Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Χωνί- Hebdo

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

[με μεγάλη καθυστέρηση ανεκάλυψαν και αναπαρήγαγαν ακρίτως όλοι, πλην makpress, το εξώφυλλο του γαλλικού Charlie Hebdo του Ιουνίου του 2015, το οποίο εμφάνισαν ως πρόσφατο και υβριστικό, ενώ ήταν μπαγιάτικο και σαφώς ειρωνικό – μέχρι και ο «σοβαρός» ΣΚΑΕΙ το παρουσίασε στις ειδήσεις του της.....
17.12.2016 ως τωρινό]


Η εβδομαδιαία έκδοση του εμμίσθου συμβούλου του κυβερνητικού εκπροσώπου κράζει αυτή τη φορά τους υπηρέτες του Σόιμπλε, ήτοι τους ΝΔκράτες. Του Σόιμπλε, ο οποίος έριξε τον Σαμαρά για να φέρει τον Τσίπρα κατά δήλωση Βαρουφάκη, η οποία δεν διαψεύσθηκε. Του Σόιμπλε που θέλει να ρίξει τον Τσίπρα για να φέρει τον Κούλη. Αυτό ενοχλεί τον εν λόγω εκδότη. Το ότι ο Σόιμπλε έφερε τον Τσίπρα είναι απολύτως φυσιολογικό. Όπως φυσιολογικό είναι να προσφέρει μία σοβαρή εφημερίδα παιδικό σαμπουάν με € 1.

Κατά τα λοιπά ζούμε άλλη μία επικοινωνιακή «καταιγίδα της ερήμου χώρας». Θα κλείσει ή δεν θα κλείσει η αξιολόγηση; Έβλαψε ή δεν έβλαψε τις διαπραγματεύσεις η απόφαση για το εφ’ άρπαξ φιλοδώρημα στους συνταξιούχους; Καλώς ή κακώς ψήφισε «παρών» η ΝΔ; Καλώς ή κακώς απεχώρησαν από την ψηφοφορία ΠΟΤΑΜΙ και ΕΚ; Παραδέχθηκε ή δεν παραδέχθηκε ο Ευκλείδης ότι ήταν λάθος η απόφαση του Τσίπρα για το φιλοδώρημα χωρίς ενημέρωση των δανειστών; Αθώος ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, όπως και τόσοι άλλοι …. αδίκως διωχθέντες και διασυρθέντες, ή ένοχος; Να δώσουμε στους Τούρκους μερικά νησιά, ώστε να μας επιτρέψουν να συνεχίσουμε να μιλάμε ελληνικά; Να καίμε ή να μην καίμε τη σημαία; Καθαρογράφηκε ή ακόμη η απόφαση του ΣτΕ για τον νόμο Παππά; Παραγράφονται ή δεν παραγράφονται τα κρίματα όσων φιγουράρουν στη λίστα Λαγκάρντ; Πόσοι δύσμοιροι συμπατριώτες περιορίζουν από 10 σε 8 ημέρες τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους στα εγχώρια χιονοδρόμια ή στην κοντινή Ρώμη, άντε και στο λίγο μακρυνό Λονδίνο; Γιατί εργαζόμενοι σε ΜΜΜ παίρνουν αύξηση στις αποδοχές τους, ενώ ο εργοδότης τους έχει αυξημένα ελλείμματα;

Είναι περιττό να γράφει κανείς και να σχολιάζει χρονιάρες μέρες την επικαιρότητα της πλάκας μεμψιμοιρώντας, αφού όλοι ξέρουμε ότι η αξιολόγηση θα κλείσει με κατεβασμένα τα βρακιά μας μέχρι τους αστραγάλους για πολλοστή φορά, ότι ο Δημόσιος Τομέας είναι το χαϊδεμένο παιδί κάθε κυβέρνησης και ότι το 1/3 του λαού εξακολουθεί να περνάει καλά. Déjà vu που λένε και οι μορφωμένοι. Επειδή έτσι ενεργούν ανέκαθεν οι κυβερνήτες μας πάσης αποχρώσεως και προσήμου που ανακαλύπτουν δήθεν έκπληκτοι τα λάθη των δανειστών, τα οποία ασμένως είχαν οι ίδιοι αποδεχθεί ως την πανάκεια των προβλημάτων μας για την καταραμένη τη δόση. Χωρίς καμμία εξαίρεση.

