Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Οργή των Εβραίων εναντίον Ομπάμα

Η ισραηλινή κυβέρνηση συνεχίζει προσωπικές επιθέσεις κατά του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για...
τη μη άσκηση αμερικανικό βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και την πρόσφατη απόφασή του που απαιτεί να τερματιστεί η ισραηλινή εποικιστική δραστηριότητα στα παλαιστινιακά εδάφη.
Όπως δήλωσε πριν από λίγο ο Νετανιάχου, η κυβέρνηση Ομπάμα έκανε έναν "ύπουλο" ελιγμό στον Ο.Η.Ε., ενώ οι δηλώσεις άλλων αξιωματούχων είναι ακόμη σκληρότερες και βάλλουν ευθέως εναντίον Ομπάμα: "τώρα καταλαβαίνουμε με ποιούς είχαμε να κάνουμε επί οκτώ χρόνια", δηλώνει αξιωματούχος του Ισραήλ στη Jerusalem Post.

Οι Ισραηλινοί δήλωσαν ότι δεν τους ενδιαφέρει η απόφαση του Ο.Η.Ε. και δεν θα την εφαρμόσουν, ενώ ο επερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, εξέφρασε υπερ-ισραηλινές θέσεις, πιο φιλο-ισραηλινές και από αυτές του ίδιου του Νετανιάχου, εξοργίζοντας με τη σειρά του τους Παλαιστίνιους, ενώ Αμερικανοί αναλυτές εκφράζουν ανησυχία για αναβίωση τρομοκρατικών χτυπημάτων από Παλαιστίνιους, εναντίον Αμερικανικών στόχων, μετά τις εξαιρετικά υπερ-ισραηλινές θέσεις του Τραμπ, που δεν κρατά κανένα πρόσχημα "ίσων αποστάσεων".