Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Σε πόλεμο οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα: "Δεν θα επιτρέψουμε ιδιώτες να καθαρίσουν την πόλη"

Επί ποδός πολέμου βρίσκονται οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και στις Δημοτικές επιχειρήσεις του νομού Θεσσαλονίκης. Την....
έντονη αντίδραση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων του Κεντρικού Δήμου προκάλεσε η απόφαση της Διοίκησης να προχωρήσει σε απ΄ ευθείας ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων για τρεις ημέρες σε ιδιώτη.

Μέλη του συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ, από νωρίς το πρωί κάνουν κατάληψη στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμάτων του Δήμου Θεσσαλονίκης αλλά και στο αμαξοστάσιο και δηλώνουν αποφασισμένοι να αποτρέψουν, όπως οι ίδιοι λένε, την ανάθεση της αποκομιδής σε ιδιώτη.

Όπως αναφέρει η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης, Κλεοπάτρα Χοροζίδη "θα αποτρέψουμε με κάθε τρόπο να μπει ιδιώτης στην αποκομιδή. Καλούμε τον κόσμο να σταθεί στο πλευρό μας. Δίνουμε αγώνα διαρκείας για να κρατήσουμε τις δουλειές μας, για να έχουμε αξιοπρέπεια". Η κ. Χοροζίδη και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων δηλώνουν αμετακίνητοι "ούτε για λίγες μέρες η δουλειά αυτή να μην πάει σε ιδιώτη. Θα μπλοκάρουμε τη διαδικασία έστω και προσωρινά Θα αγωνιστούμε μέχρι τη δικαίωση. Θέλουμε να μεταραπούν σε αορίστου χρόνου οι συμβάσεις μας" λέει χαρακτηριστικά και σημειώνει πως "μόλις μετατραπούν οι συμβάσεις μας θα βγούμε να καθαρίσουμε την πόλη".

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ: Ποιός πρέπει να μαζεύει τα σκουπίδια;