Ας αφιερώσω, λοιπόν, σε όλους τους κομματικούς επικοινωνιολόγους, πρωτίστως δε στον κ. Χριστοφορίδη, την αγόρευση στη Βουλή [16.12.2016] του βουλευτή της ΧΑ Λαγού, ο οποίος διέσυρε το σύνολο του πολιτικού κόσμου, της αριστεράς [λέμε και καμμιά μ..] περιλαμβανομένης που συγκαλύπτει ανερυθριάστως όλες τις πομπές του εις υγείαν του λαού, ο οποίος ελπίζει, αλλά πάντοτε απογοητεύεται και δεν θα πάψει να απογοητεύεται «εγκαίρως και εις το διηνεκές». Όλοι μαζί, αριστεροί [λέμε και καμμιά μ…] και δεξιοί νομιμοποιούν διαχρονικώς τις αρπαχτές των στελεχών τους. Παλιά μου τέχνη κόσκινο*.

Είδαμε και ακούσαμε την αγόρευση σε ανάρτηση του makpress. Στα ΜΜΕ δεν παίχτηκε βέβαια. Ας την απολαύσουμε και ως ανάγνωσμα.

« Συζητούσαμε σήμερα και στην Επιτροπή αυτές τις μέρες και ακούσαμε για το περιβόητο - κατά κάποιους, κατά άλλους πρέπει να το ξεπεράσουμε όσο πιο μουλωχτά γίνεται - άρθρο 56Α.
Τι λέει, λοιπόν, αυτό το 56Α; Ότι εάν υπάρχει κάποιο οικονομικό σκάνδαλο που έχει γίνει σε βάθος εικοσαετίας, αυτό θα το σταματήσουμε. Δεν θα γίνεται η διερεύνηση σε βάθος εικοσαετίας, θα γίνεται σε βάθος δεκαετίας. Εξήγησε ο Υπουργός πριν από λίγο για ποιους λόγους. Είπε ότι θα είναι για καλό. Εμείς έχουμε όλη την καλή πρόθεση να το πιστέψουμε, αλλά υπάρχει ένα γεγονός εδώ που μας κάνει να είμαστε πολύ υποψιασμένοι.
Σε ένα έτος από τώρα, το 2017, συμπληρώνονται τα είκοσι χρόνια από τους παγκόσμιους αγώνες στίβου που έγιναν στην Αθήνα, το «Αθήνα 1997». Στο γεγονός αυτό έχει υπάρξει ένα τεράστιο σκάνδαλο. Η Κυβέρνηση βιάζεται να το κλείσει σήμερα με αυτό το νομοσχέδιο. Γιατί άραγε; Να σας πούμε, λοιπόν, ως Χρυσή Αυγή γιατί γίνεται αυτό το πράγμα.
Υπήρξε μια έκθεση από το Ελεγκτικό Συμβούλιο του Κράτους το οποίο είχε πει και είχε αποφανθεί – και αυτό είχε γίνει το 2013 - ότι σε αυτούς τους αγώνες έχουν εξαφανιστεί, έχουν κλαπεί 30 εκατομμύρια ευρώ. Εδώ είναι το πόρισμα. Υπάρχει ο έλεγχος αυτός και μάλιστα, για να δείτε πώς πάνε σιγά-σιγά τα πράγματα, εδώ υπήρχε ένα διαβιβαστικό από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, με αριθμό πρωτοκόλλου 65/378 με την υπογραφή του κ. Παναγιώτη Πούλιου. Αυτό είχε έρθει με ημερομηνία 23-7-2007. Είχε αποφανθεί ότι υπάρχει οικονομικό σκάνδαλο.
Από τις 23-7-2007 περνούν μόνο έξι χρόνια και το 2013 έρχεται το πόρισμα από το Ελεγκτικό Συμβούλιο, που σας είπα, που καταλογίζει 30 εκατομμύρια ευρώ σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Κλεμμένα 30 εκατομμύρια ευρώ από τον Έλληνα πολίτη! Μόλις γίνεται αυτό, υπάρχει μια αναταραχή στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, εδώ, στον «ναό της Δημοκρατίας», όπου όλοι μαζί τα αρπάζετε. Υπάρχει, λοιπόν, μια σύγχυση και βγαίνει γρήγορα -γρήγορα μια τροπολογία σε ένα άσχετο νομοσχέδιο – μες στο καλοκαίρι κάπου ήταν - την οποία υπογράφουν Βουλευτές, μαζί, αντάμα, της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, που τώρα έχει μεν μετονομαστεί σε κάτι άλλο, αλλά είναι το ίδιο απατεώνες, είτε με το «ΠΑΣΟΚ» είτε με την άλλη ονομασία.
