Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Τα "πόθεν έσχες" δεν βγάζουν είδηση

Να καταργηθεί ο χαζός, κουτσομπολίστικος θεσμός της πλάκας, που φυσικά δεν θα βγάλει ποτέ μια σημαντική αποκάλυψη.
Οι πολιτικοί δηλώνουν μόνο όσα θέλουν να δηλώσουν και φυσικά αν ένας πολιτικός ....
μπει με καταθέσεις 50.000 ευρώ και μετά από 2 χρόνια αποκτήσει 10.000.000 ευρώ από μίζες, δεν θα τις δηλώσει ! Θα τις κρύψει σε μια οφσόρ στον Παναμά ή σε μια θυρίδα στη Ζυρίχη. Κι αν με τα "μαύρα" επενδύσει σε ακίνητη περιουσία, δεν θα αγοράσει σπίτι στο Λονδίνο στο όνομά του. Θα φτιάξει μια οφσόρ και αυτή -μέσω δικηγόρου στο Λονδίνο- θα αποκτήσει το σπίτι των 10 εκ.ευρώ.

Άλλωστε και να "συλληφθεί" να έχει ξεχάσει κανένα εκατομμυριάκι, δεν τρέχει και τίποτε, δεν θα έχει καμιά συνέπεια. Κι αν ξεχάσει καμιά εταιρεία, όπως ο Φλαμπουράρης, δεν τρέχει τίποτε, φτιάχνει ένα συμβόλαιο όποτε θυμηθεί και αποδέχονται όλοι ως φυσιολογικότατη την εκ των υστέρων κάλυψη και το ...ταμείο μετρητών 2.000.000 ευρώ, που έλεγε ο ισολογισμός της εταιρείας Φλαμπουράρη, αλλά κανένα ΣΔΟΕ δεν του έκανε καταμέτρηση ταμείου. Ούτε κανένας εφοριακός τόλμησε να ψάξει αν πλήρωσε το φόρο υπεραξίας 15% της μεταβίβασης με ιδιωτικό συμφωνητικό.

Χιλιάδες άχρηστα για τον πολίτη άρθρα ...πεταμένα kilobytes ...μάλλον megabytes, μιας και ο νόμος υποχρεώνει τους δημοσιογράφους να παρουσιάζουν σε κάθε αναφορά τους ολόκληρο το πόθεν έσχες και όχι αποσπασματικά ένα στοιχείο! (δεν το ξέρατε; ιδού:  Σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 3 του ν. 3213/2003, όπως ισχύει, η δημοσίευση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης που υποβάλλουν τα υπόχρεα πρόσωπα επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι δημοσιεύεται ολόκληρο το κείμενό τους. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι επιτρεπτή η επιλεκτική δημοσιοποίηση ονομαστικών στοιχείων.)