Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Φοβερό κείμενο για συνδκαλιστικά καραγκιοζλίκια

Διαβάστε το με προσοχή, σας εγγυόμαστε ότι αξίζει τον κόπο, για τη ,,,,μ.....κία που δέρνει την πατρίδα μας:




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ


Την Κυριακή 05/02/2017, πραγματοποιήθηκε στο ΣΕΦ το ΕΚΤΑΚΤΟ 30ο Συνέδριο του ΕΚΑ με καθαρά εκλογικό χαρακτήρα, αφού οι αποφάσεις του 29ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου που διεξήχθει πριν από οκτώ (8) μήνες περίπου, ακυρώθηκαν με δικαστική απόφαση.

Οι λόγοι της επανάληψης των αρχαιρεσιών για την εκλογή οργάνων Διοίκησης και Αντιπροσώπευσης του ΕΚΑ είναι γνωστοί σε όλους και αφορούν, κατά τη δικαστική απόφαση, τον παράνομο και άδικο αποκλεισμό του Α'βθμιου σωματείου της ALPHA BANΚ από την εκλογική διαδικασία.

Ύστερα από αυτό και αφού οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης κρίθηκαν άκυρες, το μεγαλύτερο σε δύναμη Εργατικό Κέντρο της Χώρας, προσέφυγε στα δικαστήρια για να ΔΙΟΡΙΣΘΕΙ Νέα Διοίκηση ώστε να οδηγηθεί το ΕΚΑ σε κανονικές αρχαιρεσίες χωρίς αποκλεισμούς!!!

Η διαδικασία αυτή εκτός από κοστοβόρα (τα χρήματα προέρχονται από τις εισφορές των εργαζομένων)ήταν και μονόδρομος προκειμένου, οι εκπρόσωποι και οι αντιπρόσωποι του Κέντρου να είναι εκλεγμένοι και όχι διορισμένοι!!!

Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι το εκλογικό αυτό συνέδριο πραγματοποιήθηκε ενώ εκκρεμούσε και εκκρεμεί (αναμένεται απόφαση εντός του Φεβρουαρίου), αγωγή κατά του κύρους των αποτελεσμάτων του 29ου Συνεδρίου, από το Σωματείο ΚΣΥΑ που και αυτό αποκλείστηκε από την πλειοψηφία των Παρατάξεων του ΕΚΑ παρ' ότι τα απαιτούμενα, με βάσει το καταστατικό έγγραφά του αλλά και οι συνδρομές του είχαν κατατεθεί έγκαιρα!!!

Οι συνδικαλιστικές αυτές παρατάξεις έβαλαν ΛΑΣΠΗ στον ανεμιστήρα, συκοφαντώντας και σπιλώνοντας τα μέλη του Δ.Σ. του σωματείου χαρακτηρίζοντάς τους "Χρυσαυγίτες" χωρίς όμως να παρουσιάσουν κανένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς τους!!!

Αντιθέτως στα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε και ΚΕΡΔΙΣΕ το σωματείο στις 30 Ιανουαρίου 2017,αποδείχθηκε ότι οι όποιες κατηγορίες ήταν έωλες, αβάσιμες και ευφάνταστες, καθ' ότι το σύνολο των μελών του Δ.Σ. κατέθεσαν αδιάσειστα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι είναι μέλη κόμματος των δυνάμεων του ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ της Πατρίδας μας!!!

Έπειτα από όλα αυτά και αφού η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων, η οποία με προσωρινή διαταγή "διατάσσει να συμπεριληφθεί στο μητρώο μελών του ΕΚΑ το Εν λόγω σωματείο και οι αντιπρόσωποί του να είναι υποψήφιοι", θα περίμενε ο καθένας μας, μετά και το «κάζο» των παράνομων ενεργειών και αποφάσεων του 29ου Συνεδρίου, οι Παρατάξεις που λειτουργούν στο Εργατικό Κέντρο της Αθήνας να ήταν περισσότερο προσεκτικές και λιγότερο δεκτικές σε «άνωθεν» Παραταξιακές πιέσεις και αριθμητικούς συσχετισμούς, αφήνοντας στην άκρη λογικές του τύπου "να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα"!!! Δυστυχώς διαψευστήκαμε!!!

Διαψευσθήκαμε γιατί με αυτές τις "λογικές" οι ίδιες οργανώσεις όταν προσφεύγουν και δικαιώνονται από την "αστική" δικαιοσύνη, θεωρούν σωστές τις αποφάσεις της και ζητούν να υλοποιούνται, ενώ όταν προσφεύγουν άλλοι και δικαιώνονται, αγνοούν τις αποφάσεις και επιστρατεύουν άλλες πρακτικές όπως το «αυτοδιοίκητο» στα Συνδικάτα και προβαίνουν σε παράνομους ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ όσων δεν τους είναι ΑΡΕΣΤΟΙ & ΧΡΗΣΙΜΟΙ εκλογικά!!!