Τι λέει αυτή η τροπολογία; Αυτή η τροπολογία λέει ότι πρέπει να θεωρούνται νόμιμες αυτές οι οικονομικές ατασθαλίες, εφ’ όσον αυτές αφορούσαν άσκηση αρμοδιοτήτων, ακόμα και εάν η υλοποίησή τους είχε ως αποτέλεσμα την υπέρβαση του προϋπολογισμού του νομικού προσώπου, δηλαδή ακόμα και εάν έχουν κλαπεί τα χρήματα.
Έρχεται η τροπολογία αυτή εδώ πέρα. Υπάρχει ο κ. Κουράκης -προς τιμήν του τότε - ο νυν Αντιπρόεδρος της Βουλής, που λέει στα Πρακτικά εκείνης της συνεδρίασης, ότι «δεν γνωρίζετε θεσμούς, όπως οικονομικές επιθεωρήσεις, Ελεγκτικό Συνέδριο, δικαστικές αρχές που έχουν εκδώσει αναλυτικά πορίσματα με συντριπτικά στοιχεία για οικονομικές ατασθαλίες για διασπάθιση δημοσίου χρήματος με αδικαιολόγητη υπέρβαση 10 δισεκατομμυρίων δραχμών» τότε το 1997. Από 9,2 δισεκατομμύρια δραχμές το κόστος ανήλθε στα 19 δισεκατομμύρια δραχμές! Αυτά έλεγε ο κ. Κουράκης.
Εν συνεχεία, μέσα στη σύγχυση που υπάρχει, βγαίνει ο κ. Γεωργιάδης, ο Αντιπρόεδροςτης Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος είναι ένας από αυτούς που έχουν υπογράψει αυτήν την επαίσχυντη τροπολογία. Είναι ένας από αυτούς που έχει υπογράψει –θα σας πω και άλλα ονόματα σε λίγο- να πάνε στην άκρη αυτά τα 30 εκατομμύρια και να μην αποδοθούν ευθύνες, ενώ το Ελεγκτικό Συμβούλιο έχει πει ποιοι είναι αυτοί που τα έχουν κλέψει.
Βγαίνει, λοιπόν, ο κ. Γεωργιάδης και λέει αυτό που σας φωνάζει η Χρυσή Αυγή από την πρώτη στιγμή, ότι είστε όλοι μαζί κλέφτες και απατεώνες, παρεάκι. Λέει ο Γεωργιάδης: «Δεν ξέρω εάν έγινε αντιληπτό στο αθλητικό τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι εμπλεκόμενοι, όπως καταλάβατε πριν από την ομιλία του κ. Γιάννη Δημαρά, δεν ανήκουν μόνο στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία. Αυτοί προς τους οποίους έχουν καταλογιστεί τα χρήματα αυτά ανήκουν σε ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο».
Τι έγινε, ολόκληρε πολιτικέ κόσμε; Εντάξει; Τα πήραμε μαζί; Εις υγείαν; Έτσι λέει ο κ. Γεωργιάδης και συνεχίζει μετά και λέει ότι «είναι άνθρωποι, ενεργά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα ανάμεσά τους». Πείτε μας, γιατί τέτοιους ανθρώπους, που τους θεωρείτε κλέφτες και απατεώνες, τους έχετε μέσα στο κόμμα σας;
Ο ΣΥΡΙΖΑ, φυσικά, ήρθε στην εξουσία και όχι μόνο δεν τόλμησε να κάνει κάτι πάνω σε αυτό, αλλά περνάει, σας λέω, σήμερα στο νομοσχέδιο διάταξη, προκειμένου να σβήσει αυτό το σκάνδαλό το οποίο υπάρχει. Και έρχονται και οι σύντροφοι του ΚΚΕ, οι οποίοι «νοιάζονται» για τον λαό και «τρέχουν» για να μην εξαφανιστεί το δημόσιο χρήμα και «μάχονται» για τον απλό Έλληνα πολίτη, και λένε μέσω του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου τους εκείνη την ημέρα το εξής:«Από αυτή την άποψη, λοιπόν, θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη ευθύνη που γενικεύει και συλλογικοποιεί τις ευθύνες, από την οποία δεν προκύπτουν ατασθαλίες…». Έτσι λέει το ΚΚΕ, ενώ το Ελεγκτικό Συνέδριο λέει ότι προκύπτουν. Και θεωρούν ότι όλα αυτά έγιναν με κανονικότητα και νομιμότητα. Θεωρεί, όμως, ότι υπήρξε υπέρβαση του προϋπολογισμού που υπερβαίνει τα όρια του παραλογισμού. Κατά το ΚΚΕ, υπερβαίνει τα όρια του παραλογισμού να ζητηθούν ευθύνες και να δοθούν πίσω 30 εκατομμύρια ευρώ.Και τελειώνει, λέγοντας: «Από αυτή την άποψη, εμείς δεν θα καταφύγουμε στον λαϊκισμό». Λαϊκισμός είναι το να ψάξουμε να βρούμε πού έχουν πάει τα εξαφανισμένα 30 εκατομμύρια ευρώ! Όλο το παρεάκι μαζί!
