Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017

Σφαγή στο Αφγανιστάν, πάνω από 150 νεκροί !

Ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση με παγιδευμένο βυτιοφόρο την περασμένη εβδομάδα στην Καμπούλ ξεπέρασε τους .....
150, ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος της χώρας Ασχράφ Γάνι, καθιστώντας την επίθεση αυτή την πλέον αιματηρή στην αφγανική πρωτεύουσα μετά την ανατροπή των Ταλιμπάν το 2001. Η έκρηξη σημειώθηκε όταν ένα βυτιοφόρο παγιδευμένο με εκρηκτικά, "κατάλληλα για στρατιωτική χρήση" όπως επισήμανε ο Γάνι, εξερράγη στην είσοδο αυστηρά φρουρούμενης περιοχής της πόλης, όπου βρίσκονται πρεσβείες ξένων χωρών και κτίρια κυβερνητικών υπηρεσιών.

"Δεν είμαστε οι μοναδικοί στόχοι, σύσσωμη η διπλωματική κοινότητα ήταν ο στόχος αυτής της επίθεσης", είπε ο Γάνι στους ξένους διπλωμάτες που παραβρέθηκαν σε διάσκεψη στην Καμπούλ. Προηγούμενες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για περίπου 90 νεκρούς και τουλάχιστον 460 τραυματίες. Όλοι οι νεκροί ήταν Αφγανοί και ο Γάνι απέτισε ιδιαίτερο φόρο τιμής στους 13 αστυνομικούς που σταμάτησαν το βυτιοφόρο όταν επιχείρησε να εισέλθει στην φρουρούμενη περιοχή και σκοτώθηκαν κατά την έκρηξη.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, η οποία προκάλεσε βίαιες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.