Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

O εραστής της Βραζιλιάνας συζύγου σκότωσε τον Πρέσβη Κυριάκο Αμοιρίδη

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 59χρoνου πρέσβη, Κυριάκου Αμοιρίδη. Το βραζιλιάνικο μέσο ενημέρωσης Odia αναφέρει ότι ο ....
29χρονος αστυνομικός Sergio Gomes Moreira Filho, ομολόγησε ότι εμπλέκεται στη δολοφονία.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο 29χρονος φέρεται να ομολόγησε την πράξη του όταν οι αστυνομικοί που τον ανέκριναν του έδειξαν φωτογραφίες στις οποίες ο ίδιος έμπαινε και έβγαινε από το σπίτι του διπλωμάτη στη Νόβα Ιγουάτσου. Ομολόγησε επίσης πως πράγματι διατηρούσε ερωτική σχέση με τη Βραζιλιάνα σύζυγο του νεκρού πρέσβη.

Σημειώνεται ότι οι αρχές της Βραζιλίας έχουν εκδώσει ένταλμα σύλληψης και για τη σύζυγο του Έλληνα Πρέσβη, Κυριάκου Αμοιρίδη, Φρανσουάζ, όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ της χώρας. Πηγή προσκείμενη στην έρευνα γνωστοποίησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η αστυνομία την ανακρίνει και τη θεωρεί "ύποπτη". Επίσης, οι αρχές έχουν εκδώσει και ένταλμα σύλληψης για έναν νεαρό (που ονομάζεται Εντουάρντο) ο οποίος ανακρίνεται, αλλά και για ένα ακόμη άτομο, του οποίου τα στοιχεία δεν έχουν γίνει γνωστά.

Όπως αναφέρει, όλα δείχνουν ότι Κυριάκος Αμοιρίδης εκτελέστηκε στο σπίτι που διέμενε με την σύζυγό του και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε ένα λευκό αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει στις 21 Δεκεμβρίου και το οποίο βρέθηκε καμένο στην περιοχή Νόβα Ιγουάτσου έξω από το Ρίο ντε Τζανέιρο. Εντός αυτού βρισκόταν μια απανθρακωμένη σορός.

Οι αρχές της Βραζιλίας, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, επιβεβαίωσαν ότι το απανθρακωμένο πτώμα ανήκει στον Έλληνα πρέσβη.

Η αστυνομία γνωρίζει ακριβώς την ώρα που έγινε η μεταφορά, περίπου στις 3 τα ξημερώματα της Τετάρτης. Επίσης, στο δημοσίευμα σημειώνεται πως βρέθηκε αίμα στον καναπέ του σπιτιού που διέμενε ο πρέσβης με τη σύζυγό του στη Βραζιλία.