Εμείς να θυμίσουμε στον ελληνικό λαό ότι τότε ήμασταν φυλακή. Μας είχαν βάλει φυλακή. Κι εσείς έξω, οι «δημοκράτες», τρώγατε και πίνατε και σβήνατε για άλλη μια φορά, όπως κάνετε εδώ και σαράντα πέντε χρόνια! Τι γίνεται, όμως, εδώ; Για να δείτε πώς έχουν τα πράγματα κάποιες φορές και δεν μπορείτε να τα καλύψετε.
Και αφού πέρασε αυτό το επαίσχυντο νομοσχέδιο, με αυτή την ελεεινή τροπολογία, ευτυχώς, η τροπολογία αυτή κρίθηκε από την ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου αντισυνταγματική. Αντισυνταγματική, λοιπόν, η τροπολογία. Μετά από όλες τις προσπάθειες που έκαναν τα «λαμογιάκια» μαζί να εξαφανίσουν την υπόθεση, κρίθηκε αντισυνταγματική από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Έτσι, λοιπόν, από τον Φεβρουάριο του 2015 που εκκρεμεί αυτή η υπόθεση, τα χρήματα - τα 30 εκατομμύρια ευρώ, κλέφτες, που πήρατε από τον ελληνικό λαό! - έπρεπε να έχουν αποδοθεί! Με συγκεκριμένους ανθρώπους, οι οποίοι κατηγορούνται! Με συγκεκριμένους! Κι έρχεται σήμερα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για να ξεπλύνει και αυτό το σκάνδαλο. Αλήθεια, πού είναι ο Αντιπρόεδρός σας, ο κ. Κουράκης να μας πει αν σήμερα συμφωνεί ή διαφωνεί με αυτό, όπως και οι υπόλοιποι Βουλευτές σας τότε, όπως ήταν ο κ. Δρίτσας, που έλεγε ότι ήταν σκάνδαλο αυτό που γίνεται; Και το σκάνδαλο αυτό εσείς που γίνατε Κυβέρνηση το σβήνετε!
Βέβαια, έχετε μια δικαιολογία σαν ΣΥΡΙΖΑ, ότι σας έχει καταπιεί το παλιό ΠΑΣΟΚ. Οπότε και ο Υπουργός που είναι εδώ και οι υπόλοιποι ήταν στην παλιά «ομαδάρα» του ΠΑΣΟΚ που τα έκαναν όπως ήθελαν και σήμερα είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ. Με εσάς, και παίζετε μπάλα μαζί. Έτσι, λοιπόν, εξαφανίζονται 30 εκατομμύρια ευρώ. Και η Κυβέρνηση σήμερα θέλει να το ψηφίσει αυτό για να εξαφανιστεί. Και μας κουνούν και το δάχτυλο ότι αυτό θα είναι για το καλύτερο.
Εγώ από εδώ δεν απευθύνομαι σε αυτούς τους Βουλευτές. Ειλικρινά τους περισσότερους δεν τους έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση. Υπάρχουν μερικές λαμπρές εξαιρέσεις. Δεν αναφέρομαι στους Βουλευτές οι οποίοι ήταν τότε Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Θα αναφερθώ, όμως στον ελληνικό λαό και σε κόμματα τα οποία δεν ήταν τότε στην Ελληνική Βουλή, όπως είναι η Ένωση Κεντρώων και το Ποτάμι. Εσείς, λοιπόν, αυτό θα το δεχθείτε; Καταλαβαίνετε τι συμβαίνει εδώ; Έχετε πάρει χαμπάρι τι γίνεται;
Η Χρυσή Αυγή σας βγάζει ένα προς ένα τα σκάνδαλα που έχουν γίνει μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Σε εσάς τους δημοκράτες που δίνετε τρία εκατοστάρικα στον ελληνικό λαό και τους λέτε και «ζήτω» και να χορεύουν κιόλας, όταν εξαφανίζετε 30 εκατομμύρια! Αυτά αφορούν μία υπόθεση. Είναι άλλες υποθέσεις με 500 εκατομμύρια και άλλες με 400 εκατομμύρια. Έτσι καταστράφηκε η Ελλάδα και όχι από τον Έλληνα συνταξιούχο, ούτε από τον Έλληνα μεροκαματιάρη ούτε από τον Έλληνα που δουλεύει στο δημόσιο, όσο και αν διαφωνούμε, βέβαια, ως Χρυσή Αυγή, αν αντί για δέκα άνθρωποι που έπρεπε να δουλεύουν, είναι πεντακόσιοι. Φυσικά, και δεν είμαστε υπέρ αυτού, για να μην παρεξηγούμαστε.
