιορίσει το ρόλο τους όπως γίνεται παντού στον κόσμο, δεν μπορούν όμως σε καμιά περίπτωση να αδιαφορούν για την σωματική ακεραιτότητα των παιδιών που τους εμπιστεύεται η Ελληνική κοινωνία και η ελληνική οικογένεια.
Οι ποινικοί, οι ναρκέμποροι και οι πάσης φύσεως παραβατικές συμπεριφορές δεν μπορούν να δρουν και να κρύβονται πίσω από αυτή την παρεξηγημένη έννοια του ασύλου.

Το να καλέσουν οι πρυτάνεις και τα καθηγητικά συμβούλια την αστυνομία να εκκαθαρίσει τα πανεπιστημιακά ιδρύματα από τα κακοποιά στοιχεία και να προσλάβουν ανθρώπους που θα ελέγχουν αυστηρά ποιος μπαίνει μέσα στους χώρους, δεν νομίζω πως θα περιορίσει την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών μέσα στα πανεπιστήμια, όπως δεν έχουν περιοριστεί πουθενά στον κόσμο.

Το ξέφραγο αμπέλι είναι που εμποδίζει τις ελεύθερες ιδέες και επιβάλλει φίμωση είτε από το ποινικό έγκλημα είτε από ισχνές μειοψηφίες αριστεριστών, αναρχικών και κουκουλοφόρων σκοταδιστών.

Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Όσο χαμηλό κι αν έχει πέσει ο πήχυς προσδοκιών μέσα στη γενικότερη κρίση που μαστίζει τη χώρα, η παιδεία πρέπει να είναι πρωταρχικός στόχος της κάθε κυβέρνησης, αν θέλουμε κάποια στιγμή να ελπίζουμε ως χώρα σε ένα καλύτερο αύριο και να κάνουμε την κρίση ευκαιρία. Πρέπει να την προστατέψουμε ως κόρη οφθαλμού και να την ενισχύσουμε όσο γίνεται περισσότερο αφού πρώτα την απαλλάξουμε από βαρίδια και λογικές τύπου Γαβρόγλου που δυστυχώς είναι πλειοψηφία στην ανώτατη παιδεία.


Βασίλης Στεφανακίδης στο Π.Θ.