Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017

Συνελήφθη ο π.Πρόεδρος της Μπαρτσελόνα !

Με την κατηγορία για σύσταση κυκλώματος για ....
«ξέπλυμα» χρήματος, συνελήφθη χθες, Τρίτη 23 Μαΐου, ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Σάντρο Ροσέλ, η σύζυγός του και τρία ακόμα άτομα.
Υστερα από μεγάλη επιχείρηση σε Βαρκελώνη, Γέιδα και Χιρόνα, σε συνεργασία με το FBI και κάτω από άκρα μυστικότητα, οι ισπανικές Αρχές προχώρησαν χθες στις πέντε συλλήψεις.
Αυτές είναι πέραν του πρώην ισχυρού άνδρα των Καταλανών, η σύζυγός του Μάρτα Πινέδα, ο πρώην πρόεδρος της βραζιλιάνικης Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Ρικάρντο Τεξέιρα, ο επιχειρηματίας από το Λίβανο Σέιν Οχανεσιάν και ο συνέταιρος του Ροσέλ στην Ανδόρα Χουάν Μπεζολί.
Η σύλληψη έγινε υπό την κατηγορία σύστασης κυκλώματος, το οποίο είχε παράνομα έσοδα από την εκμετάλλευση της δημόσιας εικόνας της Εθνικής ομάδας της Βραζιλίας και «ξέπλενε» χρήμα μέσω ψεύτικων εταιριών σε χώρες με πολύ χαμηλή φορολογία.
Να σημειωθεί εδώ, πως η υπόθεση αφορά την χρονική περίοδο πριν ο Ροσέλ αναλάβει την προεδρία της «Μπάρτσα» (2012 – 2014) και επικεντρώνεται κυρίως στην εταιρία Ailanto Marketing. Όπως προκύπτει, μέσω της εν λόγω εταιρίας, μία άλλη εταιρία από το Κατάρ κατέβαλε περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ στους Ροσέλ και Τεξέιρα σε τράπεζα στην Ελβετία, για να αποκτήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της «σελεσάο». Με την σειρά τους, αυτοί οι δύο μετέφεραν το ποσό στην Ανδόρα, λειτουργώντας σαν μεσάζοντες και κρατώντας μια σημαντική προμήθεια.
Σύμφωνα με τα ισπανικά Μέσα, η έρευνα στο σπίτι της οικογένειας του Sandro Rosell διήρκεσε χθες 10 ώρες, ενώ εν συνεχεία η Μάρτα Πινέδα αφέθηκε ελεύθερη. Αντίθετα, ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα κρατήθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό και αύριο, Πέμπτη, αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης στη Μαδρίτη.
Υπενθυμίζεται πως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομά του εμπλέκεται σε προβλήματα με τη δικαιοσύνη, καθώς είχε αναμιχθεί επίσης και στο θέμα του «ερχομού» του Νεϊμάρ από τη Σάντος στην Primera Division και την Μπαρτσελόνα, όταν φέρεται να απέκρυψε το ακριβές ποσό της. Μάλιστα, για την συγκεκριμένη υπόθεση, ο Εισαγγελέας είχε εισηγηθεί την πενταετή φυλάκισή του για διαφθορά στις επιχειρήσεις και απάτη.

Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.