Θα σας πω και κάτι άλλο που είχε συμβεί τότε. Την τροπολογία αυτή την είχε υπογράψει και η τότε Βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, η κ. Ξουλίδου. Νομίζω, απ’ ό,τι αποδείχθηκε, ότι προφανώς η γυναίκα νόμιζε ότι κάνει κάτι σωστό, αλλά κατάλαβε ότι κάποιοι την κοροϊδεύουν. Εν συνεχεία, μόλις το πήρε χαμπάρι η γυναίκα, στέλνει μια επιστολή με την οποία λέει: «Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι με την υπ’ αριθμόν 340/29-9-2014 επιστολή μου προς το Τμήμα Νομοθετικού Έργου της Βουλής, ζήτησα την απόσυρση της υπογραφής μου από τη συγκεκριμένη τροπολογία που αφορά την κεντρική οργανωτική και εκτελεστική επιτροπή για τη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κλασικού Αθλητισμού «Αθήνα 1997», όταν διαβάζοντας την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου…» – αυτή που σας λέω τόση ώρα εγώ- «…διαπίστωσα ότι όσα αναγράφονται στην αιτιολογική έκθεση είναι ψευδή και παραπλανητικά». Η γυναίκα είδε ότι εκεί έχουν γίνει σκάνδαλα και βγήκε από τη μέση. Οι άλλοι, όμως, έμειναν εκεί και συμφωνούσαν όλοι μαζί.
Επίσης, θα σας διαβάσω το τι έλεγε η κυρία Δέσποινα Κωνσταντάρα, η οποία ήταν τότε Αντιπρόεδρος της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σε εισηγητική της πανδικαστική συγκέντρωση που είχε γίνει στις 30 Οκτωβρίου 2014. Η κυρία Κωνσταντάρα, λοιπόν, είχε πει τα εξής: «Πρόσφατα, το Ελεγκτικό Συνέδριο, ύστερα από πάρα πολύ κόπο και με μηδαμινά τεχνικά μέσα, κατέληξε σε ένα πόρισμα σε σχέση με ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός που είχε διοργανώσει η χώρα μας, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου το 1997».
Και κατέληξε σε ένα πόρισμα το οποίο εντόπιζε ελλείμματα κατά υπολόγων, οι οποίοι είχαν αυτή τη διαχείριση του φορέα του Πρωταθλήματος.
«Με κατάπληξη, πικρία και απογοήτευση, στις 7/10/2014 ψηφίστηκε βουλευτική τροπολογία…» -αυτήν την οποία σας είπα, αυτήν την οποία όλοι μαζί αγκαλιασμένοι ψηφίζατε, με την οποία νομιμοποιήθηκαν αυτές οι δαπάνες- «και ενώ, να επισημάνω, …» -λέει η κυρία Κωνσταντάρα- «…το Ελεγκτικό Συνέδριο βρισκόταν σε διαδικασία αναζήτησης των ελλειμμάτων από τους εισοδηματίες υπολόγους».
Ζήτω η ελληνική Βουλή! Ζήτω η δημοκρατία, δημοκράτες!
Και το δημοσίευμα εκείνης της περιόδου συνεχίζει πιο κάτω και λέει ότι πραγματοποιήθηκαν προσλήψεις «από το παράθυρο», πληρωμές και προμήθειες, δίχως να έχει προηγηθεί σύναψη ιδιωτικών συμφωνητικών, εξωφρενικές αμοιβές, εθελοντές που κόστισαν 600 εκατομμύρια δραχμές και ορδές δημοσιογράφων που πληρώθηκαν αδρά.
Μάλιστα! Και οι δημοσιογράφοι μάλλον μέσα! Να μη λείπουν από πουθενά αυτοί!
Αυτό, λοιπόν, είναι που θα ψηφίσετε σήμερα εσείς, δημοκράτες! Ψηφίζετε όλοι μαζί εδώ πέρα και σήμερα και τη Δευτέρα! Ξεπλύνετε άλλα 30 εκατομμύρια ευρώ!»

Σώτος

*Πιο εγκεφαλικά τα περιγράφει όλα αυτά ο Τραϊανού ξεβρακώνοντας για μία ακόμη φορά τους αγραβάτωτους