Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

Την άλλη Τετάρτη τα εγκαίνια της έδρας Ποντιακών Σπουδών στο ΑΠΘ

Την ίδρυση έδρας Ποντιακών Σπουδών στο ΑΠΘ εγκαινιάζει την Τετάρτη 31 Μαΐου, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μαζί με το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Ιβάν Σαββίδη.


Το Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του ΑΠΘ και της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης υπεγράφη πριν από περίπου ένα χρόνο στην Αίθουσα της Συγκλήτου από τον Πρύτανη του ΑΠΘ Περικλής Μήτκας και τον Ιβάν Σαββίδης.

Το Σύμφωνο στοχεύει στην ανάπτυξη της συνεργασίας στους τομείς της εκπαίδευσης και της επιστήμης, καθώς επίσης και στην εμβάθυνση των γνώσεων, μέσω της εκμάθησης της γλώσσας ως φορέας πολιτισμού των παραδόσεων και της οργάνωσης πολιτιστικών ανταλλαγών, της υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων και φιλανθρωπικών έργων, καθώς και στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

Προς επίτευξη των κοινών στόχων το Ίδρυμα αναλαμβάνει τη χορήγηση δωρεάς στο ΑΠΘ. Η εκδήλωση γίνεται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.