Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Για μια ακόμη φορά οι Νενέκοι της αριστεράς, βροντοφώναξαν : ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ !

Πιο πειθήνια μνημονιακή δυναμη από την ελληνικά αριστερά, δεν υπάρχει στον κόσμο! Ούτε υπήρξε ποτέ, ούτε θα ξαναϋπάρξει ! Αγκύλωση πάθανε οι νενέκοι, με ...
το να έχουν το χερι σηκωμένο συνέχεια για το ΝΑΙ. ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ !

Με τις ψήφους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υπερψηφίστηκαν όλες οι τροπολογίες με τα προαπαιτούμενα μέτρα

Έτοιμη, χωρίς καμία εκκρεμότητα από πλευράς της η Αθήνα στο Eurogroup. Η ελληνική βουλή ψήφισε όλα τα προαπαιτούμενα μέτρα που απέμεναν για να κλείσει η αξιολόγηση.
Τα μέτρα πέρασαν με τις ψήφους των κομμάτων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στην ονομαστική ψηφοφορία, που ζήτησε η ΝΔ.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα ήρθαν προς ψήφιση ως τροπολογίες στο νομοσχέδιο για την αλιεία.

Στα μέτρα περιλαμβάνονται θέματα αγκάθια: οι συντάξεις, οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και το μειωμένο αφορολόγητο (το όριο στα 5.900 ευρώ).

Οι δύο τροπολογίες για την χρηματοδότηση των κομμάτων και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία, με την κανονική διαδικασία της τοποθέτησης των εισηγητών των κομμάτων.

Τις τρεις τροπολογίες που τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία, ψήφισαν 153 βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) ενώ καταψήφισαν 84 βουλευτές (ΝΔ, ΧΑ, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων). Είχαν αποχωρήσει από την Ολομέλεια η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΚΚΕ.

Τσακαλώτος: Εμείς έχουμε κάτι να πούμε στον ελληνικό λαό και μετά τα μνημόνια

«Εμείς θέλουμε ανάπτυξη με σεβασμό στα δικαιώματα των πολιτών της χώρας γιατί είναι εξίσου σημαντικό. Γιατί θέλουμε μια Ελλάδα σύγχρονη, ανοιχτή χωρίς προκαταλήψεις. Εμείς έχουμε κάτι να πούμε στον ελληνικό λαό και μετά τα μνημόνια».

Με αυτή την αποστροφή ολοκλήρωσε την ομιλία του ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος στη Βουλή, κλείνοντας τη συζήτηση για τα προαπαιτούμενα μέτρα για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης.

Ταυτόχρονα εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι στις 15 Ιουνίου θα κλείσει η νέα συμφωνία και θα έχει θετικά αποτελέσματα για την ανάπτυξη, τις επενδύσεις, τα βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα μέτρα, αλλά και καλύτερη σαφήνεια για τον μηχανισμό στήριξης μετά το πρόγραμμα, ενώ κάλεσε την αντιπολίτευση «να περιμένει πριν δεσμευτεί πολιτικά, ότι δεν θα υπάρξει λύση στο χρέος».