Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

Καλαφάτης: Δήμαρχος και διοίκηση εμπαίζουν γονείς και μαθητές του 12ου Δημοτικού Σχολείου

«Η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης κι ο δήμαρχος προσωπικά, εμπαίζουν εκατοντάδες οικογένειες των μαθητών του 12ου Δημοτικού Σχολείου», υπογράμμισε, πριν από λίγο, στη ....
συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Σταύρος Καλαφάτης.

Μάλιστα, απέδειξε τα λεγόμενά του, παρουσιάζοντας έγγραφο της Εκκλησίας της Ελλάδος, με ημερομηνία 10/7/2016, στο οποίο η Εκκλησία, ως ιδιοκτήτρια προτείνει να χρησιμοποιηθεί ως σχολείο κτίριό της, που βρίσκεται υπό κατάληψη, ενώ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μόλις σήμερα παραδέχτηκε ότι γίνονται συνεννοήσεις επ’ αυτού.

«Θα μπορούσε εδώ και οκτώ με δέκα μήνες το θέμα να έχει προχωρήσει και, μέσω ΕΣΠΑ, από τα ευρωπαϊκά κονδύλια, να αποκατασταθούν οι ζημιές, για να λειτουργήσει ως σχολείο», πρόσθεσε.

Ο κ. Καλαφάτης είχε προτείνει και στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο να μην μετακινηθούν οι μαθητές του 12ου Δημοτικού Σχολείου σε πέντε διαφορετικά σχολικά κτίρια της Θεσσαλονίκης, αλλά να παραμείνουν για ένα μικρό χρονικό διάστημα στο υπάρχον κτίριο, έως ότου γίνουν επισκευές και αναπαλαίωση του υπό κατάληψη κτιρίου της οδού Βασιλέως Γεωργίου 25-27. Πρόσθεσε πως οι ίδιοι οι καταληψίες είχαν πει πως θα αποχωρήσουν αν το κτίριο αυτό γίνει σχολείο και στηλίτευσε την στάση της Δημοτικής Παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ που «διαχωρίζει τις καταλήψεις σε καλές και κακές». Υπογράμμισε πως η διοίκηση «πέταξε, πάλι, την μπάλα στην εξέδρα και άφησε στην άκρη την ουσία του πράγματος, που θα έδινε λύση στο πρόβλημα» και αναρωτήθηκε «μήπως ο δήμαρχος δεν ήθελε να στεναχωρήσει κάποιους από τους δημοτικούς συμβούλους» και δεν προχώρησε σε συμφωνία με την Εκκλησία της Ελλάδος.

Τέλος, για την επίθεση του δημάρχου κατά της εκπροσώπου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, αλλά και της στάσης του στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των παιδιών, τόνισε:

«Δεν είναι δουλειά της διοίκησης και του δημάρχου να επιτίθενται κατά της εκπροσώπου των γονέων, που μεταφέρει την αγωνία τους. Δεν είναι δουλειά της να αντιδικεί με την εκπρόσωπο των γονέων πολλών δεκάδων οικογενειών, που έχουν τις δικές τους ανησυχίες και, τεκμηριωμένα κι ευγενικά, έθεσαν τα επιχειρήματά τους».

Και κατέληξε: «Χαιρόμαστε που η πρότασή μας έγινε αποδεκτή, λυπόμαστε, όμως, για την αβελτηρία της διοίκησης, που αδιαφορεί εδώ και έναν χρόνο για το μέλλον των παιδιών, αλλά και για την αντίδραση κατά των γονέων».

Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.