Κυριακή, 7 Μαΐου 2017

Οι Γάλλοι εκλέγουν Πρόεδρο υπό ψυχολογική πίεση και προπαγάνδα μεγατόνων

Το γράφημα αποτυπώνει τα βασικά χαρακτηριστικά και τις πολιτικές θέσεις των δύο υποψηφίων για την προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας, ενόψει ....
του β΄ γύρου των εκλογών / ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δημοσιογραφική επιμέλεια: Βασ. Κοριμέντζας

Με τα παραπάνω λόγια και το παρακάτω γράφημα του ΑΠΕ, δηλαδή ελληνικής κρατικής υπηρεσίας ειδήσεων παρουσιάζονται ο Γαλλικές εκλογές. Προσέξτε, πόσο όμορφα τα καταφέρνουν στην προπαγάνδα, "παρουσιάζοντας" τους δύο υποψήφιους, μια άλλης χώρας.
Πού να ζούσε και στη Γαλλία ο Κοριμέντζας !
Αυθαίρετες "ταμπέλες" σε κάθε φράση. Ποιός είπε ότι η σωστη περιγραφή είναι "εθνικιστική δεξιά" για την Λεπέν και "Κέντρο" για τον Μακρόν;
Εμείς λέμε ότι η Λεπέν ανήκει στην "άκρα αριστερά" και αν έπρεπε να την περιγραφουμε με μια λέξη να είναι "εθνικοσοσιαλισμός" -καμία σχέση με τη λέξη "δεξιά" και ο 
Μακρόν είναι "διεθνιστής". Από πού ως που "Κέντρο";
Αλλά η προπαγάνδα, έχει σκοπό να παρουσιάσει με ουδέτερα, ευρέως αποδεκτά λεκτικά σχήματα τον φίλο και με σκληρούς, οξείς τόνους την "εχθρό".
Τα ΄παμε και στις εκλογές των ΗΠΑ: Όχι τόση γελοία προπαγάνδα που δείχνει ότι είστε μέρος ενός συστήματος ρε, λειτουργήστε και λίγο αυθόρμητα ρε ανθρωπάκια !
Κι εμείς ΔΕΝ θέλουμε να βγει η Λεπέν (επειδή είναι ακροαριστερή και δεν γουστάρουμε την άκρα αριστερά) και δεν θα βγει, αλλά δεν ανεχόμαστε κι αυτή την επαγγελματική προπαγάνδα, που υποβιβάζει τη νοημοσύνη του αναγνώστη και θέλει με τη βία να του τσαλακώσει το μυαλό, για να αποδεχθεί αποφάσεις του συστήματος.


Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.