Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Γ. Μπουτάρης: "Θα φωνάξω την Αστυνομία αν οι συμβασιούχοι εμποδίσουν το μάζεμα των σκουπιδιών από ιδιώτη"

Αύριο ανοίγουν οι φάκελοι απο προσφορές ιδιωτών και ξεκινάει άμεσα (;) η αποκομιδή των περίπου 2.000 τόνων σκουπιδιών που έχουν πλημμυρίσει τη....
Θεσσαλονίκη.

Το παραπάνω ανέφερε σε συνέντευξή του στο Star ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

«Αυτή τη στιγμή 2000 τόνοι στους δρόμους. Βρωμάει ο τόπος. Προσπαθούμε να βάλουμε την περιφέρεια να ραντίσει τους τόνους. Αν δεν βγάλει απόφαση υπουργείο, είμαι υποχρεωμένος να φροντίσω την πόλη μου. Έχουν δίκιο όσοι θέλουν να δουλέψουν, όμως υπάρχουν καταστήματα που δεν μπορούν να δουλέψουν. Έχουμε 1 εκ. ανέργους στην Ελλάδα. Αυτοί δεν θέλουν να δουλέψουν;», σημείωσε ο κ. Μπουτάρης.

«Για 3 μέρες θα μαζέψουν 1.500 τόνους. Αυτό δεν θα πει ιδιωτικοποίηση. Αυτό θα πει προστατεύω την πόλη μου. Δεν μπορώ να αφήσω την πόλη. Αύριο ανοίγουν οι φάκελοι και άμεσα ξεκινά η διαδικασία. Αύριο το μεσημερι θα βγουν ιδιώτες και θα καθαρίσουν. Έχουν δικά τους αυτοκίνητα», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το ποιες θα είναι οι ενέργειες του δήμου στην περίπτωση που συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι «υπάρχει ο νόμος, δεν μπορεί μία πλειοψηφία το ΚΚΕ, το οποίο είναι 5-10% να επιβάλει την άποψή του. Δημοκρατία δεν θα πει επιβάλω την άποψή μου με το ζόρι».

Παράλληλα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης πρότεινε ένα σύστημα καθαριότητας το οποίο θα είναι μεικτό. «Οι δήμοι σαν τον δήμο Θεσσαλονίκης έχουν ανάγκες μόνιμου προσωπικού. Μας υποχρεώνουν να κάνουμε 8μηνα. Να αφήσουμε τους δήμους να κάνουν τις δουλειές ανάλογα με τις ανάγκες τους και να έχουν μόνιμο προσωπικο. Οι έκτακτες ανάγκες να καλύπτονται από ιδιώτες», υποστήριξε.

Επίσης, ο κ.Μπουτάρης σημείωσε ότι αν εμποδίσουν την διαδικασία αποκομιδής σκουπιδιών οι συμβασιούχοι θα ζητήσει την επέμβαση του νόμου.

«Βεβαίως και θα φωνάξω την Αστυνομία. Σήμερα η Αστυνομία ήρθε μόνη της στο ΣΜΑ. Ζήτησα να τραβηχτούν και έφυγαν τα ΜΑΤ», πρόσθεσε τέλος για την συγκέντρωση των συμβασιούχων στο αμαξοστάσιο του δήου Θεσσαλονίκης προεκειμένου να μπλοκάρουν την διαδικασία ανάθεσης της αποκομιδής των σκουπιδιών σε ιδιώτη.

thestival