Με αποκλειστική ευθύνη λοιπόν των Παρατάξεων ΔΑΣ, ΕΑΚ, ΠΑΣΚΕ και άλλων αριστερών και αλά κάρτ "δημοκρατικών" δυνάμεων, το ΕΚΑ οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε νέες περιπέτειες αμφισβήτησης της ίδιας της ύπαρξής του!!!

Όπως δείχνουν τα γεγονότα-μιας και οι αποκλεισμοί συνεχίζονται- υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να οδηγηθούμε σε ένα ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 31ο Συνέδριο που κανείς από αυτούς που έχουν την ευθύνη δεν θα μπορεί να δικαιολογήσει τη σκοπιμότητα διεξαγωγής του και το οικονομικό κόστος που θα απαιτηθεί για ΤΡΙΤΗ φορά σε ένα μόλις χρόνο θα είναι δυσβάστακτο!!!

Αλήθεια με ποιό δικαίωμα σπαταλούνται οι εισφορές των εργαζομένων;;;
Θα πληρώσει κανείς για τα εσκεμμένα "λάθη";;;

Εμείς από την πλευρά μας είχαμε προειδοποιήσει ότι η απάνθρωπη συμπεριφορά κάποιων, που στο βωμό σκοπιμοτήτων βάζει «λάσπη στον ανεμιστήρα»,παρά τα αποδεικτικά στοιχεία που κατατίθενται, έχει οδηγήσει τα πράγματα κυριολεκτικά στα άκρα...

Δυστυχώς η διαλλακτική στάση της Παράταξής μας και οι όποιες προσπάθειές μας να υπάρξει συνεννόηση, από και προς κάθε πλευρά δεν κατάφερε να σταματήσει τον "συνδικαλιστικό κατήφορο" και την προαγωγή έκνομων πράξεων!!!

Θεωρούμε ότι οι όποιες ΛΥΣΕΙΣ θα δοθούν από τα δικαστήρια επισημαίνοντας όμως οτι κάποια από τα αδικήματα που έχουν διαπραχθεί επισύρουν και ποινικές ευθύνες!!!

Οφείλουμε επίσης να τονίσουμε ότι όσοι νομίζουν ότι η μέχρι τώρα στάση μας αφορά τα..."κουκιά" κάνουν τραγικό λάθος -προφανώς μας ενδιαφέρει το δίκαιο αποτέλεσμα όμως τώρα δεν πρόκειται περί αυτού-και κρίνουν εξ' ιδίων τα αλλότρια!!!

Τους απαντάμε λοιπόν ευθαρσώς: Δεν μας ενδιαφέρουν τα «κουκιά" αλλά οι άνθρωποι»!!!
Στον δρόμο της κατασυκοφάντησης ανθρώπων και οικογενειών, κατασπατάλησης των εισφορών των εργαζομένων λες και είναι δικές τους, της στοχοποίησης και της απαξίωσης του κινήματος και την εφαρμογή των αποφάσεων της δικαιοσύνης αλά κάρτ εμείς δεν θα τους ακολουθήσουμε!!!

Αυτόν τον κατήφορο θα τον διαβούν μόνοι τους!!!
Δηλώνουμε ότι, ως Συνδικαλιστική Παράταξη έχουμε την υποχρέωση να σταθούμε δίπλα και όχι απέναντι στον κάθε συνάδελφο που αδικείται. Πολύ δε περισσότερο όταν ο συνάδελφος είναι ενεργό μέλος του πολιτικού φορέα στον οποίο ιδεολογικοπολιτικά τοποθετούμαστε και κυρίως όταν αποδέχεται τις αρχές και τις αξίες της ΔΑΚΕ και σέβεται την Δημοκρατία και τους Θεσμούς της Πατρίδας μας!!!

