Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Τι είπε ο Κώστας Καραμανλής με 6 δημάρχους της Θεσσαλονίκης

Δείπνο με έξι δημάρχους της Θεσσαλονίκης είχε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής που....
βρέθηκε για δύο ημέρες στην πόλη, λίγο πριν αναχωρήσει με τη σύζυγό του Νατάσα και τα παιδιά τους Αλέκο και Αλίκη για τη Σερβία όπου πέρασε τις ημέρες των Χριστουγέννων σε γνωστό χειμερινό τουριστικό θέρετρο παρέα με τις οικογένειες του πρώην υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη και του βουλευτή Κώστα Σκρέκα.

Η συνάντηση έγινε σε ένα μικρό ουζερί των Αμπελοκήπων, το “Ρακή” και αμφιτρύωνας ήταν ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου. Συνδαιτυμόνες ήταν και οι δήμαρχοι Κορδελιού-Ευόσμου Πέτρος Σούλας, Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης, Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και Βόλβης Διαμαντής Λιάμας αλλά και ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Θεσσαλονίκης και στενός φίλος του Κώστα Καραμανλή, Βάκης Φραντζής. Πριν κάποιες εβδομάδες μάλιστα ο κ. Καραμανλής είχε αντίστοιχη συνάντηση με τους δημάρχους Λαγκαδά Γιάννη Καραγιάννη, Κουφαλίων Γιάννη Τσουκνιδά και Δέλτα Μίμη Φωτόπουλο.

Το μενού είχε θαλασσινά και γράπα ενώ το πολιτικό μενού συζήτηση για τα προβλήματα των δήμων της Θεσσαλονίκης και την τοπική αυτοδιοίκηση γενικότερα. Από τα θέματα που κέντρισαν το ενδιαφέρον του πρώην πρωθυπουργού ήταν όταν ενημερώθηκε από τον κ. Κυρίζογλου, με την ιδιότητα του προέδρου της ΠΕΔ, για το σχεδιασμό αναστύλωσης του παλιού δημοτικού σχολείου στο δήμο Εμμανουήλ Παππά των Σερρών, που έχει χτιστεί το 1906.

Τα κεντρικά πολιτικά θέματα δεν απασχόλησαν τη συζήτηση αλλά μεγάλο μέρος της εστιάστηκε στις εξελίξεις στην περιοχή και τα εθνικά θέματα, με τον κ. Καραμανλή, ο οποίος δεν κρύβει τον προβληματισμό του για τις εξελίξεις και ζητάει εθνική ενότητα και ομοψυχία στα θέματα αυτά, να υπογραμμίζει πως βρισκόμαστε σε μια ρευστή περίοδο με απειλές αλλά και ευκαιρίες.

Κατά την τρίωρη συνάντηση πολλοί πολίτες πλησίασαν τον πρώην πρωθυπουργό για να τον χαιρετήσουν και να φωτογραφηθούν μαζί του. Πηγές του περιβάλλοντός του διαβεβαίωναν πως δεν υπάρχει πολιτικό παρασκήνιο σε αυτές τις συναντήσεις τις οποίες ο κ. Καραμανλής κάνει, όπως έλεγαν, ως άνθρωπος και βουλευτής της Θεσσαλονίκης από το 1989.

Πηγή: https://politikapress.wordpress.com/