Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Μάθετε σε 1 λεπτό πόσα χρόνια θα ζήσετε! (VIDEO)

Μία γρήγορη άσκηση θα σας βοηθήσει να καταλάβετε το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης, της ευλυγισίας, της υγείας των μυών σας, αλλά και πόσα χρόνια θα ζήσετε ακόμα!


Σύμφωνα με τον Claudio GilAraujo, ένας από τους γιατρούς που σχεδίασαν το Sitting and Rising Test (SRT), η ευκολία με την οποία μπορείτε να κάτσετε και να σηκωθείτε από το πάτωμα, χωρίς να χρησιμοποιήσετε χέρια ή γόνατα, δείχνει πόσα χρόνια θα ζήσετε, αλλά και αν χρειάζεστε επειγόντως ασκήσεις ενδυνάμωσης του κορμού και των ποδιών. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι η καλή φυσική κατάσταση συνδέεται με μεγαλύτερα ποσοστά μακροζωίας και ευεξίας.

Με μέγιστο σκορ το 10, θα αφαιρείται ένας πόντος κάθε φορά που θα χρησιμοποιείτε κάποιο μέρος του σώματός σας ή θα χάνετε την ισορροπία σας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του European Journal of Cardiology στο οποίο δημοσιεύτηκε η έρευνα, όσοι συμμετέχοντες συγκέντρωσαν λιγότερους από 8 πόντους στο STR, είχαν έως και διπλάσιες πιθανότητες να εκδηλώσουν κάποια θανατηφόρο νόσο μέσα στα επόμενα 6 χρόνια, από τους εθελοντές που συγκέντρωσαν 9 και 10 βαθμούς.

Το βίντεο εξηγεί τον τρόπο που θα το κάνετε, αλλά και πως θα υπολογίσετε με ακρίβεια τους πόντους.

ομορφαμυστικα