Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017

Ο άνθρωπος που δημιούργησε την ελληνική τηλεόραση τιμάται αύριο στο Νόησις

Στην 'Εκθεση του 1960, στην 25η Δ.Ε.Θ,που συνέπιπτε με τη 10η επέτειο από την ίδρυση της ΔΕΗ, ο....
Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Δημοσίων Σχέσεων Μάνος Ιατρίδης, είχε δύο ιδέες. Στη μία από τις δύο αίθουσες του περιπτέρου της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, εγκατέστησε και λειτούργησε έναν μικρό υδροηλεκτρικό σταθμό. Στη δεύτερη, έναν τηλεοπτικό σταθμό με εμβέλεια 20-30 χλμ που λειτούργησε τις ημέρες της Έκθεσης. Ήταν ο πρώτος τηλεοπτικός σταθμός στην Ελλάδα! Τα όσα προηγήθηκαν για να στηθεί με πολύ κόπο και να λειτουργήσει η πρώτη ελληνική τηλεόραση απέδειξαν πως ισχύει η φράση στην οποία πίστευε Μάνος Ιατρίδης: "Δεν ήξεραν πως αυτό που πήγαιναν να κάνουν ήταν αδύνατο να γίνει. Γι αυτό και το κατόρθωσαν".
Σχεδόν τριάντα χρόνια μετά, ο Μάνος Ιατρίδης, πρωτοστατεί στη δημιουργία του Τεχνικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, το οποίο μετεξελίχθηκε σταδιακά στο σημερινό Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας-Νόησις.
Στη μνήμη του Μάνου Ιατρίδη και στο πολυδιάστατο έργο του αφιερώνεται η εκδήλωση που πραγαμτοποιείται την Τετάρτη 28 Ιουνίου στις 19.00 στο Συνεδριακό Κέντρο "Καθηγητή Ν Οικονόμου", στο ΝΟΗΣΙΣ.

Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.