Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

Παρέμβαση του ΚΚΕ για τα πρόστιμα των 250€ για τα «ανασφάλιστα» οχήματα

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών


Θέμα: Για τα πρόστιμα των 250€ για τα «ανασφάλιστα» οχήματα
Η νέα ρύθμιση της κυβέρνησης να επιβάλλει κεφαλικό φόρο 250€ για «ανασφάλιστα» οχήματα αποτελεί μία ακόμη πρόκληση.
Χωρίς ειδοποίηση των φερόμενων ως κατόχων των «ανασφάλιστων» οχημάτων, ώστε οι κατέχοντες πράγματι κυκλοφορούντα οχήματα να τα ασφαλίσουν, η κυβέρνηση προχώρησε με στοιχεία των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στην επιβολή προστίμων ανεξαιρέτως, τα οποία αφαιρούν μισό μηνιάτικο στο όνομα της ασφάλισης.
Μεγάλο ποσοστό των στοιχείων που σας έδωσαν οι έμποροι της ιδιωτικής ασφάλισης είναι λανθασμένα και προκαλείται μεγάλη ταλαιπωρία σε χιλιάδες που τους έχει έρθει ειδοποίηση για πρόστιμο για οχήματα που έχουν πωληθεί, καταστραφεί ή και κλαπεί, αλλά και για οχήματα που έχουν ασφαλιστεί πριν την ειδοποίηση επιβολής προστίμου.
Τη στιγμή που χιλιάδες οικογένειες δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα υψηλά ασφάλιστρα των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, με αποτέλεσμα να καθυστερούν την αποπληρωμή τους, η κυβέρνηση έρχεται να επιβάλλει επιπλέον χαράτσι με την απειλή της αστυνομίας για επιπλέον κυρώσεις, χωρίς παράλληλα να αντιμετωπίζει το πρόβλημα των ανασφάλιστων οχημάτων.
Η κυβέρνηση παίρνει το ένα μέτρο μετά το άλλο, ώστε από τη μία να ικανοποιήσει το κεφάλαιο παρέχοντας φτηνή εργατική δύναμη με όλο το νομοθετικό οπλοστάσιο που ψηφίζει και από την άλλη το όποιο ισχνό εισόδημα καταφέρνει να έχει η εργατική λαϊκή οικογένεια το λεηλατεί με φόρους, χαράτσια, πρόστιμα για να πιαστούν τα ματωμένα στην κυριολεξία πλεονάσματα.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός,
• Τι μέτρα προτίθεται να πάρει για την αφαίρεση του προστίμου σε όσους και όσες ασφαλίσουν τα οχήματά τους.
• Τι μέτρα προτίθεται να πάρει, προκειμένου να δοθεί παράταση σε όσους επιθυμούν να καταθέσουν τις πινακίδες τους, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση.
• Τι μέτρα προτίθεται να πάρει για να σταματήσει η αφαίμαξη του λαού με τέτοιου είδους χαράτσια και να σταματήσει η ταλαιπωρία των κατόχων οχημάτων.

Οι Βουλευτές

Χρήστος Κατσώτης
Σάκης Βαρδαλής
Νίκος Καραθανασόπουλος
Γιώργος Λαμπρούλης
Μανώλης Συντυχάκης

ΣΧΟΛΙΟ makpress:
Βρε σύντροφοι,
άμα η λαϊκή οικογένεια πληρώνει 30 ευρώ το χρόνο ασφάλιστρα, πού θα βρει η ασφαλιστική "Χ" 1,5 εκατομμύριο ευρώ να αποζημιώσει έναν θανόντα; Σε ποιά άλλη χώρα βλέπουν ως "αφαίμαξη του λαού" τη στοιχειώδη υποχρέωση του πολίτη να έχει ασφαλισμένο το όχημά του; Δεν βλέπετε ότι είναι έγκλημα να κυκλοφορεί κάποιος με ανασφάλιστο όχημα; 
Αντί η "λαϊκή οικογένεια" να πάρει κινητό των 600 ευρώ, όπως κάνουν ΟΛΕΣ οι λαϊκές οικογένειες, ας πληρώσει 300 ευρώ για την ασφάλεια του λαϊκού του Ι.Χ. κι ας πάρει κινητό των 300 ευρώ στον κανακάρη της.
Γιατί χαϊδεύετε τα αυτιά των ακοινώνητων μπαταχτσήδων;
Το ανασφάλιστο όχημα είναι Ε-Γ-Κ-Λ-Η-Μ-Α-!

Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.