Επειδή λοιπόν τα «κουκιά» μπροστά στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια μας είναι αδιάφορα και θεωρούμε απαράδεκτα, αντισυναδελφικά και αντί συνδικαλιστικά αυτά που γίνονται και επειδή οι «κατήγοροι» των συναδέλφων του Κλαδικού Σωματείου Υπαλλήλων Ασφάλειας, ήταν πολύ συγκεκριμένοι σε όσα ψευδώς τους καταμαρτυρούν και έχουν γεμίσει το διαδύκτιο και τον Τύπο με αυτές τις έωλες, αστήρικτες και αβάσιμες καταγγελίες τους, καλούμε όλους όσους επιχειρηματολόγησαν σχετικά :
- Να προσκομίσουν αποδείξεις ότι τα γραφεία στα οποία στεγάζεται το ΚΣΥΑ, «έχουν νοικιαστεί από τη Χ.Α.». Εμείς που ερευνήσαμε το θέμα γνωρίζουμε και υπάρχουν έγγραφα που το αποδεικνύουν, συμπεριλαμβανομένης και υπεύθυνης δήλωσης της ιδιοκτήτριας του κτηρίου, ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

- Να βρουν και να δημοσιοποιήσουν έστω και ένα δικαστικό έγγραφο που να εμπλέκει τους εν λόγω με τη δολοφονία του αείμνηστου Φύσσα, είτε με άλλη ποινική υπόθεση πολιτικού χαρακτήρα που να αφορά κάποιο από τα 1100 μέλη του ΚΣΥΑ.

- Να προσκομίσουν την απόφαση του Πρωτοδικείου βάση της οποίας ιδρύθηκε το Σωματείο, στην οποία αναφέρονται τα ιδρυτικά μέλη, για να δούμε εάν μεταξύ αυτών που ίδρυσαν το Σωματείο, είναι και το ΜΕΛΟΣ της Χ.Α. Μουλιανιτάκης Περικλής.

- Τέλος δε να προσκομίσουν τη ΣΣΕ που υποτίθεται ότι υπέγραψε το Σωματείο και είναι κάτω από την Εθνική Γενική.

Εμείς, έστω και ΕΝΑ από τα παραπάνω αν κάνουν ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΙΣ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΗΓΟΡΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΕΚΑ!!!

Αν όμως, όπως τελικά θα γίνει, καμιά τέτοια απόδειξη δεν υπάρχει, τότε ο κάθε καλόπιστος και λογικός άνθρωπος θα έχει αντιληφθεί ότι κάποιοι έχουν εντολή άνωθεν να γίνουν "κομμάτια" άνθρωποι και οικογένειες στο βωμό εκλογικών σκοπιμοτήτων!!!

Είναι πλέον καιρός να σταματήσουν αυτοί οι κάποιοι να φαντάζονται εχθρούς της Δημοκρατίας εντός του κινήματος και να επικεντρωθούν στους πραγματικούς εχθρούς και τις απειλές εναντίον των εργαζομένων που προέρχονται από την ακολουθούμενη αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική της Κυβέρνησης!!!

Άλλωστε οι συκοφαντίες, οι ψευτιές και οι φανταστικοί εχθροί του κινήματος δημιουργούν τα φαινόμενα των «ροπαλοφόρων» που προπηλάκισαν τους υποτιθέμενους φασίστες κατά την είσοδό τους στο Συνέδριο του ΕΚΑ...Αυτά τα φαινόμενα όμως ίσως οδηγήσουν σε καταστάσεις ανεξέλεγκτες με ολέθρια αποτελέσματα...

Καλούμε λοιπόν όσους εμπλέκονται να δώσουν λύση στο θέμα και είτε να δώσουν στην δημοσιότητα τις αποδείξεις που τάχα έχουν είτε να ζητήσουν δημόσια ΣΥΓΝΩΜΗ!!!
Μόνο έτσι θα λυθεί οριστικά το ζήτημα.

Αν βέβαια όλα αυτά που προτείνουμε τα θεωρούν «αστικές ευγένειες» και «επαναστατικώ δικαίω» και θέλουν να συνεχίσουν να βαδίζουν σε ολισθηρούς δρόμους, τότε εμείς «νίπτουμε τας χείρας μας» και ας λάβει εν τέλει ο καθένας τα επίχειρα των ενεργειών του.

Εμείς ως ΔΑΚΕ θεωρούμε ότι με αυτή την παρέμβασή μας, δίνουμε τη δυνατότητα και να φανεί η αλήθεια, αλλά και να μην οδηγηθεί η κατάσταση σε αδιέξοδο όπως φαίνεται να οδηγείται.

Σε κάθε περίπτωση και πέρα από όσα αναφέρονται παραπάνω οι δημοκρατικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού χώρου οφείλουν να αντιμετωπίσουν και να απομονώσουν τέτοιου είδους «φαινόμενα» όπως αυτό της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ μέσα από τα όπλα που μας παρέχει το δημοκρατικό μας πολίτευμα - όπως άλλωστε συμβαίνει και στο ελληνικό κοινοβούλιο - και όχι με διοικητικές πράξεις.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ ΕΚΑ